kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magánkiadás |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 152 oldal |
Sorozatcím: | Szíveslátás=Vendéglátás |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 11 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | 6 |
Bevezető | 8 |
Korszerű táplálkozás | 11 |
Tápanyagok és biológiai szerepük | 12 |
Munkahelyi étkeztetés tápanyagigénye | 13 |
A munkahelyi ebéd tápanyag-normatívái | 18 |
Étrendajánlatok a megfelelő tápanyag-szolgáltatásra | 24 |
Étrend összeállítás a munkavégzés nehézségi foka alapján | 25 |
Étrendajánlatok | 31 |
Diétás ételek kínálata | 37 |
Munkahelyi szolgáltatás szervezésének módozatai | 38 |
Előfizetéses menürendszerek | 40 |
A menüválaszték | 40 |
Étlap szerinti étkezés | 41 |
Nyersanyagnormák | 45 |
Tanácsok az üzletvezetőknek | 48 |
Munka- és üzemszervezés | 51 |
Munka- és üzemszervezési alapfogalmak | 51 |
Munkaszervezés | 53 |
Üzemszervezés | 53 |
Ergonomiai alapfogalmak | 55 |
Mit értünk az ergonomia fogalma alatt | 55 |
A teljesítmény követelményei és feltételei | 56 |
Mozgási tartományok, mozgási utak hossza | 57 |
Higiéniai alapfogalmak | 58 |
Termelési program | 63 |
Munkahelyi vendéglátás fő- és mellékfolyamatai | 63 |
Raktározás munkaszervezései | 66 |
Előkészités munkaszervezése | 66 |
Az elkészítés munkaszervezése | 69 |
A kiszállítás munkaszervezése | 77 |
Tálalás és értékesítés munkaszervezése | 78 |
Mosogatás munkaszervezése | 82 |
A munkahelyi ételkészítés és tálalás alapvető üzemtípusai | 85 |
Egy 3000 adagos központi főzőkonyha modellje | 86 |
Egy 1000 adagos befejezőkonyha modellje | 89 |
Egy melegítő- tálalókonyha modellje (300 adag) | 94 |
A konyhafőnök | 96 |
A konyhafőnök feladatai és hatásköre | 96 |
A konyhafőnök egy napjából | 98 |
Tanácsok az ételkészítés nagyüzemi technológiájához | 100 |
Veszteségek az ételkészítésnél és a tálalásnál | 106 |
Veszteségek | 106 |
Kiválasztás | 107 |
Raktározási veszteségek | 108 |
Előkészítési veszteségek | 109 |
Az ételkészítés veszteségei | 110 |
Készétel tárolási veszteségei | 121 |
Adagolás veszteségei | 122 |
A munkahelyi étkeztetés helyzete külföldön | 128 |
A munkahelyi étkezés iparosítása | 129 |
Technikai és technológiai feltételek | 131 |
Ételtermelés szevezési formái | 134 |
Előkészítők | 134 |
Félkész és készételt gyártó üzem | 134 |
Befejezőkonyhák | 135 |
Felmelegítő- és tálalókonyhák | 141 |
Értékesítés-szolgáltatás szervezési módszerei | 142 |
Zárszó | 145 |
Mellékletek | |
Egy 3000 adagos központi főzőkonyha technológiai alaprajza | |
Egy 1000 adagos befejezőkonyha technológiai alaprajza | |
Egy 300 adagos melegítő- tálalókonyha technológiai alaprajza | |
A technológiai vázaltok gép és berendezéslistája | 151 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.