1.067.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételkészítés és tálalás módszerei a munkahelyi étkeztetésben

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Budapest
Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 152 oldal
Sorozatcím: Szíveslátás=Vendéglátás
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó6
Bevezető8
Korszerű táplálkozás11
Tápanyagok és biológiai szerepük12
Munkahelyi étkeztetés tápanyagigénye13
A munkahelyi ebéd tápanyag-normatívái18
Étrendajánlatok a megfelelő tápanyag-szolgáltatásra24
Étrend összeállítás a munkavégzés nehézségi foka alapján25
Étrendajánlatok31
Diétás ételek kínálata37
Munkahelyi szolgáltatás szervezésének módozatai38
Előfizetéses menürendszerek40
A menüválaszték40
Étlap szerinti étkezés41
Nyersanyagnormák45
Tanácsok az üzletvezetőknek48
Munka- és üzemszervezés51
Munka- és üzemszervezési alapfogalmak51
Munkaszervezés53
Üzemszervezés53
Ergonomiai alapfogalmak55
Mit értünk az ergonomia fogalma alatt55
A teljesítmény követelményei és feltételei56
Mozgási tartományok, mozgási utak hossza57
Higiéniai alapfogalmak58
Termelési program63
Munkahelyi vendéglátás fő- és mellékfolyamatai63
Raktározás munkaszervezései66
Előkészités munkaszervezése66
Az elkészítés munkaszervezése69
A kiszállítás munkaszervezése77
Tálalás és értékesítés munkaszervezése78
Mosogatás munkaszervezése82
A munkahelyi ételkészítés és tálalás alapvető üzemtípusai85
Egy 3000 adagos központi főzőkonyha modellje86
Egy 1000 adagos befejezőkonyha modellje89
Egy melegítő- tálalókonyha modellje (300 adag)94
A konyhafőnök96
A konyhafőnök feladatai és hatásköre96
A konyhafőnök egy napjából98
Tanácsok az ételkészítés nagyüzemi technológiájához100
Veszteségek az ételkészítésnél és a tálalásnál106
Veszteségek106
Kiválasztás107
Raktározási veszteségek108
Előkészítési veszteségek109
Az ételkészítés veszteségei110
Készétel tárolási veszteségei121
Adagolás veszteségei122
A munkahelyi étkeztetés helyzete külföldön128
A munkahelyi étkezés iparosítása129
Technikai és technológiai feltételek131
Ételtermelés szevezési formái134
Előkészítők134
Félkész és készételt gyártó üzem134
Befejezőkonyhák135
Felmelegítő- és tálalókonyhák141
Értékesítés-szolgáltatás szervezési módszerei142
Zárszó145
Mellékletek
Egy 3000 adagos központi főzőkonyha technológiai alaprajza
Egy 1000 adagos befejezőkonyha technológiai alaprajza
Egy 300 adagos melegítő- tálalókonyha technológiai alaprajza
A technológiai vázaltok gép és berendezéslistája151
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem