Általános ismeretek | 7 |
Gazdasági bejáró - áruátvevő | 7 |
Raktárak | 7 |
Előkészítő helyiségek | 10 |
Konyhák | 12 |
Kiegészítő helyiségek | 14 |
A konyha berendezése és felszerelése | 15 |
Munkavédelem - Balesetvédelem - Egészségvédelem | 19 |
A dolgozók személyi higiéniája | 19 |
Az árukezelés higiéniai szempontjai | 21 |
A termelő helyiségek egészségügyi feltételei | 23 |
A termelőberendezések és eszközök tisztántartása | 24 |
A minőségi ételminták védelme és megőrzése | 27 |
A termelő felszerelések használatának összefüggései a munkavédelemmel és egészségvédelemmel | 28 |
Munkaszervezés a vendéglátóipar termelő tevékenységében | 29 |
A konyhafőnök szervezői és irányítói tevékenysége | 30 |
A konyhafőnök munkatársai | 31 |
Konyhatechnikai eljárások | 35 |
Az előkészítő műveletekről általában | 35 |
Növényi eredetű anyagok előkészítése | 36 |
Növényi eredetű nyersanyagok előkészítése főzéshez és sütéshez | 38 |
A húsfélék előkészítő műveletei | 43 |
A vágóállatok húsrészeinek ismertetése és minőség szerinti osztályozása | 44 |
A marha | 44 |
A marha részekre bontása és csontozása | 44 |
A borjú | 49 |
A borjú részekre bontása és csontozása | 49 |
A sertés | 53 |
A sertés részekre bontása és csontozása | 53 |
Juhfélék (bárány és ürü) | 56 |
Húsok előkészítése főzéshez és sütéshez | 56 |
A vadak | 59 |
Nyúl, őz, szarvas, vadsertés | 59 |
A nyúl | 59 |
Nagy vadak részekre bontása és kicsontozása | 60 |
Az őz | 60 |
A szarvas | 60 |
A vadsertés | 60 |
A vadhúsok előkészítése főzésre, sütésre | 61 |
Háziszárnyasok és vadszárnyasok | 62 |
Háziszárnyasok és vadszárnyasok előkészítése főzéshez és sütéshez | 64 |
Halak, rákok és egyéb hidegvérű állatok | 67 |
Halak előkészítése főzéshez - sütéshez | 68 |
A rákok | 70 |
Az élő teknősbéka előkészítése főzesre | 70 |
Az ételek készítése | 71 |
Főzés | 71 |
Párolás | 73 |
Sütés | 74 |
Az ételkészítés szükséges egyéb műveletek | 79 |
Sűrítés | 79 |
Ízesítés és fűszerezés | 80 |
Pácok | 83 |
Ízesített vagy előkészített vajak (beurres préparés) | 84 |
Egyéb műveletek | 86 |
Diétás étrendek | 100 |
Nemzetközi szokások a táplálkozásban és az ételek elkészítésében | 102 |
A magyar konyha | 103 |
A francia konyha | 109 |
Az orosz konyha | 112 |
Az olasz konyha | 115 |
Az angol konyha | 118 |
A német konyha | 119 |
A kínai konyha | 121 |
A japáni konyha | 125 |
Az arab konyha | 126 |
Szomszéd népek konyhája | 130 |
Északi és egyéb népek konyhája | 135 |
A nemzetek konyháinak ismerete és az idegenforgalom | 135 |
A termelés és értékesítés kapcsolata | 137 |
Étlap - étrend | 137 |
A termelés és értékesítés helyes időzítés | 139 |
A tudomány élelmezés jelentősége és ebben milyen szerep jut a szakképzett éttermi és konyhai dolgozóknak | 140 |
A speciális ételkészítéséről és bevezetéséről | 141 |
Speciális éttermek | 141 |
Étlap, árlap, itallap, étel- és italválaszték | 144 |
Az étlap | 146 |
Az étrend | 153 |
Levesek és levesbetétek | 163 |
Híg levesek | 164 |
Magyaros híg levesek | 167 |
Híg levesek betétei | 168 |
Erőlevesek | 174 |
Sűrített levesek | 178 |
Egyszerű sűrített levesek | 178 |
Áttört- vagy püré levesek | 178 |
Áttört- vagy püré levesek | 183 |
Krémlevesek | 185 |
Sűrített levesek betétei | 189 |
Nyáklevesek | 189 |
Gyümölcslevesek | 190 |
Különleges vagy összetett levesek | 192 |
Főzelékek, köretek, saláták | 199 |
A főzelékek | 199 |
Sűrített főzelékek | 200 |
Egyéb főzelékek | 206 |
A köretek | 209 |
Burgonyából készült köretek | 210 |
Gabonafélékből készült köretek | 215 |
Tésztafélékből készült köretek | 216 |
Vegyes köretek | 218 |
A saláták | 219 |
Nyersen készült saláták | 220 |
Főzve készült saláták | 222 |
Tartósított saláták | 224 |
Mártások | 226 |
Hideg mártások | 227 |
Majonézes mártások | 227 |
Egyéb hideg mártások | 230 |
Zománcmártások | 231 |
Meleg mártások | 233 |
Alapmártások | 233 |
Tejmártás vagy besamel | 236 |
Fehér mártás vagy velouteé | 237 |
Hollandi mártás | 239 |
Egyszerű meleg mártások | 240 |
Gyümölcsmártások | 242 |
Meleg előételek | |
Zöldség- és főzelékfélék | 245 |
Tojásételek | 254 |
Tojásételek csoportosítása | 254 |
Lágy tojások | 256 |
Töltött tojások | 257 |
Bevert tojások | 258 |
Habart tojások | 261 |
Edénykében párolt tojások | 262 |
Tálon sült tojások | 263 |
Tojáslepények | 264 |
Tésztafélék | 266 |
Vajastészta készítése | 267 |
Rizottók | 278 |
Húsok és belsőségek | 279 |
Sajtfélék | 283 |
Hideg előételek | 286 |
Aszpik (aspic) | 287 |
Saláta- és főzelékfélék | 288 |
Gyümölcsfélék | 294 |
Tojásételek | 295 |
Pástétomok | 299 |
Galantinok | 304 |
Kocsonyák | 307 |
Húsfélék és felvágottak | 309 |
Vegyes ízelítők | 312 |
Szendvicsek | 313 |
Nyitott szendvicsek | 314 |
Csukott szendvicsek | 316 |
Dísztálak | 317 |
Halételek | 319 |
Halak és egyéb hidegvérűek elkészítése | 319 |
Édesvízi fehér húsú halak | 320 |
Édesvízi barna húsú halak | 320 |
Tengeri fehér húsú halak | 321 |
Tengeri barna húsú halak | 322 |
Vándorhalak | 322 |
A kaviár készítése | 323 |
Egyéb hidegvérű állatok | 323 |
Édesvízi rákok | 323 |
A kagylók | 324 |
Béka | 324 |
Teknősbéka | 325 |
A meleg halételek készítése | 325 |
A hideg halételek készítése | 348 |
Marhahúsból készített ételek | 358 |
Tudnivalók a marhahúsból különböző módon készült ételekről | 359 |
A bélszínből és hátszínből készült készételek és frissen sültek | 362 |
Párolással készült marhahúsfélék | 377 |
Főzéssel készült marhahúsfélék | 377 |
Főzéssel készült marhahús ételek | 386 |
Apróhúsból készült ételek | 388 |
Belsőségekből készült ételek | 394 |
Borjúhúsból készített ételek | 396 |
Egybesüléssel és egyéb módon borjúhúsból készíthető ételek | 398 |
Sertéshúsból készített ételek | 425 |
Füstölt sertéshúsok | 427 |
Egybesült sertéshúsok | 427 |
Frissensült sertéshúsok | 431 |
Párolással készült sertéshúsok | 435 |
Főzéssel készült sertéshúsok | 448 |
Bárány- és ürühúsból készített ételek | 455 |
Bárányhúsból készített ételek | 455 |
Egybesütéssel és egyéb módon készült bárányhús ételek | 456 |
Ürühúsból készült ételek | 463 |
Egybesütéssel és egyéb módon készíthető ételek ürühúsból | 464 |
Háziszárnyasokból készített ételek | 472 |
A különböző háziszárnyasok és felhasználási módjuk | 473 |
Fehér húsú háziszárnyasokból készített ételek | 475 |
Sötét húsú háziszárnyasokból készített ételek | 488 |
A vadhúsokból és vadszárnyasokból készített ételek | 499 |
A vadpác készítése | 500 |
Általános tudnivalók az elkészítési módokról | 500 |
Vadnyúlból készített ételek | 501 |
Őzből készített ételek | 504 |
Szarvasból készített ételek | 507 |
Vadsertésből készített ételek | 508 |
Vadszárnyasokból készített ételek | 510 |
Éttermi meleg tészták és egyéb utóételek | 517 |
Lazítás mechanikai eljárásokkal | 518 |
Lazítási eljárás különböző anyagokkal | 518 |
Formálás | 519 |
Hőbehatás | 520 |
Gyúrt tészták | 520 |
Tészták főzése | 520 |
Főtt tészták | 521 |
Főtt-sült tészták | 524 |
Burgonya tészták | 526 |
Kevert tészták | 527 |
Galuskák | 528 |
Palacsinták | 529 |
Egyéb kevert tészták | 532 |
Kelt tészták | 533 |
Omlós tészták | 537 |
Rétesek | 541 |
Rétestészta készítése | 541 |
Rétes töltelékek | 541 |
Vajastészták | 543 |
Hájas tészták | 544 |
Égetett tészták | 547 |
Felfújtak | 549 |
Pudingok | 551 |
Hideg felfújtak és pudingok | 553 |
Frissen készített tészták | 554 |
Hideg krémek | 556 |
Felvert tészták | 557 |
Gyümölcs készítmények | 563 |
Hideg gyümölcs készítmények | 563 |
Meleg gyümölcs készítmények | 564 |
Fagylaltok és parfék | 565 |
Tejes fagylaltok | 566 |
Gyümölcsfagylaltok | 567 |
Parfék | 569 |
Tésztafélékhez mártások, habok, öntetek | 570 |
Meleg mártások | 571 |
Meleg habok | 571 |
Meleg öntetek | 572 |
Hideg mártások | 572 |
Hideg habok | 573 |
Hideg öntetek | 573 |
A kávés konyha készítményei | 574 |
A kávés konyha egyéb készítményei | 577 |
Sajtok | 578 |