1.064.038

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételkészítés a vendéglátóiparban

Szerző
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 604 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Általános ismeretek7
Gazdasági bejáró - áruátvevő7
Raktárak7
Előkészítő helyiségek10
Konyhák12
Kiegészítő helyiségek14
A konyha berendezése és felszerelése15
Munkavédelem - Balesetvédelem - Egészségvédelem19
A dolgozók személyi higiéniája19
Az árukezelés higiéniai szempontjai21
A termelő helyiségek egészségügyi feltételei23
A termelőberendezések és eszközök tisztántartása24
A minőségi ételminták védelme és megőrzése27
A termelő felszerelések használatának összefüggései a munkavédelemmel és egészségvédelemmel28
Munkaszervezés a vendéglátóipar termelő tevékenységében29
A konyhafőnök szervezői és irányítói tevékenysége30
A konyhafőnök munkatársai31
Konyhatechnikai eljárások35
Az előkészítő műveletekről általában35
Növényi eredetű anyagok előkészítése36
Növényi eredetű nyersanyagok előkészítése főzéshez és sütéshez38
A húsfélék előkészítő műveletei43
A vágóállatok húsrészeinek ismertetése és minőség szerinti osztályozása44
A marha44
A marha részekre bontása és csontozása44
A borjú49
A borjú részekre bontása és csontozása49
A sertés53
A sertés részekre bontása és csontozása53
Juhfélék (bárány és ürü)56
Húsok előkészítése főzéshez és sütéshez56
A vadak59
Nyúl, őz, szarvas, vadsertés59
A nyúl59
Nagy vadak részekre bontása és kicsontozása60
Az őz60
A szarvas60
A vadsertés60
A vadhúsok előkészítése főzésre, sütésre61
Háziszárnyasok és vadszárnyasok62
Háziszárnyasok és vadszárnyasok előkészítése főzéshez és sütéshez64
Halak, rákok és egyéb hidegvérű állatok67
Halak előkészítése főzéshez - sütéshez68
A rákok70
Az élő teknősbéka előkészítése főzesre70
Az ételek készítése71
Főzés71
Párolás73
Sütés74
Az ételkészítés szükséges egyéb műveletek79
Sűrítés79
Ízesítés és fűszerezés80
Pácok83
Ízesített vagy előkészített vajak (beurres préparés)84
Egyéb műveletek86
Diétás étrendek100
Nemzetközi szokások a táplálkozásban és az ételek elkészítésében102
A magyar konyha103
A francia konyha109
Az orosz konyha112
Az olasz konyha115
Az angol konyha118
A német konyha119
A kínai konyha121
A japáni konyha125
Az arab konyha126
Szomszéd népek konyhája130
Északi és egyéb népek konyhája135
A nemzetek konyháinak ismerete és az idegenforgalom135
A termelés és értékesítés kapcsolata137
Étlap - étrend137
A termelés és értékesítés helyes időzítés139
A tudomány élelmezés jelentősége és ebben milyen szerep jut a szakképzett éttermi és konyhai dolgozóknak140
A speciális ételkészítéséről és bevezetéséről141
Speciális éttermek141
Étlap, árlap, itallap, étel- és italválaszték144
Az étlap146
Az étrend153
Levesek és levesbetétek163
Híg levesek164
Magyaros híg levesek167
Híg levesek betétei168
Erőlevesek174
Sűrített levesek178
Egyszerű sűrített levesek178
Áttört- vagy püré levesek178
Áttört- vagy püré levesek183
Krémlevesek185
Sűrített levesek betétei189
Nyáklevesek189
Gyümölcslevesek190
Különleges vagy összetett levesek192
Főzelékek, köretek, saláták199
A főzelékek199
Sűrített főzelékek200
Egyéb főzelékek206
A köretek209
Burgonyából készült köretek210
Gabonafélékből készült köretek215
Tésztafélékből készült köretek216
Vegyes köretek218
A saláták219
Nyersen készült saláták220
Főzve készült saláták222
Tartósított saláták224
Mártások226
Hideg mártások227
Majonézes mártások227
Egyéb hideg mártások230
Zománcmártások231
Meleg mártások233
Alapmártások233
Tejmártás vagy besamel236
Fehér mártás vagy velouteé237
Hollandi mártás239
Egyszerű meleg mártások240
Gyümölcsmártások242
Meleg előételek
Zöldség- és főzelékfélék245
Tojásételek254
Tojásételek csoportosítása254
Lágy tojások256
Töltött tojások257
Bevert tojások258
Habart tojások261
Edénykében párolt tojások262
Tálon sült tojások263
Tojáslepények264
Tésztafélék266
Vajastészta készítése267
Rizottók278
Húsok és belsőségek279
Sajtfélék283
Hideg előételek286
Aszpik (aspic)287
Saláta- és főzelékfélék288
Gyümölcsfélék294
Tojásételek295
Pástétomok299
Galantinok304
Kocsonyák307
Húsfélék és felvágottak309
Vegyes ízelítők312
Szendvicsek313
Nyitott szendvicsek314
Csukott szendvicsek316
Dísztálak317
Halételek319
Halak és egyéb hidegvérűek elkészítése319
Édesvízi fehér húsú halak320
Édesvízi barna húsú halak320
Tengeri fehér húsú halak321
Tengeri barna húsú halak322
Vándorhalak322
A kaviár készítése323
Egyéb hidegvérű állatok323
Édesvízi rákok323
A kagylók324
Béka324
Teknősbéka325
A meleg halételek készítése325
A hideg halételek készítése348
Marhahúsból készített ételek358
Tudnivalók a marhahúsból különböző módon készült ételekről359
A bélszínből és hátszínből készült készételek és frissen sültek362
Párolással készült marhahúsfélék377
Főzéssel készült marhahúsfélék377
Főzéssel készült marhahús ételek386
Apróhúsból készült ételek388
Belsőségekből készült ételek394
Borjúhúsból készített ételek396
Egybesüléssel és egyéb módon borjúhúsból készíthető ételek398
Sertéshúsból készített ételek425
Füstölt sertéshúsok427
Egybesült sertéshúsok427
Frissensült sertéshúsok431
Párolással készült sertéshúsok435
Főzéssel készült sertéshúsok448
Bárány- és ürühúsból készített ételek455
Bárányhúsból készített ételek455
Egybesütéssel és egyéb módon készült bárányhús ételek456
Ürühúsból készült ételek463
Egybesütéssel és egyéb módon készíthető ételek ürühúsból464
Háziszárnyasokból készített ételek472
A különböző háziszárnyasok és felhasználási módjuk473
Fehér húsú háziszárnyasokból készített ételek475
Sötét húsú háziszárnyasokból készített ételek488
A vadhúsokból és vadszárnyasokból készített ételek499
A vadpác készítése500
Általános tudnivalók az elkészítési módokról500
Vadnyúlból készített ételek501
Őzből készített ételek504
Szarvasból készített ételek507
Vadsertésből készített ételek508
Vadszárnyasokból készített ételek510
Éttermi meleg tészták és egyéb utóételek517
Lazítás mechanikai eljárásokkal518
Lazítási eljárás különböző anyagokkal518
Formálás519
Hőbehatás520
Gyúrt tészták520
Tészták főzése520
Főtt tészták521
Főtt-sült tészták524
Burgonya tészták526
Kevert tészták527
Galuskák528
Palacsinták529
Egyéb kevert tészták532
Kelt tészták533
Omlós tészták537
Rétesek541
Rétestészta készítése541
Rétes töltelékek541
Vajastészták543
Hájas tészták544
Égetett tészták547
Felfújtak549
Pudingok551
Hideg felfújtak és pudingok553
Frissen készített tészták554
Hideg krémek556
Felvert tészták557
Gyümölcs készítmények563
Hideg gyümölcs készítmények563
Meleg gyümölcs készítmények564
Fagylaltok és parfék565
Tejes fagylaltok566
Gyümölcsfagylaltok567
Parfék569
Tésztafélékhez mártások, habok, öntetek570
Meleg mártások571
Meleg habok571
Meleg öntetek572
Hideg mártások572
Hideg habok573
Hideg öntetek573
A kávés konyha készítményei574
A kávés konyha egyéb készítményei577
Sajtok578

Venesz József

Venesz József műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Venesz József könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Ételkészítés a vendéglátóiparban Ételkészítés a vendéglátóiparban Ételkészítés a vendéglátóiparban Ételkészítés a vendéglátóiparban Ételkészítés a vendéglátóiparban Ételkészítés a vendéglátóiparban

A gerinc sarkai sérültek, a lapélek és néhány lap foltosak. Az előzéklapon bejegyzés található.

Állapot:
15.000 ,-Ft
75 pont kapható
Kosárba