kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 166 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-220-355-0 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Ételismereti alapfogalmak | |
A konyhai munkakörök | 3 |
Az ételkészítés alapműveletei | 5 |
Az ételkészítés kiegészítő műveletei | 6 |
Ételismereti egyéb fogalmak | 8 |
Levesek és levesbetétek | |
A levesekről általában | 11 |
Híglevesek | 11 |
Hígleves betétek | 12 |
Erőlevesek | 14 |
Hagyaros híglevesek | 16 |
A sürített levesek | 17 |
Egyszerű sürített levesek | 17 |
Áttört (püré) levesek | 20 |
Krémlevesek | 21 |
A sürített levesbetétek | 23 |
A nyáklevesek | 23 |
A gyümölcslevesek | 24 |
Különleges vagy összetett levesek | 24 |
Főzelékek, köretek, saláták és mártások | |
Főzelékek | 27 |
A főzelékekről általában | 27 |
Sűrített főzelékek | 27 |
Egyéb főzelékek | 31 |
Párolt főzelékek | 31 |
Angolos főzelékek | 32 |
Köretek | 32 |
A köretekről általában | 32 |
Burgonyából készült köretek | 33 |
Bő zsírban sült burgonyák | 35 |
Gabonafélékből készült köretek | 37 |
Tésztafélékből készült köretek | 38 |
Vegyes köretek | 39 |
Saláták | 39 |
A salátákról általában | 39 |
Nyers saláták | 40 |
Főzve készült saláták | 41 |
Tartósított saláták | 41 |
Mártások | 42 |
A mártásokról általában | 42 |
Hideg mártások | 42 |
Majonézes mártások | 43 |
Egyéb hideg mártások | 44 |
Meleg mártások | 45 |
Alapmártások és a belőlük készíthető mártások | 45 |
A barna mártásból készíthető mártások | 46 |
A tejmártásból készíhető mártások | 47 |
A fehér- vagy veluté mártásból készíthető mártások | 48 |
A hollandi mártásból készíthető mártások | 48 |
Egyszerű melegmártások | 49 |
Gyümölcsmártások | 51 |
Előételek - halételek | |
Meleg előételek | 53 |
A meleg előételekről általában | 53 |
Zöldség- és főzelékféle előételek | 53 |
Tojásételek | 58 |
A tojásételek főbb fajtái | 58 |
Bevert tojások | 59 |
Habart tojások | 60 |
Edényekben párolt tojások | 60 |
Tálon sült tojások | 61 |
Tojáslepények | 61 |
Tésztafélék | 63 |
Rizzolék | 64 |
Tésztakosarak és tekercsek | 65 |
Egyéb tészták | 65 |
Rizottók | 67 |
Húsokból és bensőségekből készített meleg előételek | 67 |
Sajtfélékből készített meleg előételek | 69 |
Meleg vegyes ízelítők | 70 |
Hideg előételek | 70 |
A hideg előételekről általában | 70 |
Összetett saláta- és főzelékfélék | 71 |
Gyümölcsfélék | 73 |
Hideg tojás előételek | 74 |
Pástétomok | 75 |
Galantinok | 77 |
Húsfélék és felvágottak | 78 |
Vegyes ízelítők | 80 |
Szendvicsek | 80 |
Dísztálak | 81 |
Meleg halételek és egyéb hidegvérű állatokból készült meleg ételek | 81 |
A meleg halételekről általában | 81 |
Édesvízi fehérhúsú halételek | 82 |
Édesvízi barnahúsú halételek | 85 |
Tengeri fehérhúsú halételek | 86 |
Tengeri barnahúsú halételek | 86 |
Édesvízi rákok | 87 |
Tengeri rákok | 88 |
Béka és teknősbéka | 89 |
Hideg halételek | 89 |
Húsételek | |
Marhahúsból készített ételek | 93 |
A bélszínből és hátszínből egészben sütve és nyersen felszeletelve készült frissensült ételek | 94 |
Bélszín ételek | 96 |
Hátszín ételek | 100 |
Párolással készült marhahús ételek | 100 |
Főzéssel készült marhahús ételek | 104 |
Apróhúsból készült ételek | 104 |
Belsőségből készült ételek | 106 |
Borjúhúsból készített ételek | 107 |
Egybensütéssel (pecsenyének) készíthető borjúhús ételek | 109 |
Frissensült borjúhús ételek | 111 |
Párolással készült borjúhús ételek | 115 |
Belsőségekből készült ételek | 116 |
Sertéshús ételek | 116 |
Egybensütéssel készült sertéshús ételek | 117 |
Frissensült sertéshúsos ételek | 119 |
Párolással készült sertéshús ételek | 120 |
Főzve készült sertéshús ételek | 121 |
A házi vegyes disznótor | 125 |
Belsőségből készült ételek | 126 |
Bárány- és ürühús ételek | 126 |
Bárányhús ételek | 127 |
Ürühús ételek | 127 |
Házi szárnyasokból készített ételek | 129 |
Fehérhúsú szárnyasételek | 132 |
Sötéthúsú szárnyashús ételek | 132 |
Vadhúsokból és vadszárnyasokból készített ételek | 140 |
Vadnyúlból készített ételek | 141 |
Őzből készített ételek | 141 |
Szarvashús ételek | 143 |
Vadsertés ételek | 144 |
Vadszárnyas ételek | 144 |
Tészták, édességek, gyümölcsök és sajtok | |
A tésztákról általában | 147 |
Gyúrt tészták | 148 |
Főtt tészták | 148 |
Főtt-sült tészták | 149 |
Burgonyás tészták | 149 |
Kevert tészták | 150 |
Palacsinták | 150 |
Galuskafélék | 151 |
Morzsafélék | 151 |
Bortészták | 151 |
Kelt tészták | 152 |
Omlós tészták | 152 |
A rétesek | 153 |
A vajastészták | 154 |
Égetett tészták | 155 |
Felfújtak - duzmák | 155 |
Frissen készített tészták | 156 |
Hideg krémek | 157 |
Gyümölcs készítmények | 158 |
A tésztafélékhez való mártások, habok és öntetek | 158 |
Cukrászkészítmények | 159 |
Fagylaltok és parfék | 160 |
Sajtok és gyümölcsök | 161 |
Felhasznált irodalom | |
Venesz József: Ételkészítés technikája |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.