1.062.132

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételismeret

A vendéglátóipari üzletvezetői tanfolyamok számára

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 166 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-220-355-0
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Ételismereti alapfogalmak
A konyhai munkakörök3
Az ételkészítés alapműveletei5
Az ételkészítés kiegészítő műveletei6
Ételismereti egyéb fogalmak8
Levesek és levesbetétek
A levesekről általában11
Híglevesek11
Hígleves betétek12
Erőlevesek14
Hagyaros híglevesek16
A sürített levesek17
Egyszerű sürített levesek17
Áttört (püré) levesek20
Krémlevesek21
A sürített levesbetétek23
A nyáklevesek23
A gyümölcslevesek24
Különleges vagy összetett levesek24
Főzelékek, köretek, saláták és mártások
Főzelékek27
A főzelékekről általában27
Sűrített főzelékek27
Egyéb főzelékek31
Párolt főzelékek31
Angolos főzelékek32
Köretek32
A köretekről általában32
Burgonyából készült köretek33
Bő zsírban sült burgonyák35
Gabonafélékből készült köretek37
Tésztafélékből készült köretek38
Vegyes köretek39
Saláták39
A salátákról általában39
Nyers saláták40
Főzve készült saláták41
Tartósított saláták41
Mártások42
A mártásokról általában42
Hideg mártások42
Majonézes mártások43
Egyéb hideg mártások44
Meleg mártások45
Alapmártások és a belőlük készíthető mártások45
A barna mártásból készíthető mártások46
A tejmártásból készíhető mártások47
A fehér- vagy veluté mártásból készíthető mártások48
A hollandi mártásból készíthető mártások48
Egyszerű melegmártások49
Gyümölcsmártások51
Előételek - halételek
Meleg előételek53
A meleg előételekről általában53
Zöldség- és főzelékféle előételek53
Tojásételek58
A tojásételek főbb fajtái58
Bevert tojások59
Habart tojások60
Edényekben párolt tojások60
Tálon sült tojások61
Tojáslepények61
Tésztafélék63
Rizzolék64
Tésztakosarak és tekercsek65
Egyéb tészták65
Rizottók67
Húsokból és bensőségekből készített meleg előételek67
Sajtfélékből készített meleg előételek69
Meleg vegyes ízelítők70
Hideg előételek70
A hideg előételekről általában70
Összetett saláta- és főzelékfélék71
Gyümölcsfélék73
Hideg tojás előételek74
Pástétomok75
Galantinok77
Húsfélék és felvágottak78
Vegyes ízelítők80
Szendvicsek80
Dísztálak81
Meleg halételek és egyéb hidegvérű állatokból készült meleg ételek81
A meleg halételekről általában81
Édesvízi fehérhúsú halételek82
Édesvízi barnahúsú halételek85
Tengeri fehérhúsú halételek86
Tengeri barnahúsú halételek86
Édesvízi rákok87
Tengeri rákok88
Béka és teknősbéka89
Hideg halételek89
Húsételek
Marhahúsból készített ételek93
A bélszínből és hátszínből egészben sütve és nyersen felszeletelve készült frissensült ételek94
Bélszín ételek96
Hátszín ételek100
Párolással készült marhahús ételek100
Főzéssel készült marhahús ételek104
Apróhúsból készült ételek104
Belsőségből készült ételek106
Borjúhúsból készített ételek107
Egybensütéssel (pecsenyének) készíthető borjúhús ételek109
Frissensült borjúhús ételek111
Párolással készült borjúhús ételek115
Belsőségekből készült ételek116
Sertéshús ételek116
Egybensütéssel készült sertéshús ételek117
Frissensült sertéshúsos ételek119
Párolással készült sertéshús ételek120
Főzve készült sertéshús ételek121
A házi vegyes disznótor125
Belsőségből készült ételek126
Bárány- és ürühús ételek126
Bárányhús ételek127
Ürühús ételek127
Házi szárnyasokból készített ételek129
Fehérhúsú szárnyasételek132
Sötéthúsú szárnyashús ételek132
Vadhúsokból és vadszárnyasokból készített ételek140
Vadnyúlból készített ételek141
Őzből készített ételek141
Szarvashús ételek143
Vadsertés ételek144
Vadszárnyas ételek144
Tészták, édességek, gyümölcsök és sajtok
A tésztákról általában147
Gyúrt tészták148
Főtt tészták148
Főtt-sült tészták149
Burgonyás tészták149
Kevert tészták150
Palacsinták150
Galuskafélék151
Morzsafélék151
Bortészták151
Kelt tészták152
Omlós tészták152
A rétesek153
A vajastészták154
Égetett tészták155
Felfújtak - duzmák155
Frissen készített tészták156
Hideg krémek157
Gyümölcs készítmények158
A tésztafélékhez való mártások, habok és öntetek158
Cukrászkészítmények159
Fagylaltok és parfék160
Sajtok és gyümölcsök161
Felhasznált irodalom
Venesz József: Ételkészítés technikája

Turós Emil

Turós Emil műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Turós Emil könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem