1.062.632

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételekről és borokról...

Borgasztronómia napjainkban

Szerző
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Akó Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 288 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 20 cm
ISBN: 978-963-8924-39-1
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


A kilencvenes évek elején egyáltalán nem volt Magyarországon borkultúra. Még nyelv sem volt, amelyik kifejezhette, mit érzünk, amikor kóstolunk. Jobb híján szakmai bikkfanyelven, vagy régi idegenforgalmi prospektusok nyelvezetével botladoztunk a bor világában. Dr. Rohály Gábor és Dr. Mészáros Gabriella az elsők között volt, akik ezer és ezer bort megkóstoltak és a laikusok számára is érthető módon, érzékletesen leírtak évről évre megjelenő és mértéket adó „Borkala-uz"-ukban. Ma talán észre sem vesszük, de jórészt azt a nyelvezetet használjuk a borokról beszélgetve, amelyet ők is teremtettek.
A magyar gasztronómia színvonala majd' két évtizeddel lemaradva követte a bor reneszánszát. Évek óta csillagos sztárséfek és gasztronómiai szakértők kísérleteznek azzal, hogy megértessék az egzotikus ételköltemények ízeit és zamatait azokkal a nézőkkel, akik valószínűleg életükben nem jutnak el egy Michelin-csillagos étterembe, és készételek, piros-sárga hamburgerek jelentik vágyaik... Tovább

Fülszöveg


A kilencvenes évek elején egyáltalán nem volt Magyarországon borkultúra. Még nyelv sem volt, amelyik kifejezhette, mit érzünk, amikor kóstolunk. Jobb híján szakmai bikkfanyelven, vagy régi idegenforgalmi prospektusok nyelvezetével botladoztunk a bor világában. Dr. Rohály Gábor és Dr. Mészáros Gabriella az elsők között volt, akik ezer és ezer bort megkóstoltak és a laikusok számára is érthető módon, érzékletesen leírtak évről évre megjelenő és mértéket adó „Borkala-uz"-ukban. Ma talán észre sem vesszük, de jórészt azt a nyelvezetet használjuk a borokról beszélgetve, amelyet ők is teremtettek.
A magyar gasztronómia színvonala majd' két évtizeddel lemaradva követte a bor reneszánszát. Évek óta csillagos sztárséfek és gasztronómiai szakértők kísérleteznek azzal, hogy megértessék az egzotikus ételköltemények ízeit és zamatait azokkal a nézőkkel, akik valószínűleg életükben nem jutnak el egy Michelin-csillagos étterembe, és készételek, piros-sárga hamburgerek jelentik vágyaik netovábbját.
Amikor Mászáros Gabriella „Ételekről és borokról " ír, rendet tesz sokunk fejében. Segít abban, hogy rájöjjünk arra, mire érdemes figyelnünk, amikor otthon a családnak készítünk ünnepi vacsorát, milyen bort érdemes hozzá választanunk, vagy éppen mit értékeljünk egy-egy étterem kínálatában. ízekről, zamatokról, savakról és alkoholról ír olyan módon, hogy a recepteket olvasva és a kitűnő fotókat látva összefut a szánkban a nyál. Nem utolsósorban ebben a könyvben is folytatja a magyar bor- és gasztronómiai nyelv megújításának misszióját. Néhány év múlva - anélkül, hogy észrevennénk - már nemcsak a borról, de talán az étkezésről beszélve is az Ő szavait fogjuk használni.
Jásdi István Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem