1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ételek, édességek az arab világból (dedikált példány)

A kellemes ízű, egzotikus ételek kedvelőinek

Szerző
Pápa
Kiadó: Jókai Mór Városi Könyvtár
Kiadás helye: Pápa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 69 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-86495-6-9
Megjegyzés: Djidjeliné Czirók Viktória Eszter szerző által dedikált példány. Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egy kis receptgyűjteményt tart a kezében az érdeklődő. Olvasásra, ismerkedésre, kipróbálásra. Aki teljesen ismeretlen eljárásokra, anyagokra, ízekre számít, kellemesen fog csalódni: kicsi a világ!... Tovább

Előszó

Egy kis receptgyűjteményt tart a kezében az érdeklődő. Olvasásra, ismerkedésre, kipróbálásra. Aki teljesen ismeretlen eljárásokra, anyagokra, ízekre számít, kellemesen fog csalódni: kicsi a világ! Ismerősként köszön vissza a pirospaprika-kömény íz-együttes, meg egy csomó más, a babérlevéltől a fokhagymáig, a kakukkfűtől a fahéjig. Algéria, ez az észak-afrikai arab ország, sok kulturális, kulináris hatást őriz a római birodalomtól a török szultánságig. Jellegzetesen Földközi-tenger vidéki paradicsomos, olívaolajas, birkahúsos ételei mellett ott vannak a sivatagi nomádok főzési szokásai, az Andalúziából átmentett marcipános édességek.
Ez a gyűjtemény olyan, főleg hagyományos ételeket tartalmaz - néhány kivétellel amelyeket gyakran kipróbáltunk. Gyűjtésükbe és közreadásukba közreműködött a magyar kolónia néhány lelkes tagja, háziasszonyok és családanyák, akik sikerrel vették fel a harcot az emigráns sors mélabúja ellen a fehér asztal, a jól ellátott család örömének eszközeivel.
A cél az volt, hogy a bemutatott ételek egyrészt jellegzetesen helyiek legyenek, másrészt meg lehessen azokat főzni a magyar nyersanyagkínálatból. A világ egyre inkább egységesül, egyre inkább esszük ugyanazt a föld bármelyik pontján. Üdítő színfoltot jelenthet néhanapján „valami más", étvágygerjesztően szokatlan, ismeretlenül is ismerős. Az érdekesség kedvééit néhány étel arab nevét is feltüntettük. Közreműködtek e könyv megjelenésében: Gombik Ottilia Kovács Katalin Seprenyi Erzsébet Zala Ágnes algíri lakos magyar állampolgárok, és jómagam: Czirók Viktória Eszter Vissza

Tartalom

Előszó 3
Előszó a receptgyűjteményhez 5
1. Selyemleves (Haríra) 7
2. Fehérleves (Sorba beida) 8
3. Birkahús leves (Sorba hamra) 9
4. Tarhonyaleves lóbabbal (Berkúkesz) 10
5. Húsgombóc leves 10
6. Paradicsomos csirkeleves 11
7. Halleves 12
8. Rákleves 13
9. Sárgarépa saláta 14
10. Cékla saláta 15
11. Fejes saláta dióval 15
12. Vegyes saláta 16
13. Burek darált hússal 17
14. Burek spenóttöltelékkel 17
15. Burek tengeri rákkal 18
16. Sajtos burek 19
17. Csicseriborsó lepény 19
18. Paradicsomos tonhal sütőben 20
19. Olajban sült tengeri hal 21
20. Tengeri halszeletek sütőben 22
21. Tengeri hal paradicsommártásban 23
22. Tengeri rák csípős mártásban 23
23. Borjúláb száraz babbal 24
24. Hagymás sült máj 25
25. Paradicsomos máj 25
26. Savanykás birkamáj 26
27. Borjúnyelv rántva 27
28. Borjúnyelv fokhagymával 28
29. Keverék főzelék (Hálóta) 28
30. Padlizsán zöldpaprikával 29
31. Paradicsom serpenyőben 30
32. Rakott padlizsán 31
33. Rizses spenót 31
34. Kuszkusz birkahússal 33
35. Kuszkusz zöldborsóval 35
36. Kuszkusz mazsolával 35
37. Birkahús almával 36
38. Birkahús aszalt szilvával 36
39. Töltött articsóka (Dolma) 37
40. Petrezselymes darált hús 39
41. Birkahús sült burgonyával (Kebeba) 40
42. Birkahús szfiriával 40
43. Sajtos krokett: szfiria 41
44. Birka egyben sütve (Mésui) 42
45. Töltött mésui 43
46. Rablóhús birkahúsból 44
47. Parázson sült paprika, paradicsom 44
48. Csirke olívabogyóval 45
49. Tyúk paprikásan (Stetha bel dzsedzs) 45
50. Gyömbéres csirke 46
51. Csirke bundában 47
52. Csirkemell felfújt 48
Sütemények, édességek 49
53. Marcipán készítése 49
54. Baklawa 50
55. Cukrozott mandulás rombuszok 52
56. Rózsás koszorúk 53
57. Algíri forgácsfánk 55
58. Tuniszi sütemény 56
59. Szézámmagos keksz 57
60. Mandulás kosárkák 57
61. Ünnepi eledel (Tadzsin lehlu) 59
62. Töltött datolya 59
63. Datolyás golyó 60
64. Kókuszos golyó 61
65. Kókuszos eper 62
66. Citromos torta 63
67. Grépfruitdzsem 63
68. Narancsdzsem 64
69. Fügedzsem 65
70. Citrombefőtt 65

Djidjeliné Czirók Viktória Eszter

Djidjeliné Czirók Viktória Eszter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Djidjeliné Czirók Viktória Eszter könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem