1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Értékesítés

Vendéglátóipari szakközépiskolai tankönyv

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 220 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal, fotókkal. Tankönyvi szám: 21915.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A piac értelmezése
Piaci jelenségek
A gazdasági verseny
A gazdasági verseny feltételei
A gazdasági verseny megnyilvánulási formái
A gazdasági verseny befolyásolásának lehetőségei és
Közvetlen módszerek
Közvetett módszerek (közgazdasági eszközök)
A vállalati üzletpolitika eszközei
II. fejezet
A VENDÉGLÁTÓIPARI HÁLÓZAT
Melegkonyhás szakjellegcsoport
Üzlettípusok
Cukrászda-eszpresszó szakjellegcsoport
Üzlettípusok
Bár szakjellegcsoport
Üzlettípusok
Italüzlet szakjellegcsoport
Üzlettípusok
Szállodák
Üzlettípusok
Vendéglátóipari üzletek osztályba sorolása
Vendéglátóipari üzletek osztályba sorolásának feltételei
A hálózat kialakításának, fejlesztésének elvei
III. fejezet
AZ ÉRTÉKESÍTÉS FELTÉTELEINEK BIZTOSÍTÁSA
ÉS LEBONYOLÍTÁSA
A vendéglátóipari értékesítés sajátosságai
Az értékesítési folyamat résztvevői
Az értékesítés személyi feltételei
Munkaterületek
Az üzleti munkarend
1. A termelést és értékesítést előkészítő dolgozók
2. Termelőüzemek (részlegek) dolgozói
3. Értékesítő-szolgáltató munkakörök az üzletben
4. Ügyviteli dolgozók
5. Műszaki részleg dolgozói
Kötelezettségek - követelmények
A dolgozók jogai, erkölcsi és anyagi felelőssége
Az erkölcsi és anyagi felelősség
Az üzletek belső munkakapcsolatai - munkaszervezés
Az üzletek vezetése
IV. fejezet
AZ EGYSÉGEK VENDÉGKÖRE - VENDÉGISMERET
A vendégek kiszolgálását szabályozó előírások
Az üzlet fekvésének hatása a vendégkör összetételére
Vendégismeret
A vendégekkel kapcsolatos hatósági előírások, a vendégek érdekvédelme
A vendégek igényeinek megismerése, az üzleti keresletkutatás feladatai
Az üzleti keresletkutatás formái
Az üzleti keresletkutatás eredményeinek hasznosítása
A fogyasztók (vendégek) érdekvédelme
A vendégek panaszainak, észrevételeinek, reklamációinak intézése
V. fejezet
AZ ÁRUELLÁTÁS BIZTOSÍTÁSA
A beszerzési források
Az árubeszerzés - készletgazdálkodás - értékesítés kapcsolata, munkaszervezése
Az árurendelés, áruátvétel és raktározás szervezése
A termelés és értékesítés kapcsolata
Értékesítési rendszerek
Az értékesítés tartalma és folyamata
Önkiszolgálás - értékesítés automatákkal
Az értékesítés technikai feltételei
A vendéglátóipari üzlet
Az üzlet hangulati elemei
Padozat, falak, mennyezet kiképzése
Az üzlet berendezése
Az üzlet felszerelése
Az üzleti áruválaszték kialakítása
A vendégek kereslete
Az üzletek áruválasztéka
Az étlapok összeállítása
Az itallap csoportosítása
Az értékesítés előkészületi munkái
A munkaterület rendbehozatala
A berendezések előkészítése
Felszerelések, eszközök tisztítása
Az értékesítés lebonyolítása
A vendégek fogadása
Kiszolgálás
Italok kiszolgálása
Ételek kiszolgálása
Teendők a fogyasztás befejezése után
Értékesítés közlekedési eszközökön
Rendezvények - társasétkezések
Társasétkezések - díszétkezések rendezése
A megrendelő és az üzlet megállapodása - menü-összeállítás
A díszétkezések étrendjének kínálata, összeállítás
Az étel- és italsor kiválasztásának követelményei
Az étrendek összeállításának gasztronómiai szempontjai
Fogadások előkészítése, ételválasztéka
Az étel- és italválaszték megtervezése, összetétele
Üzleten kívüli értékesítés
Üzleten kívüli rendezvények
Kitelepülések
Mozgóárusítás
Értékesítés elvitel útján
Értékesítés házhozszállítással
Viszonteladással lebonyolított értékesítés
VI. fejezet
SZÓRAKOZTATÓ TEVÉKENYSÉG, SZOLGÁLTATÁSOK
Szórakoztatás
1. Zene
2. Szórakoztató játékok
Szolgáltatások
Ruhatár
Kiegészítő jellegű szolgáltatások
Szállásadás
VII. fejezet
A FOGYASZTÓI KERESLET BEFOLYÁSOLÁSA
Kereskedelmi reklám
A kereskedelmi reklám célja és feladata
A kereskedelmi reklám és fajtái
Reklámeszközök
1. Akusztikai hatású reklámeszközök
2. Vizuális hatású reklámeszközök
3. Vegyes hatású reklámeszközök
4. Egyéb reklámeszközök
A vendéglátás reklámtevékenysége
Vendéglátó üzletek reklámtevékenysége
Üzleten kívüli reklám
Üzleten belüli reklámtevékenység
Üzletben alkalmazott reklámeszközök
Szállodák reklámtevékenysége
Szállodai reklámeszközök
A vendéglátó reklámkampány tervezése és szervezése
Idegenforgalmi reklámtevékenység
Idegenforgalmi reklámtevékenység részterületei

Dr. Sándor László

Dr. Sándor László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Sándor László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Értékesítés Értékesítés
Állapot:
1.840 Ft
920 ,-Ft 50
5 pont kapható
Kosárba