1.060.331

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Értékelemzés alkalmazása az élelmiszergazdaságban

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Élelmiszeripari Gazdaságkutató Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 88 oldal
Sorozatcím: ÉGK Módszertani Kiadványsorozat
Kötetszám: 35
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 963-01-3031-9
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Módszertani kiadványsorozatunkban rendszeresen bemutatjuk a szervezés területén kidolgozott, új eljárásokat. Az eljárások elvi-elméleti ismertetése mellett törekszünk a különböző szervezési... Tovább

Előszó

Módszertani kiadványsorozatunkban rendszeresen bemutatjuk a szervezés területén kidolgozott, új eljárásokat. Az eljárások elvi-elméleti ismertetése mellett törekszünk a különböző szervezési módszerek példákon keresztül történő bemutatására, ezzel is elősegitve a gyakorlati alkalmazás lehetőségeinek hasznositását.
Az értékelemzésről először 1974-ben adtunk rövid tájékoztatást Temesszentandrási Guidó: "Alapvető tudnivalók az értékelemzésről" cimű 8. sz. kiadványunkban, majd az 1978. évi 23. sz. kiadványunkban Répássy Péter: "Értékelemzés rendszerszemléletben" cimmel mutatta be az értékelemzés elméletét és módszereit az élelmiszeripar körülményeire adaptálva. Vissza

Tartalom

Előszó5
Az almasüritmény-gyártás racionalizálása7
Előzmények9
Témakiválasztás9
A team megalakulása és összetétele10
Az értékelemző munka célkitüzése11
Az értékelemző munka menete11
Az értékelemzés munkatervének elkészitése11
Információ-gyüjtés12
Funkcióelemzés12
A jelenlegi funkcióteljesitések birálata17
Funkcióköltségek meghatározása18
Funkcióteljesitések fontosságának meghatározása19
Részletek a javaslati anyagból21
Függelék24
A termékszervezet fejlesztése a technológiai adottságok értékelemzésével25
Bevezetés27
Az iparág helyzetének rövid ismertetése27
A magyar hütőiar jelenlegi szinvonala27
Az iparág fejlődésének jellemzői28
A hütőipar termékei28
A nyersanyagellátás helyzete29
Az iparág főbb problémái29
A jövő feladatai30
Az értékelemzés alkalmazásának tapasztalatai30
Témaválasztás - Gyári célok kitüzése31
Általános információgyüjtés31
Funkcióelemzés32
Funkciók és hordozóik kapcsolata - Paraméterek meghatározása36
Költségelemzés37
A tényállapot kritikája - Gyenge pontok keresése37
Alkotó elemzés, megoldási változatok keresése39
Megoldási javaslatok és értékelésük41
Funkcióelemzésre alapozott gyártásfejlesztés gazdasági vizsgálata47
Előzmények49
A gazdasági elemzés néhány elvi kérdése50
Az egyes megoldási javaslatok gazdasági elemzése51
Gyorsfagyasztott gyümölcskrém-vonal terhelésvizsgálata51
Vegyes gyümölcskrém gyártmányfejlesztés fedezetvizsgálata52
Vegyes gyümölcskrém gyártmány- és gyártásfejlesztésének hatékonyságvizsgálata54
Kelbimbó-vonal telepitésének gazdasági vizsgálata55
Uj termékek bevezetésének gazdasági hatása57
Következtetések58
A dobozgyártás értékelemzése61
A konzervipar bemutatása63
A témaválasztás indokolása64
Célkitüzés65
A vizsgálat módszerének ismertetése66
A fémcsomagoló eszközök alapanyagának jellemzése67
Lakkozás, litografálás71
Minőségi kérdések71
Javaslatok72
Részlet a javaslati anyagból73
Összefoglaló75
Üvegházi virágtermesztés értékelemzésének bemutatása77
Ember és virág79
Virágtermesztés81
Munkaterv81
A jelenlegi helyzet82
Külső információk84
Belső célok85
Mit kiván a szegfű85
Röviden a funkciókról86
Eredmények, tapasztalatok88
Következtetések, ajánlható megállapitások88
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem