1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Erkölcs-illem a vendéglátásban I.

Az erkölcs és az illem szerepe a vendéglátásban

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Belkereskedelmi Továbbképző Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 39 oldal
Sorozatcím: Középfokú képesítő tanfolyamok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Az ember társas lény. Más emberekkel kapcsolatban, közösségben éli le életét: a családban, a munkahelyén, baráti körben, nemzete tagjaként hazájában. Az emberi kapcsolatokat, s... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Az ember társas lény. Más emberekkel kapcsolatban, közösségben éli le életét: a családban, a munkahelyén, baráti körben, nemzete tagjaként hazájában. Az emberi kapcsolatokat, s az emberek magatartását, cselekedeteit - bizonyos keretek között - e kapcsolatok rendszere szabályozza. Természetes és kívánatos, hogy a családtagok szeressék egymás és ha kell, áldozatot is hozzanak egymásért. A munkahelyen követelmény a pontos, fegyelmezett munka, a társadalmi tulajdon védelme, a szervezettség, a vállalatért - a vendéglátóiparban egyben a vendégért is - érzett felelősség stb. Vissza

Tartalom

I. Az erkölcs és az illem szerepe a szakmai tevékenységben 5
1. Erkölcs, illem, jog. Néhány sajátos erkölcsi követelmény 5
2. A kulturált magatartás jelentősége a vendéglátásban, az idegenforgalomban 10
3. Az értékesítés területén dolgozókkal szembeni követelmények; a helyes üzleti magatartás 15
a/ A szállodavezető, az éttermi üzletvezető munkájával járó speciális követelmények 19
b/ A szállodai dolgozókkal szembeni speciális követelmény 21
c/ Az éttermi dolgozókkal szembeni speciális követelmények 23
II. Az etikett és a jó modor 27
1. Az etikett fogalma, tartalma 27
2. A viselkedés és a társas érintkezés 28
a/ Köszönés 28
b/ A megszólítás 29
c/ A kézfogás 30
d/ A jó modor 30
e/ A telefon használata 31
f/ Névjegy 31
g/ A dohányzásról 32
h/ A köhögésről, az ásításról, a tüsszentésről 32
3. A megjelenés és az öltözködés 33
a/ Testi higiénia 33
b/ Az üzleti ruházat, öltözködés 35
- Az öltözködésről nőknek 35
- Az öltözködésről férfiaknak 36
- A vendégek öltözködéséről 37
c/ "Munkád mellé add a neved!" 37
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem