kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Táncsics Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 230 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Bevezetés | 3 |
A biokémia alapfogalmai | 7 |
Aminosavak, peptidek, fehérjék | 7 |
Szénhidrátok | 29 |
Nukleinsavak | 36 |
Zsírok és zsírszerű anyagok | 46 |
Enzimek | 50 |
Fermentáció | 55 |
Oxidáció | 59 |
Az anyagcsere-folyamatok szabályozása | 65 |
Vitaminok | 66 |
Kutatómunka a biokémiai laboratóriumban | 73 |
Az enzimek főbb típusai és képviselői | 85 |
Észterkötést bontó enzimek | 86 |
Szénhidrátokat bontó enzimek | 90 |
Foszforilázok | 92 |
Fehérjebontó enzimek | 94 |
Vastartalmú oxidázok | 97 |
Réztartalmú oxidázok | 103 |
Dehidrogenázok | 104 |
Flavin enzimek | 107 |
Dekarboxilázok | 110 |
Egyéb enzimek | 112 |
Az alkalmazott biokémia problémái | 113 |
Élesztőgyártás | 114 |
Erjedéses szeszgyártás | 122 |
Glicerin előállítása erjesztés útján | 132 |
Sörgyártás | 134 |
Lepárló iparok | 145 |
Tejsavas erjedés | 147 |
Erjesztési ecet előállítása | 156 |
Dextrán előállítása | 158 |
B12-vitamin fermentatív előállítása | 166 |
Enzimek szerepe a bőrgyártásban | 167 |
Enzimek szerepe az élelmiszerek tartósításában | 173 |
Enzimek a sütőiparban | 179 |
Enzimek az orvostudomány szolgálatában | 180 |
Vérfehérjék a gyógyászatban | 186 |
Antibiotikumok | 192 |
Fehérjék a műanyagiparban | 207 |
Biokémiai finomvegyszergyártás | 221 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.