1.062.611

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Erdők, mezők termékei asztalunkon

Vadgyümölcsből, gombából, vadból és halból készült "erdei" ételek

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Fonyód
Kiadó: Balaton Tourist Center
Kiadás helye: Fonyód
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 55 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 13 cm
ISBN: 963-85690-7-7
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Sokak örömére jelenik meg ez a könyv. Örülnek neki azok, akiknek mindene a természet, és örülnek, akik ismerik a szerzőt.
Ott Györgyné - Marika - Zalában, a Balaton régióban, Somogyországban,... Tovább

Előszó

Sokak örömére jelenik meg ez a könyv. Örülnek neki azok, akiknek mindene a természet, és örülnek, akik ismerik a szerzőt.
Ott Györgyné - Marika - Zalában, a Balaton régióban, Somogyországban, ebben a három gyönyörűséges nagytájban sokak által ismert és szeretett személy.
Erdők, erdészemberek között nevelkedett, mellettük élte, éli meg gazdag ismereteket, tapasztalatokat hozó életét. Erdőmérnök, tanár lett a párja, az országszerte becsült erdészeti iskolaalapító, igazgató Ott György, és erdész, tanár vált fiából, az ifjabb Györgyből is, és az utódok között is folytatódik a hagyomány.
Marika erdőkbe, iskolákba is követte férjét: Középrigóc, Szőcsény kitöltötte az életét. Humán tárgyakat oktatott tanárként, tisztességre, emberségre, szeretetre nevelt az iskolákban, a diák és a felnőtt kulturális csoportokban. Néptáncot, népdalt, verset, egyéb szépséget tanított.
Most a konyhaművészet általa megismert és megtapasztalt remekeiből nyújt át számunkra egy csokrot. Újabb egyedi, gyönyörű ajándékot: a természet iránti múlhatatlan szerelem jegyében és a tapasztalat átadásának szándékával.
A sokszáz tanítvány egyikeként - feleségemmel együtt boldogan vállaltuk e könyv szerkesztését, megjelentetését. Kérjük, fogadják nagy-nagy szeretettel! Vissza

Tartalom

Akácvirág............................................................................................................................................................6
Áfonya..........................................................................................................................................................................7
Boróka....................................................................................................................................................................8
Bodza................................................................................................................................................................................9
Erdei szeder..................................................................................................................................................................10
Csipkebogyó................................................................................................................................................................11
Galagonya........................................................................................ 12
Kökény............................................................................................ 12
Erdei szamóca..................................................................................... 13
Erdei málna........................................................................................ 13
Húsos som....................................................................................... 14
Vadkörte............................................................................................... 14
Gesztenye...................................................................................... 15
Vadalma................................................................................................. 15
Fenyőtinóru............................................................................................ 16
Érdes nyelű tinóru.................................................................................. 17
Királyvargánya....................................................................................... 17
Csiperke.................................................................................................18
Nagy őzlábgomba.................................................................................. 18
Kucsmagomba...................................................................................... 19
Császárgomba........................................................................................19
Májusi pereszke.....................................................................................20
Lila pereszke...........................................................................................20
Gyűrűs tölcsérgomba.............................................................................21
Késői laskagomba..................................................................................21
Rizike.......................................................................................................22
Sárga rókagomba..................................................................................22
Keserűgomba.........................................................................................23
Bimbós pöfeteg......................................................................................23
Mezei szegfűgomba.............................................................................24
Galambgomba........................................................................................24
Vadon termő gombák tartósítása........................................................25
Gombaételek....................................................................................26
Vadszárnyasok.....................................................................................32
Apróvad, Nagyvad...................................................................... 33
A vadhúsokról........................................................................... 34
Fűszerek............................................................................................. 35
Páclevek készítése.................................................................................36
Vadételek............................................................................................... 37
Halételek...............................................................................................54

Ott Györgyné

Ott Györgyné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ott Györgyné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem