Fülszöveg
; A riíRíiV;.
KÖVI PÁL, híres New York-i vendéglős (Four Seasons), az amerikai gasztronómiai forradalom egyik vezéralakja, a hetvenes években visszatért i^úkorának helyszínére, Erdélybe, hogy összegyűjtse a régi magyar, székely, román, szász, zsidó, örmény, szombatos stb. recepteket. A szakácskönyvet azután megtökötte kulináris esszékkel, a kor erdélyi íróit kérte föl szerzó'knek. A könyv eló'ször 1980-ban jelent meg magyarul Bukarestben, majd pár évvel késó'bb New Yorkban angolul. Mi most „újratököttük" Kövi alapművét: a csodálatos és autentikus receptek maradtak, az esszéket pedig újakra cseréltük.
Az új kiadás szerzői: Bâcher Iván, Cserna-Szabó András, Darida Benedek, Demény Péter, Andrei Dósa, Esterházy Péter, Kali Kinga, Király Kinga Júlia, Nyáry Krisztián, Papp Sándor Zsigmond, Frank J. Priai, Saly Noémi, Szederkényi Olga, Tatár Zoltán, Tompa Imre, Ugrón Zsolna és Váncsa István.
Az új írásokban feltűnnek puliszkák és tokányok, az erdélyi zsidó és örmény konyha fogásai,...
Tovább
Fülszöveg
; A riíRíiV;.
KÖVI PÁL, híres New York-i vendéglős (Four Seasons), az amerikai gasztronómiai forradalom egyik vezéralakja, a hetvenes években visszatért i^úkorának helyszínére, Erdélybe, hogy összegyűjtse a régi magyar, székely, román, szász, zsidó, örmény, szombatos stb. recepteket. A szakácskönyvet azután megtökötte kulináris esszékkel, a kor erdélyi íróit kérte föl szerzó'knek. A könyv eló'ször 1980-ban jelent meg magyarul Bukarestben, majd pár évvel késó'bb New Yorkban angolul. Mi most „újratököttük" Kövi alapművét: a csodálatos és autentikus receptek maradtak, az esszéket pedig újakra cseréltük.
Az új kiadás szerzői: Bâcher Iván, Cserna-Szabó András, Darida Benedek, Demény Péter, Andrei Dósa, Esterházy Péter, Kali Kinga, Király Kinga Júlia, Nyáry Krisztián, Papp Sándor Zsigmond, Frank J. Priai, Saly Noémi, Szederkényi Olga, Tatár Zoltán, Tompa Imre, Ugrón Zsolna és Váncsa István.
Az új írásokban feltűnnek puliszkák és tokányok, az erdélyi zsidó és örmény konyha fogásai, kolozsvári káposzták és vásárhelyi vargabélesek, ménesi borok és az esztena sajtjai, nyomtatott szakácskönyvek és nagymamák kézzel írt receptfüzetei, útszéli sütödék és legendás vendéglők, ősi fogások és hamis műételek, csorbák és miccsek, zakuszkák és flekkenek, szászok és románok - és ez a felsorolás csak egy kis ízelítő!
Vissza