kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Ferenczy Könyv és Lapkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 218 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-857-992-7 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
Kövi Pál: Előszó | 9 |
Tűzhelytől tűzhelyig | 11 |
Szőcs István: Az erdélyi magyaros zamatok krónikája | 13 |
Mircea Zaciu: Mintha anyám főztje volna... (Az erdélyi román konyháról) | 24 |
Kövi Pál: Az örmény ösvényen | 25 |
Szőcs István-Kövi Pál: Az erdélyi örmények gasztronómiája | 29 |
Éltető-Wellman József: Ebéd a templomerődben (Az erdélyi szászok) | 31 |
Ünnepeik | 32 |
Ebédeik | 33 |
Szőcs István-Kövi Pál: Az erdélyi zsidók | 34 |
Étkezési szokásaik | 36 |
Szőcs István-Kövi Pál: Székely szombatosok vagy zsidózók | 37 |
Étkezési törvényeik, ételeik | 39 |
Ünnepeik | 39 |
Erdélyi ínyesmester | 41 |
Előételek vagy első fogások | 42 |
Ízelítők | 42 |
Húslevesek, csorbák, kachenek, majorságból főtt levesek | 48 |
Egyéb vegyes levesek | 61 |
Füves-, zöldség- és gyümölcslevesek | 68 |
Pityóka- és paszulylevesek | 73 |
Levesbevalók | 77 |
Főételek vagy főfogások | 81 |
Ételek szárnyashúsból vagy majorságból | 87 |
Juh- és kecskeételek | 92 |
Vadak | 97 |
Sültek | 102 |
Másodfogások | 102 |
Gombás ételek | 107 |
Káposztás ételek | 114 |
Halételek | 122 |
Belsőségek | 128 |
Körítések és hozzávalók | 128 |
Mártások | 132 |
Főzelékek | 137 |
Köretek | 141 |
Töltött és rakott kertijavak | 147 |
Saláták, savanyúságok, fűszerecetek | 153 |
Lisztes ételek és édességek | 153 |
Kenyér- és puliszkaféleségek | 159 |
Kőttestészták, palacsinták és pogácsák | 159 |
Sütemények, nyalánkságok | 167 |
Az étel tisztessége | 175 |
Bajor Andor:Terített asztal | 177 |
Sütő András: Egy csupor zsír | 181 |
Romulus Guga: Az örök hírvivő | 184 |
Bálint Tibor: A húslevesről | 186 |
Szabó Gyula: Puliszkaostrom | 188 |
Bálint Tibor: Egynémely fűszerszámunkról | 191 |
Kövi Pál: Az otthon fészekmelege: Anyám kovásza | 195 |
Kövi Pál: A réteskészítés titka | 195 |
Erdély borai | 197 |
Csávossy György: Borissza kalauz | 199 |
Milyenek az erdélyi borok? | 201 |
Frigyre lépő ízek | 203 |
Hajdu Győző: Utószó | 206 |
Függelék | 208 |
Az erdélyi konyha legkedveltebb hontermő fűszerei | 209 |
Külföldi, úgynevezett egzotikus fűszerek | 212 |
Az erdélyi konyha különleges szavairól | 213 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.