kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R.-T. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 254 oldal |
Sorozatcím: | A Magyar Háziasszonyok Könyvei |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Nyomatott a Budapesti Hirlap nyomdájában. Nyolcadik javitott s a befőttekről szóló résszel megbővitett kiadás. |
Levesek | |
Bableves | 9 |
Bableves á la Condé | 18 |
Bableves olasz módra | 14 |
Barnaleves | 7 |
Borleves, bőjtösen | 10 |
Burgonyaleves | 16 |
Csirkeleves almával | 18 |
Darával töltött tésztaleves | 16 |
Galambleves | 8 |
Gesztenyés leves | 11 |
Gombaleves | 12 |
Gombócleves | 9 |
Gulyásleves | 5 |
Gulyásleves másképpen | 6 |
Gyöngykásaleves | 17 |
Habartleves | 18 |
Halleves más módon | 19 |
Közönséges húsleves | 5 |
Káposztaleves | 9 |
Kaszáslé | 8 |
Koldusleves | 15 |
Korhelyleves | 14 |
Köménymagos leves | 16 |
Lencseleves | 12 |
Májleves | 19 |
Májleves, árván | 10 |
Mákos leves | 14 |
Muisetra | 19 |
Nagybetegnek való leves | 7 |
Paradicsomleves | 15 |
Pergelt daraleves | 17 |
Ragout-leves | 11 |
Rákleves | 7 |
Rákba való töltelék | 6 |
Savanyu tojásleves | 12 |
Szabógallér-leves | 12 |
Szágó-leves | 26 |
Székelyleves | 13 |
Táskaleves | 15 |
Tejleves | 17 |
Tiszta halleves | 19 |
Töltött csirkeleves | 13 |
Tört májleves | 11 |
Tüdőstáskaleves | 8 |
Tyukleves | 7 |
Velőleves | 11 |
Zöldbableves | 15 |
Zöldségleves | 18 |
Levesbevalók | |
Csigatészta | 20 |
Darakockák | 21 |
Eresztett tészta | 25 |
Gyöngykása | 22 |
Gyöngykása, gombával | 22 |
Gyúrt tészták | 20 |
Húsgombóc, örmény étel | 24 |
Hústáska | 25 |
Lisztgombóc | 24 |
Májgaluska | 22 |
Olasz borsó | 22 |
Rákleves rákhússal | 21 |
Rákba való fölvert galuska | 21 |
Reszelt tészta | 25 |
Rizskása gombával | 23 |
Tejconsommé levesbe | 25 |
Tejgaluska | 21 |
Tojásos kocka | 23 |
Tüdős rétes | 24 |
Tüdő consommé levesbe | 25 |
Tüdőstáska | 23 |
Levesbe való velőstészta | 25 |
Vegyes zöldség | 23 |
Zsemlyemorzsagombóc | 24 |
Leves után való ételekről | |
Apró pecsenye | 51 |
Articsóka | 46 |
Békacomb | 47 |
Borjuláb és borjufej rántva | 47 |
Borjuláb és fej tojással | 48 |
Borjuvagdalék | 51 |
Borjuvelő citrommal | 49 |
Főtt marhahús | 44 |
Főtt marhahús párolva | 44 |
Főtt marhahús vagdalva | 45 |
Gombabecsinált | 49 |
Kappantekercs | 55 |
Karfiol | 50 |
Keserű gomba | 50 |
Kolbász káposztalében | 56 |
Kucsmagomba töltve | 50 |
Kürthy-szelet | 56 |
Libaaprólék, rizzsel | 46 |
Liba vagy más szárnyasmájból vagdalék | 57 |
Lúdmájpástétom | 58 |
Nyúlpástétom | 48 |
Ökörfark | 47 |
Paradicsomos csirke | 59 |
Pástétomtészta | 45 |
Rántott sonka | 50 |
Rántott velő | 52 |
Risotto | 52 |
Firenzei risotto | 47 |
Sajtos tojás | 46 |
Sonkás omlett | 55 |
Sonkás vagy sajtos fánk | 59 |
Spárga | 54 |
Székelygulyás | 48 |
Tárkonyos bárány | 48 |
Tejes rántott bárány | 57 |
Tésztában sült kolbász | 55 |
Tojásos és sonkás burgonya | 52 |
Tojásos pecsenye | 54 |
Töltött burgonya | 51 |
Turós gomba | 56 |
Töltött hagyma | 53 |
Töltött karalábé | 54 |
Töltött paradicsom | 52 |
Töltött tojás | 55 |
Töltött uborka | 53 |
Töltött zöldpaprika | 53 |
Tüdő rizskásával | 49 |
Tüdő savanyu lével | 46 |
Tyuk tormával | 51 |
Vagdalthús labdák | 57 |
Velőpástétom | 45 |
Velős szeletek | 45 |
Vese velővel | 45 |
Halak | |
Aszpik | 33 |
A tengeri halakról | 32 |
Balatoni fogas vajjal | 30 |
Csuka fűszeresen | 29 |
Csuka tejfeles tormával | 29 |
Egészben megsütött apró hal | 28 |
Fogas majonézmártással | 31 |
Hal-majonéz | 31 |
Hering melegen | 32 |
Hogyan nem fő széjjel a hal | 33 |
Kecsege, aszpikkal és majonézzel | 31 |
Paprikás hal | 28 |
Paprikás hal sülv. | 28 |
Pisztráng vajjal | 31 |
Pisztráng hidegen | 31 |
Rántott harcsa | 28 |
Rántott szardella | 30 |
Rák főve | 32 |
Süllő vagy csuka töltve | 30 |
Süllő zöldpetrezselyemmel | 32 |
Szárított tőkehal | 33 |
Szegedi halászlé | 27 |
Szegedi halászlé másképpen | 27 |
Tépett csuka | 30 |
Mártások | |
Citrommártások | 40 |
Ecetestorma | 36 |
Fokhagymásmártás | 39 |
Gombamártás | 39 |
Gyümölcsmártások | 40 |
Hagymamártás | 38 |
Halra való mártás | 37 |
Hideg alma- és tormamártás | 40 |
Hideg mustármártás | 40 |
Hús mellé való mártások | 36 |
Kapormártás | 38 |
Kapornyamártás | 39 |
Magyar házimustár | 37 |
Májmártás | 39 |
Mandulás tormamártás | 36 |
Narancsmártás | 40 |
Paradicsommártás | 37 |
Sóskamártás | 38 |
Szardellamártás | 38 |
Tatármártás | 31 |
Tejfeles tormamártás | 36 |
Tejfeles uborkamártás | 38 |
Zsemlyemártás | 39 |
Zsemlyés tormamártás | 37 |
Pecsenyék és egyéb húsfélék | |
Marhasültek | 84 |
Angol rostélyos (Ramstek) | 76 |
Angol sült | 75 |
Beafsteak | 77 |
Divatos marhasült | 79 |
Fehérbélü pecsenye | 82 |
Fehérpecsenye | 85 |
Főtt marhanyelv | 85 |
Főtt nyelv frissen rántva | 85 |
Gombás-sült | 81 |
Hagymás sült | 80 |
Hagymás tejfölös pecsenye | 220 |
Korommal pácolt nyelv | 78 |
Lengyel rostélyos | 76 |
Luby-sült | 83 |
Marhahús tejfölös mártással | 82 |
Marhapecsenye-gombóc | 84 |
Marhapecsenye zöldséges mártással | 220 |
Nyári sonka | 83 |
Paprikásszelet | 77 |
Rostbeaf | 79 |
Savanyu vesepecsenye | 84 |
Serpenyős rostélyos | 79 |
Szalonnával tüzdelt vesepecsenye | 81 |
Szenen vagy roston sült | 79 |
Tejfölös vagy Esterházy-rostélyos | 82 |
Tojásos sült | 75 |
Tejfölös fehérpecsenye | 84 |
Vagdalt marhapecsenye | 83 |
Vellington-szelet | 78 |
Vesepecsenye-szelet (filé) | 83 |
Vetrece | 83 |
Vöröshagymás rostélyos | 85 |
Zöldséges pecsenye | 78 |
Szárnyas sültek | |
Fojtott libamell | 90 |
Gombával töltött csirke | 87 |
Jérce-szelet | 86 |
Kacsa sülve | 88 |
Kappansült | 86 |
Libasült | 89 |
Pulykasült | 88 |
Pulyka vagdalt hússla | 89 |
Rántott csirke | 86 |
Sült libamáj | 90 |
Szalonnával sütött kappan | 87 |
Szelid kacsa vadmódra | 88 |
Tejben sütött libamáj | 91 |
Töltött csirke | 87 |
Vagdalt libamáj | 90 |
Egyéb sültek | |
Bécsi szelet | 93 |
Borjucomb | 91 |
Borju fehérpecsenye töltve | 92 |
Borjumáj | 93 |
Borjunyelv | 93 |
Borjuszelet | 91 |
Borjuevés | 92 |
Disznócomb | 95 |
Disznóoldalas | 94 |
Disznóoldalas másképpen | 94 |
Juhcomb párolva (Őzcomb módra) | 96 |
Malacpecsenye tordaiasan | 94 |
Malacsült | 93 |
Rántott bárány | 95 |
Rántott borju | 91 |
Sertés-szelet | 94 |
Töltött bárány | 95 |
Töltött borjuszegy | 92 |
Ürücomb párisi módra | 96 |
Vagdalt báránymáj | 95 |
Vad-husok | |
Díszesen tálalt vaddisznóhús | 105 |
Fazekas nyul | 102 |
Fácán sülve | 104 |
Fenyőmadár | 104 |
Fiatal nyul rántva | 102 |
Fogoly sülve | 105 |
Nyul babérral | 101 |
Nyul franciásan | 102 |
Nyulpaprikás | 101 |
Nyul pác nélkül | 101 |
Őzderék pácolva | 100 |
Pácolt nyul | 100 |
Szalonka és szalonka-bél | 103 |
Tuzok-mell | 105 |
Vaddisznó kocsonyásan | 105 |
Vaddisznó-oldalas | 104 |
Vadkacsa | 103 |
Vadliba | 102 |
Pörköltek | |
Báránypörkölt | 99 |
Borjupörkölt | 97 |
Borjutokány | 97 |
Erdélyi tokány | 98 |
Marhahús-paprikás | 96 |
Paprikás csirke | 97 |
Paprikás disznófejből | 98 |
Pörkölt csirke | 98 |
Pörkölt malac | 99 |
Pörkölt pulyka | 99 |
Ürüpörkölt | 99 |
Becsináltak | |
Báránybecsinált | 63 |
Bárány citrommal | 61 |
Borjumell, citrommal | 63 |
Csirke karfiollal | 62 |
Csirke zöldborsóval | 62 |
Csirke narancsmártásban | 62 |
Egyszerű csirkebecsinált | 61 |
Galamb zöldborsóval | 63 |
Gombás bárány | 63 |
Karalábés csirke | 61 |
Kappanbecsinált | 62 |
Mazsolás csirke | 63 |
Mazsolás és gesztenyés nyelv | 60 |
Vegyes becsinált | 59 |
Vesepecsenye-becsinált | 61 |
Zöldborsó csirkevagdalékkal | 60 |
Körítések | |
Burgonyakiflicskék | 44 |
Burgonya más módon | 43 |
Burgonya törve | 43 |
Csiperkegomba | 41 |
Házi makaróni | 42 |
Metélt burgonya | 44 |
Párolt káposzta | 43 |
Rizskása gombával | 41 |
Rizskása hagymával | 41 |
Rizsrudacskák | 44 |
Sárgarépa | 43 |
Tarhonya | 42 |
Többféle használható gomba készítése | 41 |
Turós gombóc | 43 |
Vizes galuska | 42 |
Zöldborsó | 43 |
Saláták | |
Burgonyasaláta, zellerrel | 34 |
Heringsaláta | 35 |
Karfiolsaláta | 35 |
Narancssaláta | 35 |
Öntött aláta | 34 |
Uborkasaláta | 35 |
Vegyessaláta | 36 |
Vöröskáposztasaláta | 35 |
Zöldsaláta | 36 |
Zöldsaláta hidegen | 34 |
Főzelékek | |
Toros káposzta | 64 |
Töltött káposzta | 64 |
Közönséges töltött káposzta | 65 |
Hússal összerakott káposzta | 65 |
Kelkáposzta borssal | 66 |
Kelkáposzta töltve | 67 |
Zöldkáposzta töltve | 66 |
Lucskos káposzta | 66 |
Kelkáposzta paradicsommal | 67 |
Kelkáposzta burgonyával | 67 |
Kelkáposzta fokhagymával | 67 |
Tejfölös kelkáposzta | 68 |
Kelkáposzta gesztenyével | 68 |
Hajdu-káposzta | 68 |
Zöldpaszuly paradicsommal | 68 |
Karalábé tejföllel | 69 |
Rakott sárgarépa | 69 |
Zöldfuszulykatokány | 69 |
Zöldpaszuly paradicsommal | 69 |
Zuzakása | 70 |
Tökkáposzta | 70 |
Karalábé mártással | 70 |
Spárta-tök | 71 |
Laboda vagy spenót | 71 |
Szemes zöldborsó | 71 |
Zöldpaszuly | 71 |
Vegyes zöldség | 72 |
Minestrone | 72 |
Szárazborsó | 73 |
Szemes paszuly | 73 |
Tört paszuly | 73 |
Lencse bőjtösen | 73 |
Paradicsomos burgonya | 74 |
Babéros savanyú burgonya | 74 |
Majoránnás burgonya | 74 |
Szalonnás káposzta | 74 |
Solet | 74 |
Tészták | |
Gyurt tészták | |
Burgonyás sodort tészta | 137 |
Darás tészta | 140 |
Diósmetélt | 138 |
Húsos laska | 139 |
Juhtúrós tészta | 136 |
Káposztás kockatészta | 138 |
Makaróni sajttal és hússal | 139 |
Mákos tészta | 140 |
Sonkás tészta | 139 |
Szalonnás gombóc | 141 |
Szilvaízes derelye | 139 |
Szilvás gombóc | 141 |
Tehénturós metélt | 137 |
Tejbenfőtt laska | 140 |
Turós gombóc | 140 |
Sült tészták | |
Almafánk | 130 |
Alma köpenyben | 133 |
Almatöltelék | 119 |
Aranygaluska | 109 |
Bába-kalács (Hires jó örmény tészta) | 107 |
Bormártás | 123 |
Burgonyarétes (Szepesi étel) | 121 |
Császármorzsa | 120 |
Cseh-pimasz (Talkerli) | 109 |
Csigarétes (Régi erdélyi tészta) | 118 |
Csokoládé-mártás | 124 |
Csokoládémártás szilvaízzel | 127 |
Csokoládés fánk | 133 |
Csokoládés tálbanfőtt | 124 |
Csörege kétféleképpen | 128 |
Darafölfujt | 126 |
Darázslép-tészta | 110 |
Debreczeni béles | 120 |
Diós fánk | 118 |
Diós-tekercs | 135 |
Diótöltelék | 118 |
Egyszerű kalács | 107 |
Élesztős csókok | 119 |
Élesztős irós tészta | 114 |
Élesztős lepény | 111 |
Élesztős palacsinta | 111 |
Élesztős sodralék | 110 |
Fahéjas fánk élesztővel | 119 |
Fánk | 106 |
Félirós tészta | 115 |
Füszeres lepény | 119 |
Gőzön főtt tészta | 134 |
Hájas pogácsa | 124 |
Hassé-fánk | 134 |
Hideg rizskása | 129 |
Irós tészta | 136 |
Kajszinbarack tálbanfőtt | 136 |
Keményítős tálbanfőtt (tojás nélkül) | 114 |
Király kalács | 125 |
Körte tálbanfőtt | 125 |
Kürtös kalács (Régi híres erdélyi tészta) | 108 |
Levelensült (Legrégibb magyar tészta) | 125 |
Mákos gubó (Bobajka) | 108 |
Máktöltelék | 123 |
Málé-lepény (Erdélyi tészta) | 110 |
Málélisztből fölfujt | 118 |
Meggy-fölfujt | 132 |
Palacsintatészta | 132 |
Paraszt-béles | 126 |
Polenta | 121 |
Puddingra és tálbanfőttekre való tejmártás | 112 |
Rántott zsemlye | 132 |
Réteges (élesztős) pogácsa | 124 |
Rétesbe való krémtöltelék | 130 |
Rétes-tészta | 113 |
Rizskása tálbanfőtt | 117 |
Rózsa-fánk | 116 |
Solyomtészta | 126 |
Székely-béles (Erdélyi tészta) | 128 |
Széllel bélelt | 119 |
Szilva tálbanfőtt | 121 |
Szilvaízes fölfujt | 134 |
Tálbanfőtt eper | 136 |
Tejfeles kocka (Tojásnélküli tészta) | 139 |
Tejfölös omlett | 135 |
Tejfölös tálbanfőtt | 125 |
Tepertős pogácsa | 113 |
Tepertős vakarcs | 113 |
Tojáslepény | 130 |
Tolófánk | 115 |
Turós kockatészta | 112 |
Turós lepény | 131 |
Turósperec | 133 |
Turótöltelék | 117 |
Uti pogácsa | 130 |
Zsemlyemorzsás darakockák | 127 |
Zsemlyepudding | 122 |
Zsíros lepény | 131 |
Sütemények és torták | |
Alma-torta | 149 |
Ániskenyér (Kétszersült) | 157 |
Bazárcsókocskák | 156 |
Bánáti gyümölcskenyér | 142 |
Citromjég tortákra (Másik mód) | 151 |
Cukorjég készítése | 161 |
Cukros perec (Tea tészta) | 143 |
Cukros tört dió | 153 |
Cseresznye és szilva sütve | 155 |
Csokoládé-karikák | 157 |
Csokoládé-máz | 152 |
Csokoládé-máz (Más módon) | 152 |
Csokoládé-torta | 147 |
Csokoládés édes tészta | 147 |
Dalauzi (Erdélyi örmény csemege) | 153 |
Diós rudak | 154 |
Diós sütemény | 154 |
Dió-torta | 158 |
Domika (Étel a régi jó világból) | 154 |
Édeske (Tea tészta) | 155 |
Élesztős torta | 149 |
Füszeres édes tészta | 146 |
Füszeres lepény (Igen jó, célszerü és könnyü tészta) | 157 |
Gesztenye, cukorral bevonva | 158 |
Gesztenye-csemege | 159 |
Gesztenyepiré | 160 |
Gesztenyetorta | 150 |
Gyümölcskenyér | 142 |
Gyümölcsmáz | 153 |
Gyümölcsös csókocskák | 156 |
Habos tészta | 146 |
Habos torta | 150 |
Hússal töltött kifli | 154 |
Indiai fánk | 160 |
Kávé-máz | 152 |
Kávé-torta | 151 |
Libazsíros sütemény | 144 |
Mandulacsókocskák | 156 |
Mandulakártya | 155 |
Mákos torta | 147 |
Mézes lepény | 145 |
Mogyorócsemege | 154 |
Mogyorórudak | 160 |
Morzsa-torta | 147 |
Ostyasütés | 159 |
Porhanyós kis kifli | 145 |
Pozsonyi mákos (diós) patkó | 144 |
Pörkölt-torta | 148 |
Rác-pilé | 144 |
Sodrott torta-lepény | 148 |
Sütemények máza | 161 |
Szaloncukor készítése | 161 |
Teatészta sonkával | 157 |
Tojásos perec | 156 |
Tortákra való jég | 151 |
Tortákra való (sárga) diszítés | 153 |
Vajas torta | 145 |
Vaniliás-hajtás | 143 |
Vaniliás kétszersült | 158 |
Vaniliás perec | 143 |
Könnyebb cukrászat | |
Fagylaltok | |
Cukros málnalé fagylalthoz vagy szódavízhez | 164 |
Csokoládéfagylalt | 163 |
Eperfagylalt | 163 |
Gesztenyefagylalt | 163 |
Gyümölcsfagylalt | 163 |
Kávéfagylalt | 162 |
Mogyorófagylalt | 163 |
Vaniliafagylalt | 162 |
Krémek | |
Barack-krém | 165 |
Birsalmakrém | 166 |
Csokoládé-, vanilia és mandulakrém | 165 |
Kávékrém | 165 |
Madártej | 165 |
Nemzetiszinü krém | 166 |
Tejhab krémekhez és kávéba | 165 |
Parfék | |
Csokoládé-parfé | 167 |
Mogyoró-parfé | 167 |
Parfé friss gyümölcsből | 167 |
Vaniliás parfé | 167 |
Fagylalthoz való mindenféle cukros gyümölcskocsonya | |
Almahéjból lekvár | 194 |
Almaíz | 194 |
Cseresnyekocsonya | 193 |
Csipkerózsaíz | 196 |
Kajszinbarackocsonya | 193 |
Körteíz | 196 |
Málna cukor nélkül | 193 |
Meggykocsonya | 192 |
Őszibarack és szilva vegyesen | 194 |
Őszibarackíz | 195 |
Őszibarackkocsonya | 193 |
Ringlóíz | 195 |
Rózsaíz | 195 |
Sárgadinnyeíz | 194 |
Somíz | 195 |
Szamóca főzve | 192 |
Szamócakocsonya | 192 |
Szőlőlé | 193 |
Gyümölcssajtok | |
Birsalmasajt | 197 |
Birsalmasajt más módon | 198 |
Gyümölcsbefőzés cukor nélkül | 200 |
Mustba főtt birsalmasajt | 198 |
Mustkolbász | 198 |
Szilvalekvár | 199 |
Szilvalekvár más módon | 199 |
Tök főtt mustban | 199 |
Gyümölcs, főzelék és saláta épen való eltartása | |
Ananászeper-befőtt | 182 |
Apró aranyalma | 184 |
Apró aranyalma cukorban | 189 |
Berkenye-befőtt | 185 |
Berzencei szilva hámozva | 183 |
Birsalma-befőtt | 185 |
Birsalma cukorban | 189 |
Cukorbafőtt narancs | 187 |
Cseresznye befőtt | 181 |
Cseresznye cukorban | 185 |
Eper cukorban | 186 |
Erdei szeder cukorban | 190 |
Erdei vadszeder | 183 |
Fái eper | 184 |
Görögdinnye-befőtt | 188 |
Hámozott dióbefőtt | 185 |
Kajszinbarack | 182 |
Kajszinbarack | 187 |
Körte-befőtt | 183 |
Magolt ribizli | 189 |
Málna-befőtt | 182 |
Meggybefőtt | 184 |
Meggy cukorban | 186 |
Őszi barack | 187 |
Rendes érett vörös szilva | 183 |
Ribizli cukorporral | 184 |
Rumos vegyes gyümölcs | 190 |
Sárgadinnyehéj cukorban | 187 |
Som cukorban | 189 |
Szárított cukros gyümölcs (őszibarack, kajszinbarack, és körte) | 190 |
Szőlő-befőtt | 183 |
Zölddió-befőtt | 188 |
Zöld köszméte | 182 |
Zöld köszméte cukorban | 186 |
Zöldparadicsom cukorban | 187 |
Zöldringló cukorban | 189 |
Ecetes gyümölcs | |
Birsalma ecettel | 191 |
Ecetes szilva | 191 |
Kajszinbarack ecettel | 191 |
Meggy ecetben | 191 |
Sárgadinnye ecettel | 192 |
Ecetbe rakott dolgok télire | |
Aszalt hús | 217 |
A tejben eltartott hús | 218 |
Ecetes uborka | 209 |
Ecetes uborkasaláta | 210 |
Fojtott káposzta | 216 |
Francia uborka | 212 |
Gyalult hordós káposzta | 216 |
Hagyma ecetben | 211 |
Hordóba eltett fejeskáposzta | 215 |
Káposztás paprikasaláta | 213 |
Kovászos uborka télire | 214 |
Kovászos uborka más módon | 214 |
Kukorica ecetben | 210 |
Nagy édespaprika ecetben | 210 |
Paprikasaláta télire | 211 |
Paprikás piros saláta | 212 |
Rizike-gomba ecettel | 212 |
Sokáig eltartható kocsonya | 218 |
Tökkáposzta sóban | 215 |
Uborkasaláta sóban | 213 |
Vegyes zöldségsaláta | 211 |
Zöldbab ecetben | 210 |
Friss gyümölcs eltartása | |
Citrom és narancs eltartása | 202 |
Dió hámozható módon | 201 |
Nyers szilva eltartása | 201 |
Sárga és görögdinnye eltartása | 201 |
Szamóca eltartása néhány napig | 200 |
Szőlő eltartása | 202 |
Szőlő eltartása más módon | 202 |
Erjedt gyümölcslevek | |
Málnaszörp | 197 |
Málna, szeder, ribizli | 197 |
Málna és szeder más módon | 197 |
Szamóca | 196 |
A főzéshez szükséges és egyéb dolgok eltartása | |
Aszalt körte sajtolva | 205 |
Aszalt paradicsom | 209 |
Aszalt zöldbab | 207 |
Ecetes gomba | 203 |
Gombapor | 204 |
Keserügomba eltartása | 204 |
Nyers zöldpaprika eltartása | 203 |
Paradicsom áttörve | 208 |
Paradicsom eltartása ecettel és borral | 208 |
Paradicsom üvegben | 209 |
Paradicsom víz nélkül | 208 |
Sóban eltett rákfark | 203 |
Spárga eltartása | 206 |
Szarvasgomba eltartása | 204 |
Télire eltett sóska | 207 |
Tojás eltartása | 202 |
Üvegben eltett kapor | 207 |
Zöldbab sóban eltéve | 207 |
Zöldborsó cukorral főzve | 205 |
Zöldpetrezselyem levele szárítva | 206 |
Disznóölés | |
Bőrsajt | 177 |
Császárhús | 178 |
Debreceni kolbász készítése | 178 |
Disznófősajt | 176 |
Falusi disznóölés | 171 |
Gömböc | 176 |
Hájszéles | 176 |
Kásás hurka | 175 |
Kocsonyakészítés | 180 |
Kolbász készítése | 172 |
Májashurka készítése | 175 |
Paprikás szalonna | 178 |
Sonka és marhanyelv pácolása | 179 |
Tüdős hurka készítése | 173 |
Véres hurka | 174 |
Virsli készítés | 179 |
Zsírolvasztás | 179 |
Vegyesek | |
Bálmos | 169 |
Komlós kenyér sütése | 170 |
Komlós korpa készítése | 171 |
Muskolbász | 168 |
Puliszka (Erdélyi étel) | 169 |
Különfélék | |
A kozmás ételekről | 225 |
Angol mustár | 222 |
Az alkörmös festék készítése | 224 |
Ecetkészítése | 221 |
Szappanfőzés | 226 |
Világossárga szín | 224 |
Az elromlott befőttek értékesítése | |
Az elromlott befőttek értékesítése | 181 |
Gőzbenfőtt gyümölcs | 180 |
Szalicil használata | 181 |
A beteg ember táplálása | |
A gyerekágyas és szoptató nő ételrendje | 246 |
Bélbajosok ételrendje | 238 |
Cukorbajosok ételrendje | 242 |
Elhizottak ételrendje | 239 |
Gyomorbajosok ételrendje | 234 |
Köszvényesek ételrendje | 240 |
Lábadozó betegeknek való ételek és italok | 231 |
Lázas betegek táplálása | 230 |
Tüdőbajosok ételrendje | 232 |
Nagyobb ebédek vagy vacsorák | |
Nagyobb ebédek vagy vacsorák | 226 |
Az asztalterítés | 227 |
Nagy ebéd (Tavasszal) | 228 |
Nagy ebéd (Nyáron) | 228 |
Nagy ebéd (Ősszel) | 229 |
Nagy ebéd (Télen) | 230 |
Nagy vacsora (Tavaszzal) | 228 |
Nagy vacsora (Nyáron) | 229 |
Nagy vacsora (Ősszel) | 229 |
Nagy vacsora (Télen) | 230 |
Italok | |
Almabor | 222 |
Barackpálinka | 224 |
Diópálinka | 223 |
Főtt must készítése | 225 |
Hideg puncs | 168 |
Köménymagos vagy ánizsos pálinka | 226 |
Meleg limonádé | 168 |
Meleg tojásos limonádé | 221 |
Narancspálinka | 223 |
Puncs | 168 |
Rumkészítés (Kitünő módszer) | 221 |
Vaniliás pálinka | 223 |
Vegyes gyümölcspálinka | 222 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.