1.062.337

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Erdélyi konyha

Zilahy Ágnes valódi magyar szakácskönyve

Szerző
Budapest
Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 254 oldal
Sorozatcím: A Magyar Háziasszonyok Könyvei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatott a Budapesti Hirlap nyomdájában. Nyolcadik javitott s a befőttekről szóló résszel megbővitett kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Több éve már annak, hogy egy csöndes nyári délután belépett hozzám Nagyváradon gróf Teleky Sándor, a vitéz, híres honvédezredes.
Mint a tavaszi napsugár, úgy hatott komor lelkivilágomra nyájas,... Tovább

Előszó

Több éve már annak, hogy egy csöndes nyári délután belépett hozzám Nagyváradon gróf Teleky Sándor, a vitéz, híres honvédezredes.
Mint a tavaszi napsugár, úgy hatott komor lelkivilágomra nyájas, bíztató szava.
Látva küzködő életemet s mert tudta, hogy értek a főzéshez, megkérdezte: mért nem írok egy eredeti magyar szakácskönyvet? - Nincsenek-e leírott jegyzeteim, holmi különlegesebb ételekről?
- Vannak, - feleltem.
- Ugyan kérem adja ide, hadd nézem át.
Nagy szégyenkezve előhozakodtam egy szakadozott füzetecskével.
Amint érdekkel lapozgatta, időnkint megszólalt:
- No lám, ezt sem ismerem; ezt sem; ezt sem; pedig milyen jól hangzik a leírása, milyen izletesnek képzelem e dolgokat. Irja le kérem egy könyvbe ezeket az ételeket és még sok mást, ami valószínüleg még a fejében van. Hiszen tárcákat is írt már, nem kell hát félnie, jól fog sikerülni a szakácskönyve is. Világéletemben minidig szerettem volna szakácskönyvet látni, amelyet olyan egyén írt, aki írni és főzni is tudott. Ha sikerül egy ilyen szakácskönyvet írnia, még szerencsés is lehet általa.
Némileg reménykedve, hálásan és lelkesedéssel fogadtam e jóságos szavakat és azonnal hozzáfogtam egy szakácskönyv megírásához. Két hónap alatt elkészültem a könyvemmel. De kiadót hiába kerestem. Nyolc kerek esztendeig nem találtam olyanra, aki bízott volna könyvem jóságában. Végre a véletlen, az annyiszor megénekelt véletlen megsegített engem is.
Most már itt van előttem a nemes gróf Teleky Sándor ezredes levele.
Könyvem két hónap alatt megérte a második bővitett kiadást, ezúttal nyolcadszor, az előbbiekhez mérten majdnem mégegyszer akkora terjedelemben kerül a nagyközönség elé.
Mindezekért tehát hálás köszönetem és üdvözletem szálljon a nemes grófhoz és a tisztelt közönséghez, amely oly kegyesen kitüntetett. Vissza

Tartalom

Levesek
Bableves9
Bableves á la Condé18
Bableves olasz módra14
Barnaleves7
Borleves, bőjtösen10
Burgonyaleves16
Csirkeleves almával18
Darával töltött tésztaleves16
Galambleves8
Gesztenyés leves11
Gombaleves12
Gombócleves9
Gulyásleves5
Gulyásleves másképpen6
Gyöngykásaleves17
Habartleves18
Halleves más módon19
Közönséges húsleves5
Káposztaleves9
Kaszáslé8
Koldusleves15
Korhelyleves14
Köménymagos leves16
Lencseleves12
Májleves19
Májleves, árván10
Mákos leves14
Muisetra19
Nagybetegnek való leves7
Paradicsomleves15
Pergelt daraleves17
Ragout-leves11
Rákleves7
Rákba való töltelék6
Savanyu tojásleves12
Szabógallér-leves12
Szágó-leves26
Székelyleves13
Táskaleves15
Tejleves17
Tiszta halleves19
Töltött csirkeleves13
Tört májleves11
Tüdőstáskaleves8
Tyukleves7
Velőleves11
Zöldbableves15
Zöldségleves18
Levesbevalók
Csigatészta20
Darakockák21
Eresztett tészta25
Gyöngykása22
Gyöngykása, gombával22
Gyúrt tészták20
Húsgombóc, örmény étel24
Hústáska25
Lisztgombóc24
Májgaluska22
Olasz borsó22
Rákleves rákhússal21
Rákba való fölvert galuska21
Reszelt tészta25
Rizskása gombával23
Tejconsommé levesbe25
Tejgaluska21
Tojásos kocka23
Tüdős rétes24
Tüdő consommé levesbe25
Tüdőstáska23
Levesbe való velőstészta25
Vegyes zöldség23
Zsemlyemorzsagombóc24
Leves után való ételekről
Apró pecsenye51
Articsóka46
Békacomb47
Borjuláb és borjufej rántva47
Borjuláb és fej tojással48
Borjuvagdalék51
Borjuvelő citrommal49
Főtt marhahús44
Főtt marhahús párolva44
Főtt marhahús vagdalva45
Gombabecsinált49
Kappantekercs55
Karfiol50
Keserű gomba50
Kolbász káposztalében56
Kucsmagomba töltve50
Kürthy-szelet56
Libaaprólék, rizzsel46
Liba vagy más szárnyasmájból vagdalék57
Lúdmájpástétom58
Nyúlpástétom48
Ökörfark47
Paradicsomos csirke59
Pástétomtészta45
Rántott sonka50
Rántott velő52
Risotto52
Firenzei risotto47
Sajtos tojás46
Sonkás omlett55
Sonkás vagy sajtos fánk59
Spárga54
Székelygulyás48
Tárkonyos bárány48
Tejes rántott bárány57
Tésztában sült kolbász55
Tojásos és sonkás burgonya52
Tojásos pecsenye54
Töltött burgonya51
Turós gomba56
Töltött hagyma53
Töltött karalábé54
Töltött paradicsom52
Töltött tojás55
Töltött uborka53
Töltött zöldpaprika53
Tüdő rizskásával49
Tüdő savanyu lével46
Tyuk tormával51
Vagdalthús labdák57
Velőpástétom 45
Velős szeletek45
Vese velővel45
Halak
Aszpik33
A tengeri halakról32
Balatoni fogas vajjal30
Csuka fűszeresen29
Csuka tejfeles tormával29
Egészben megsütött apró hal28
Fogas majonézmártással31
Hal-majonéz31
Hering melegen32
Hogyan nem fő széjjel a hal33
Kecsege, aszpikkal és majonézzel31
Paprikás hal28
Paprikás hal sülv.28
Pisztráng vajjal31
Pisztráng hidegen31
Rántott harcsa28
Rántott szardella30
Rák főve32
Süllő vagy csuka töltve30
Süllő zöldpetrezselyemmel32
Szárított tőkehal33
Szegedi halászlé27
Szegedi halászlé másképpen27
Tépett csuka30
Mártások
Citrommártások40
Ecetestorma36
Fokhagymásmártás39
Gombamártás39
Gyümölcsmártások40
Hagymamártás38
Halra való mártás37
Hideg alma- és tormamártás40
Hideg mustármártás40
Hús mellé való mártások36
Kapormártás38
Kapornyamártás39
Magyar házimustár37
Májmártás39
Mandulás tormamártás36
Narancsmártás40
Paradicsommártás37
Sóskamártás38
Szardellamártás38
Tatármártás31
Tejfeles tormamártás36
Tejfeles uborkamártás38
Zsemlyemártás39
Zsemlyés tormamártás37
Pecsenyék és egyéb húsfélék
Marhasültek84
Angol rostélyos (Ramstek)76
Angol sült75
Beafsteak77
Divatos marhasült79
Fehérbélü pecsenye82
Fehérpecsenye85
Főtt marhanyelv85
Főtt nyelv frissen rántva85
Gombás-sült81
Hagymás sült80
Hagymás tejfölös pecsenye220
Korommal pácolt nyelv78
Lengyel rostélyos76
Luby-sült83
Marhahús tejfölös mártással82
Marhapecsenye-gombóc84
Marhapecsenye zöldséges mártással220
Nyári sonka83
Paprikásszelet77
Rostbeaf79
Savanyu vesepecsenye84
Serpenyős rostélyos79
Szalonnával tüzdelt vesepecsenye81
Szenen vagy roston sült79
Tejfölös vagy Esterházy-rostélyos82
Tojásos sült75
Tejfölös fehérpecsenye84
Vagdalt marhapecsenye83
Vellington-szelet78
Vesepecsenye-szelet (filé)83
Vetrece83
Vöröshagymás rostélyos85
Zöldséges pecsenye78
Szárnyas sültek
Fojtott libamell90
Gombával töltött csirke87
Jérce-szelet86
Kacsa sülve88
Kappansült86
Libasült89
Pulykasült88
Pulyka vagdalt hússla89
Rántott csirke86
Sült libamáj90
Szalonnával sütött kappan87
Szelid kacsa vadmódra88
Tejben sütött libamáj91
Töltött csirke87
Vagdalt libamáj90
Egyéb sültek
Bécsi szelet93
Borjucomb91
Borju fehérpecsenye töltve92
Borjumáj93
Borjunyelv93
Borjuszelet91
Borjuevés92
Disznócomb95
Disznóoldalas94
Disznóoldalas másképpen94
Juhcomb párolva (Őzcomb módra)96
Malacpecsenye tordaiasan94
Malacsült93
Rántott bárány95
Rántott borju91
Sertés-szelet94
Töltött bárány95
Töltött borjuszegy92
Ürücomb párisi módra96
Vagdalt báránymáj95
Vad-husok
Díszesen tálalt vaddisznóhús105
Fazekas nyul102
Fácán sülve104
Fenyőmadár104
Fiatal nyul rántva102
Fogoly sülve105
Nyul babérral101
Nyul franciásan102
Nyulpaprikás101
Nyul pác nélkül101
Őzderék pácolva100
Pácolt nyul100
Szalonka és szalonka-bél103
Tuzok-mell105
Vaddisznó kocsonyásan105
Vaddisznó-oldalas104
Vadkacsa103
Vadliba102
Pörköltek
Báránypörkölt99
Borjupörkölt97
Borjutokány97
Erdélyi tokány98
Marhahús-paprikás96
Paprikás csirke97
Paprikás disznófejből98
Pörkölt csirke98
Pörkölt malac99
Pörkölt pulyka99
Ürüpörkölt99
Becsináltak
Báránybecsinált63
Bárány citrommal61
Borjumell, citrommal63
Csirke karfiollal62
Csirke zöldborsóval62
Csirke narancsmártásban62
Egyszerű csirkebecsinált61
Galamb zöldborsóval63
Gombás bárány63
Karalábés csirke61
Kappanbecsinált62
Mazsolás csirke63
Mazsolás és gesztenyés nyelv60
Vegyes becsinált59
Vesepecsenye-becsinált61
Zöldborsó csirkevagdalékkal60
Körítések
Burgonyakiflicskék44
Burgonya más módon43
Burgonya törve43
Csiperkegomba41
Házi makaróni42
Metélt burgonya44
Párolt káposzta43
Rizskása gombával41
Rizskása hagymával41
Rizsrudacskák44
Sárgarépa43
Tarhonya42
Többféle használható gomba készítése41
Turós gombóc43
Vizes galuska42
Zöldborsó43
Saláták
Burgonyasaláta, zellerrel34
Heringsaláta35
Karfiolsaláta35
Narancssaláta35
Öntött aláta34
Uborkasaláta35
Vegyessaláta36
Vöröskáposztasaláta35
Zöldsaláta36
Zöldsaláta hidegen34
Főzelékek
Toros káposzta64
Töltött káposzta64
Közönséges töltött káposzta65
Hússal összerakott káposzta65
Kelkáposzta borssal66
Kelkáposzta töltve67
Zöldkáposzta töltve66
Lucskos káposzta66
Kelkáposzta paradicsommal67
Kelkáposzta burgonyával67
Kelkáposzta fokhagymával67
Tejfölös kelkáposzta68
Kelkáposzta gesztenyével68
Hajdu-káposzta68
Zöldpaszuly paradicsommal68
Karalábé tejföllel69
Rakott sárgarépa69
Zöldfuszulykatokány69
Zöldpaszuly paradicsommal69
Zuzakása70
Tökkáposzta70
Karalábé mártással70
Spárta-tök71
Laboda vagy spenót71
Szemes zöldborsó71
Zöldpaszuly71
Vegyes zöldség72
Minestrone72
Szárazborsó73
Szemes paszuly73
Tört paszuly73
Lencse bőjtösen73
Paradicsomos burgonya74
Babéros savanyú burgonya74
Majoránnás burgonya74
Szalonnás káposzta74
Solet74
Tészták
Gyurt tészták
Burgonyás sodort tészta137
Darás tészta140
Diósmetélt138
Húsos laska139
Juhtúrós tészta136
Káposztás kockatészta138
Makaróni sajttal és hússal139
Mákos tészta140
Sonkás tészta139
Szalonnás gombóc141
Szilvaízes derelye139
Szilvás gombóc141
Tehénturós metélt137
Tejbenfőtt laska140
Turós gombóc140
Sült tészták
Almafánk130
Alma köpenyben133
Almatöltelék119
Aranygaluska109
Bába-kalács (Hires jó örmény tészta)107
Bormártás123
Burgonyarétes (Szepesi étel)121
Császármorzsa120
Cseh-pimasz (Talkerli)109
Csigarétes (Régi erdélyi tészta)118
Csokoládé-mártás124
Csokoládémártás szilvaízzel127
Csokoládés fánk133
Csokoládés tálbanfőtt124
Csörege kétféleképpen128
Darafölfujt126
Darázslép-tészta110
Debreczeni béles120
Diós fánk118
Diós-tekercs135
Diótöltelék118
Egyszerű kalács107
Élesztős csókok119
Élesztős irós tészta114
Élesztős lepény111
Élesztős palacsinta111
Élesztős sodralék110
Fahéjas fánk élesztővel119
Fánk106
Félirós tészta115
Füszeres lepény119
Gőzön főtt tészta134
Hájas pogácsa124
Hassé-fánk134
Hideg rizskása129
Irós tészta136
Kajszinbarack tálbanfőtt136
Keményítős tálbanfőtt (tojás nélkül)114
Király kalács125
Körte tálbanfőtt125
Kürtös kalács (Régi híres erdélyi tészta)108
Levelensült (Legrégibb magyar tészta)125
Mákos gubó (Bobajka)108
Máktöltelék123
Málé-lepény (Erdélyi tészta)110
Málélisztből fölfujt118
Meggy-fölfujt132
Palacsintatészta132
Paraszt-béles126
Polenta121
Puddingra és tálbanfőttekre való tejmártás112
Rántott zsemlye132
Réteges (élesztős) pogácsa124
Rétesbe való krémtöltelék130
Rétes-tészta113
Rizskása tálbanfőtt117
Rózsa-fánk116
Solyomtészta126
Székely-béles (Erdélyi tészta)128
Széllel bélelt119
Szilva tálbanfőtt121
Szilvaízes fölfujt134
Tálbanfőtt eper136
Tejfeles kocka (Tojásnélküli tészta)139
Tejfölös omlett135
Tejfölös tálbanfőtt125
Tepertős pogácsa113
Tepertős vakarcs113
Tojáslepény130
Tolófánk115
Turós kockatészta112
Turós lepény131
Turósperec133
Turótöltelék117
Uti pogácsa130
Zsemlyemorzsás darakockák127
Zsemlyepudding122
Zsíros lepény131
Sütemények és torták
Alma-torta149
Ániskenyér (Kétszersült)157
Bazárcsókocskák156
Bánáti gyümölcskenyér142
Citromjég tortákra (Másik mód)151
Cukorjég készítése161
Cukros perec (Tea tészta)143
Cukros tört dió153
Cseresznye és szilva sütve155
Csokoládé-karikák157
Csokoládé-máz152
Csokoládé-máz (Más módon)152
Csokoládé-torta147
Csokoládés édes tészta147
Dalauzi (Erdélyi örmény csemege)153
Diós rudak154
Diós sütemény154
Dió-torta158
Domika (Étel a régi jó világból)154
Édeske (Tea tészta)155
Élesztős torta149
Füszeres édes tészta146
Füszeres lepény (Igen jó, célszerü és könnyü tészta)157
Gesztenye, cukorral bevonva158
Gesztenye-csemege159
Gesztenyepiré160
Gesztenyetorta150
Gyümölcskenyér142
Gyümölcsmáz153
Gyümölcsös csókocskák156
Habos tészta146
Habos torta150
Hússal töltött kifli154
Indiai fánk160
Kávé-máz152
Kávé-torta151
Libazsíros sütemény144
Mandulacsókocskák156
Mandulakártya155
Mákos torta147
Mézes lepény145
Mogyorócsemege154
Mogyorórudak160
Morzsa-torta147
Ostyasütés159
Porhanyós kis kifli145
Pozsonyi mákos (diós) patkó144
Pörkölt-torta148
Rác-pilé144
Sodrott torta-lepény148
Sütemények máza161
Szaloncukor készítése161
Teatészta sonkával157
Tojásos perec156
Tortákra való jég151
Tortákra való (sárga) diszítés153
Vajas torta145
Vaniliás-hajtás143
Vaniliás kétszersült158
Vaniliás perec143
Könnyebb cukrászat
Fagylaltok
Cukros málnalé fagylalthoz vagy szódavízhez164
Csokoládéfagylalt163
Eperfagylalt163
Gesztenyefagylalt163
Gyümölcsfagylalt163
Kávéfagylalt162
Mogyorófagylalt163
Vaniliafagylalt162
Krémek
Barack-krém165
Birsalmakrém166
Csokoládé-, vanilia és mandulakrém165
Kávékrém165
Madártej165
Nemzetiszinü krém166
Tejhab krémekhez és kávéba165
Parfék
Csokoládé-parfé167
Mogyoró-parfé167
Parfé friss gyümölcsből167
Vaniliás parfé167
Fagylalthoz való mindenféle cukros gyümölcskocsonya
Almahéjból lekvár194
Almaíz194
Cseresnyekocsonya193
Csipkerózsaíz196
Kajszinbarackocsonya193
Körteíz196
Málna cukor nélkül193
Meggykocsonya192
Őszibarack és szilva vegyesen194
Őszibarackíz195
Őszibarackkocsonya193
Ringlóíz195
Rózsaíz195
Sárgadinnyeíz194
Somíz195
Szamóca főzve192
Szamócakocsonya192
Szőlőlé193
Gyümölcssajtok
Birsalmasajt197
Birsalmasajt más módon198
Gyümölcsbefőzés cukor nélkül200
Mustba főtt birsalmasajt198
Mustkolbász198
Szilvalekvár199
Szilvalekvár más módon199
Tök főtt mustban199
Gyümölcs, főzelék és saláta épen való eltartása
Ananászeper-befőtt182
Apró aranyalma184
Apró aranyalma cukorban189
Berkenye-befőtt185
Berzencei szilva hámozva183
Birsalma-befőtt185
Birsalma cukorban189
Cukorbafőtt narancs187
Cseresznye befőtt181
Cseresznye cukorban185
Eper cukorban186
Erdei szeder cukorban190
Erdei vadszeder183
Fái eper184
Görögdinnye-befőtt188
Hámozott dióbefőtt185
Kajszinbarack182
Kajszinbarack187
Körte-befőtt183
Magolt ribizli189
Málna-befőtt182
Meggybefőtt184
Meggy cukorban186
Őszi barack187
Rendes érett vörös szilva183
Ribizli cukorporral184
Rumos vegyes gyümölcs190
Sárgadinnyehéj cukorban187
Som cukorban189
Szárított cukros gyümölcs (őszibarack, kajszinbarack, és körte)190
Szőlő-befőtt183
Zölddió-befőtt188
Zöld köszméte182
Zöld köszméte cukorban186
Zöldparadicsom cukorban187
Zöldringló cukorban189
Ecetes gyümölcs
Birsalma ecettel191
Ecetes szilva191
Kajszinbarack ecettel191
Meggy ecetben191
Sárgadinnye ecettel192
Ecetbe rakott dolgok télire
Aszalt hús217
A tejben eltartott hús218
Ecetes uborka209
Ecetes uborkasaláta210
Fojtott káposzta216
Francia uborka212
Gyalult hordós káposzta216
Hagyma ecetben211
Hordóba eltett fejeskáposzta215
Káposztás paprikasaláta213
Kovászos uborka télire214
Kovászos uborka más módon214
Kukorica ecetben210
Nagy édespaprika ecetben210
Paprikasaláta télire211
Paprikás piros saláta212
Rizike-gomba ecettel212
Sokáig eltartható kocsonya218
Tökkáposzta sóban215
Uborkasaláta sóban213
Vegyes zöldségsaláta211
Zöldbab ecetben210
Friss gyümölcs eltartása
Citrom és narancs eltartása202
Dió hámozható módon201
Nyers szilva eltartása201
Sárga és görögdinnye eltartása201
Szamóca eltartása néhány napig200
Szőlő eltartása202
Szőlő eltartása más módon202
Erjedt gyümölcslevek
Málnaszörp197
Málna, szeder, ribizli197
Málna és szeder más módon197
Szamóca196
A főzéshez szükséges és egyéb dolgok eltartása
Aszalt körte sajtolva205
Aszalt paradicsom209
Aszalt zöldbab207
Ecetes gomba203
Gombapor204
Keserügomba eltartása204
Nyers zöldpaprika eltartása203
Paradicsom áttörve208
Paradicsom eltartása ecettel és borral208
Paradicsom üvegben209
Paradicsom víz nélkül208
Sóban eltett rákfark203
Spárga eltartása206
Szarvasgomba eltartása204
Télire eltett sóska207
Tojás eltartása202
Üvegben eltett kapor207
Zöldbab sóban eltéve207
Zöldborsó cukorral főzve205
Zöldpetrezselyem levele szárítva206
Disznóölés
Bőrsajt177
Császárhús178
Debreceni kolbász készítése178
Disznófősajt176
Falusi disznóölés171
Gömböc176
Hájszéles176
Kásás hurka175
Kocsonyakészítés180
Kolbász készítése172
Májashurka készítése175
Paprikás szalonna178
Sonka és marhanyelv pácolása179
Tüdős hurka készítése173
Véres hurka174
Virsli készítés179
Zsírolvasztás179
Vegyesek
Bálmos169
Komlós kenyér sütése170
Komlós korpa készítése171
Muskolbász168
Puliszka (Erdélyi étel)169
Különfélék
A kozmás ételekről225
Angol mustár222
Az alkörmös festék készítése224
Ecetkészítése221
Szappanfőzés226
Világossárga szín224
Az elromlott befőttek értékesítése
Az elromlott befőttek értékesítése181
Gőzbenfőtt gyümölcs180
Szalicil használata181
A beteg ember táplálása
A gyerekágyas és szoptató nő ételrendje246
Bélbajosok ételrendje238
Cukorbajosok ételrendje242
Elhizottak ételrendje239
Gyomorbajosok ételrendje234
Köszvényesek ételrendje240
Lábadozó betegeknek való ételek és italok231
Lázas betegek táplálása230
Tüdőbajosok ételrendje232
Nagyobb ebédek vagy vacsorák
Nagyobb ebédek vagy vacsorák226
Az asztalterítés227
Nagy ebéd (Tavasszal)228
Nagy ebéd (Nyáron)228
Nagy ebéd (Ősszel)229
Nagy ebéd (Télen)230
Nagy vacsora (Tavaszzal)228
Nagy vacsora (Nyáron)229
Nagy vacsora (Ősszel)229
Nagy vacsora (Télen)230
Italok
Almabor222
Barackpálinka224
Diópálinka223
Főtt must készítése225
Hideg puncs168
Köménymagos vagy ánizsos pálinka226
Meleg limonádé168
Meleg tojásos limonádé221
Narancspálinka223
Puncs168
Rumkészítés (Kitünő módszer)221
Vaniliás pálinka223
Vegyes gyümölcspálinka222

Zilahy Ágnes

Zilahy Ágnes műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Zilahy Ágnes könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem