kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | B+V Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 147 oldal |
Sorozatcím: | Képzett Beteg Könyvek |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-9536-27-x |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | 7 |
Az eperendszer felépítése és működése | 9 |
Az epeutak betegségei | 11 |
A kis epeutak betegségei | 11 |
Epekövesség (cholelithiasis) | 11 |
Az epekövesség tünetei | 12 |
Az epekövesség kimutatása | 15 |
Az epekövesség gyógyítása | 17 |
Az epevezeték kövei | 19 |
Epekólika epekő nélkül | 19 |
Az epeutak daganatai | 21 |
Dietetika | 23 |
Amit a tápanyagokról tudni kell | 24 |
Energia | 24 |
Fehérjék | 24 |
Szénhidrátok | 25 |
A növényi ("diétás", élelmi) rostok | 27 |
Zsírok | 28 |
Energiát nem adó tápanyagok, mikrotápanyagok | 29 |
Vitaminok | 29 |
Ásványi anyagok, nyomelemek | 29 |
Az emésztés | 30 |
Emésztőszervrendszer | 30 |
Az epefolyadék szerepe az emésztésben | 31 |
Az epebetegségek leggyakoribb formái | 32 |
Az akut epebetegségek diétája | 32 |
Általános étrendi javaslatok | 32 |
Epeműtét, epehólyag, epeútgyulladás után javasolt élelmiszerek | 33 |
Mintaétrend | 34 |
A krónikus epebetegségek étrendi kezelése | 35 |
Általános szempontok | 35 |
Fogyasztásra javasolt élelmi anyagok | 37 |
Egyéni tűrőképesség alapján javasolt élelmi anyagok | 38 |
Nem fogyasztható élelmiszerek | 39 |
Étel- és italjavaslatok az egyes étkezésekhez | 39 |
Mintaétrendek krónikus epebetegségekben | 41 |
Kalóriaszegény mintaétrendek túlsúlyos és/vagy emelkedett vércukorszintű epebetegek részére | 42 |
Ételreceptek | 46 |
Levesek | 46 |
Levesbetétek | 57 |
Főzelékek, mártások, köretek | 62 |
Tészták | 77 |
Húsételek, feltétek | 83 |
Saláták | 93 |
Reggelire és kisétkezésekre javasolt készítmények | 98 |
Sütemények, édességek | 103 |
Üdítőitalok, turmixok | 112 |
A receptgyűjteményben szereplő ételek felsorolása | 121 |
Függelék | 124 |
Konyhatechnológiai foglamak | 124 |
A leggyakrabban használt konyhai mérőeszközök | 130 |
Mértékegység-táblázat és energiatartalom | 131 |
A fontosabb élelmiszerek energia- és zsírtartalma | 132 |
Néhány élelmiszer rosttartalma | 136 |
A fontosabb élelmiszerek koleszterintartalma | 136 |
Vitaminok leggyakoribb előfordulása | 137 |
A makro- és mikroelemek főbb forrásai | 138 |
Tápanyagtáblázat | 139 |
Irodalom | 147 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.