kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Minerva |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 247 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Színes illusztrációkkal. |
Jó dolog az evés! | 7 |
Hogyan lesz a főzőcskéből igazi főzés? | 8 |
Érdemes-e főzni tanulni? | 10 |
Mi mindenre tanít meg ez a könyv? | 11 |
A legegyszerűbb tudnivalók és receptek | |
Nézz körül a konyhában! | 15 |
A konyha és a tűzhely | 15 |
A konyhaszék | 16 |
A konyhaasztal | 16 |
A tűzhely | 17 |
A konyhaszekrény tartalma. A hűtőszekrény | 21 |
Mi van a konyhaszekrényben? | 22 |
A hűtőszekrény | 30 |
Konyhai öltözékünk | 32 |
Belépsz a konyhába | 35 |
Vigyázz testi épségedre a konyhában! | 36 |
A zöldségtisztításról | 37 |
Hány személyre főzöl? | 40 |
A konzervekről | 42 |
Mi mindent készíthetünk konzervből? | 43 |
Italok | 45 |
Szendvicsek | 50 |
Az egyszerű szendvicsekről | 50 |
Egyszerű uzsonna- vagy vacsoraételek | 55 |
Saláták | 65 |
Édességek | 68 |
A tojás feltörése | 68 |
Gyümölcsök | 80 |
Néhány tanács étrendek összeállításához | 90 |
További tudnivalók és receptek | |
A táplálkozásról, vagy egy kis biológia | 97 |
A bevásárlásról | 102 |
Mi legyen a kamrában? | 102 |
Mibe kerül? | 104 |
Melyiket vegyem? | 106 |
A piacon | 107 |
A bevásárlótáska | 107 |
A csomagolóanyagokról | 109 |
Az ízesítésről | 110 |
A kóstolásról | 112 |
Mi a különbség rántás és habarás között? | 113 |
Zsírban sült | 115 |
A zsírtalan sütésről | 116 |
A sütőben sütök | 117 |
A fedő használatáról | 117 |
A tej | 119 |
A tejforralásról | 120 |
Szomjas vagy? | 121 |
A tojásról | 129 |
A paradicsomról | 131 |
A paprikáról | 132 |
A hagymáról | 134 |
A burgonya - a krumpli | 143 |
Újburgonya hámozása | 154 |
A köret és a főzelék | 158 |
A salátákról | 167 |
Levesek | 174 |
A húsokról | 189 |
Édességek, sütemények | 199 |
Az ünnepekről | 217 |
A vendéglátásról | 220 |
Szendvics készítése | 222 |
Mivel díszíted? | 223 |
Meleg szendvics | 224 |
Meleg sós sütemény | 224 |
Hidegtál | 224 |
Vendégváró étlapok | 225 |
Terítés, tálalás | 226 |
A teríték | 227 |
A terítés | 227 |
Az abrosz és az alátétek | 229 |
Mosogatás, konyhatakarítás | 230 |
Mosogatás | 230 |
Konyhatakarítás | 233 |
Kirándulunk! Úttörőtáborba indulunk! | 234 |
Mit egyél kirándulás előtt? | 234 |
Mit igyál kirándulás alatt? | 235 |
Mit vigyél magaddal egy napra? | 235 |
Tábortűzön és szabadban készített ételek | 239 |
A receptek ábécérendben | 245 |