kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magánkiadás |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 159 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Levesek | |
Tápla-leves, Szt-Germai módon készítve | 3 |
Maccaroni leves | 4 |
Tápleves | 4 |
Tápla-leves, király módon készítve | 5 |
Csirke créme leves | 6 |
Vad-piré leves | 6 |
Tápleves profiterolokkal | 7 |
Barna leves, Véfour-módra készítve | 8 |
Tápla-leves májas metélttel | 8 |
Tápla-leves velős gombóczczal | 9 |
Champignon-leves | 10 |
Mock Tortue barna leves | 10 |
Szalonka piré leves | 11 |
Leves, Colbert módon készítve | 12 |
Leves, Polygnac módon készítve | 13 |
Leves, Vicot Hugo módon készítve | 13 |
Leves, Dürbary módon készítve | 14 |
Leves, Pompadour módon készítve | 14 |
Sonka-gombócz leves | 15 |
Leves, Muligatavny módon készítve (angol leves) | 15 |
Spárga-leves | 16 |
Császár-leves | 17 |
Vajas galuska leves | 17 |
Tavaszi leves | 17 |
Nyári leves | 18 |
Leves, Portougis módon készítve | 18 |
Leves, strassburgi módon készítve | 19 |
Különfélék | |
Hogyan készítünk szép és tiszta Aspikot? | 20 |
Hogyan készítünk Mayonezet? | 21 |
Maitre d'hotel vaj készítése | 22 |
Rák-vaj készítése | 22 |
Mártások | |
Mártás, Marengo módon készítve | 23 |
Bechamel-mártás | 24 |
Mártás, Diablé módon készítve | 24 |
Rák-mártás | 25 |
Madeira-mártás | 25 |
Bearnaises-mártás (franczia) | 26 |
Fines-herbes-mártás | 27 |
Madeira-Jus | 28 |
Fehér bormártás | 28 |
Mártás, amerikai módon készítve | 29 |
Mártás, Bordelais-módon készítve | 30 |
Mártás, Provenczales-módon készítve | 30 |
Mártás, Orleans-módon készítve | 31 |
Mártás, Cumberland-módon készítve | 32 |
Remoulad-mártás | 32 |
Tártár-mártás | 33 |
Ravigotte-mártás | 33 |
Mártás, hollandi módon készítve | 33 |
Hideg halak | |
Fogas, Tártár mártás | 35 |
Fogas, szeletekben | 36 |
Kocsonyázott hal, formában | 37 |
Rajnai lazacz, Ravigotte mártással | 37 |
Rajnai lazacz, szeletekben | 38 |
Tock szeletekben, Remoulad mártással | 38 |
Kecsege Mayonezzel | 39 |
Pisztráng, Ravigotte mártással | 39 |
Galantin, kappanból | 40 |
Galantin, pulykából | 41 |
Meleg halak | |
Fogas, hollandi mártással | 42 |
Fogas Chambord-mártással | 43 |
Csukak, ajókával (sardellával) | 44 |
Sole aux gratin | 44 |
Fogas, Cardiál-módon készítve | 46 |
Kecsege, Matelote-módon készítve | 46 |
Sol filét fehér borban | 47 |
Fogas, Menier-módon készítve | 48 |
Fogas vagy Sol filét, Joinville módon készítve | 48 |
Tojás rántották | |
Rántotta, Medicci módon készítve | 50 |
Rántotta, Cocotte módon készítve | 51 |
Rántotta, Dauphin módon készítve | 52 |
Rántotta, király módon készítve | 52 |
Rántotta, Marengo módon készítve | 53 |
Rántotta, Mornay módon készítve | 54 |
Rántotta, Diablé módon készítve | 55 |
Rántotta, Victoria-módon készítve | 55 |
Rántotta, Cardinál-módon készítve | 56 |
Rántotta, Rossini-módon készítve | 56 |
Rántotta, Metternich módon készítve | 57 |
Rántotta, Venetienne módon készítve | 58 |
Rántotta, Florentin módon készítve | 58 |
Rántotta, Auber módon készítve | 59 |
Rántotta, Meyerbeer módon készítve | 59 |
Rántotta, Percyn módon készítve | 60 |
Rántotta, Strassburg módon készítve | 60 |
Rántotta, Turque módon készítve | 61 |
Bouchirozott tojás Jus-mártással | 61 |
Tojás Bechamel-mártással | 61 |
Rántotta, Provencales-módon készítve | 62 |
Omelettek | |
Omelett vadhussal töltve | 63 |
Omelett ementáli sajttal | 63 |
Omelette husmaradékból | 64 |
Töltött champignon aux Gratin | 64 |
Debreczeni sódar pite | 66 |
Pástétomok | |
Sódar-pástétom, polgári módon készítve | 67 |
Polgári sódar-pástétom, más módon készítve | 68 |
Burgonya-pástétom csibéből | 69 |
Ragout | 70 |
Kamellon vajas tésztából | 72 |
Crovett fiatal csibéből | 73 |
Fogoly-pain | 74 |
Kis ludmáj-pástétom vajas tésztából | 75 |
Kis vadhus-pástétom vajas tésztából | 76 |
Kis borjuhus-pástétom vajas tésztából | 77 |
Kis velős-pástétom vajas tésztából | 78 |
Csibe-pástétom | 79 |
Rák-pitté | 80 |
Ludmáj-pástétom | 81 |
Párolt ludmáj, barna czukorban | 82 |
Cotelettek | |
Csibe vagy fogoly, Cocotte módon készítve | 84 |
Csibe, Marengó módon készítve | 85 |
Csibe, Provencales módon készítve | 85 |
Csibe, Bordolaises módon készítve | 85 |
Csibe, Diablé módon készítve | 86 |
Csibe, Dauphin módon készítve | 86 |
Csibe, amerikai módon készítve | 86 |
Csibe, Fines-herbes módon készítve | 87 |
Csibe, Madeirával és szarvas-gombával | 87 |
Borju-dió, Volouris módon készítve | 87 |
Borju-dió | 87 |
Ju-dió | 88 |
Borju-cotelett, király módon készítve | 88 |
Borju-cotelett papírban | 89 |
Borju filé supremmel | 89 |
Őz-cotelett, Conti módon készítve | 90 |
Csibemellek Vopalliért módon készítve | 91 |
Fiatal csibe rizszsel töltve | 92 |
Fiatal csibe rákkal töltve | 92 |
Fiatal csibe ludmájjal töltve | 93 |
Carfiol (virágkél) sütve | 94 |
Megsütött virágkel (Carfiol) | 94 |
Ragouk | |
Ragout csibéből | 96 |
Ragout borjuhusból | 97 |
Rák-meridon | 98 |
Bárány-regout | 99 |
Ragout fenyves madárból | 100 |
Matróz-hus | 101 |
Borított laboda | 101 |
Tejfeles gombócz, hirtelen sült ludmájjal | 102 |
Hus-gombócz | 103 |
Hus-gombócz vadhusból | 103 |
Vesepecsenyék | |
Vesepecsenye Kertész módon készítve | 105 |
Vesepecsenye Maximilian módon készítve | 106 |
Vesepecsenye Wellington módon készítve | 106 |
Angol vesepecsenye Crepinett módon készítve | 108 |
Vesepecsenye nyárson sülve | 108 |
Vesepecsenye Provencalles módon készítve | 109 |
Filét de bouefu á la Bordelais | 110 |
Filét de bouefu á la Bernaises | 110 |
Filét de bouefu á la Fines-herbes | 110 |
Filét de bouefu á la Madeira | 110 |
Filét de bouefu á la Americain | 110 |
Filét de aux Trüffles | 110 |
Beefsteakek | |
Champignon beefsteak | 112 |
Beefsteak Maitre de hotellel | 113 |
Őz-filét salmyval, financier módon készítve | 113 |
Salmy fenyves madár | 115 |
Vaddisznó-czomb csipke-befőttel | 117 |
Roastboeuf Duchesse módon készítve | 118 |
Beefsteak görög módon készítve | 119 |
Sódar York módon készítve, Beefsteakekkel | 120 |
Rák rizszsel | 122 |
Rák Marengo-módon készítve | 123 |
Rize de veau á la Colbert | 123 |
Poulet á la Richelieu | 124 |
Poulet Stanley módra | 125 |
Parmezan Souflée | 125 |
Poulets santes á la Marengo | 126 |
Ludmáj-pástétom Republicain módra | 128 |
Cotelettes á la Prince Egon | 129 |
Borju-mell Palermitaine módon | 130 |
Lud-máj Malakoff módon | 131 |
Chateubriand á la mode | 131 |
Csirke felfujt | 132 |
Magyar csirke Mályás király módja szerint | 132 |
Velős-pástétom Bonaparte módon | 133 |
Ramsteak á la moélle | 134 |
Ramsteak á la Mirabeau | 134 |
Szerb gulyás | 135 |
Csikós hus | 135 |
Eszterházy-rostélyos | 136 |
Pálffy rostélyos | 136 |
Kolozsvári rostélyos | 136 |
Szegedi csirke | 137 |
Huszár rostélyos | 137 |
Török rostélyos | 138 |
Ökörnyelv Pompadour szerint | 138 |
Sonkás Cotelettek | 138 |
Czigány vesepecsenye | 139 |
Rouges au gratin aux Fines herbes | 139 |
Magyar filé | 140 |
Sonka pástétomocska | 140 |
Talleyrand-féle pástétomkocska | 141 |
Ramsteak á la Sedan | 142 |
Sonka-felfujt | 142 |
Spárga felfujt | 142 |
Bárány gerincz hálóban | 143 |
Saláta Riviera | 143 |
Pástétom füszer | 144 |
Fogas szelet champion-gombával | 145 |
Fogas Crém gratein Mornay | 146 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.