Fülszöveg
Csoporttársnőnket, Zsuzskát, két hónapja nem láttuk. Amikor belépett a terembe, alig ismertem meg. Karcsú volt, a haja fényes, a szeme sugárzott. Kendőzetlenül robbant ki belőlem a kérdés: Hát veled mi történt, hogy ilyen szép vagy? Kedvesen elmosolyodott, és annyit mondott: Egy ideje nyerskoszttal táplálkozom. Érdekel?
Természetesen érdekelt, azt azonban nem gondoltam, hogy én salátán megélnék. Ekkor bukkantam rá Gittára, s az ő csodálatos receptjeire. Teljesen magával ragadott a lelkesedése, de leginkább a blogján található receptek. Mennyi finomság! Ilyet is lehet? A fantázia és a jó ízlés csodálatos találkozása! Azóta sem tudok betelni ezekkel az ízekkel, magával ragadott a kísérletezés öröme. Szeretnénk mindenkivel megosztani ezt az élményt.
a Kiadó (Kajtár-Schneider Krisztina)
Az első igazi, magyar nyersétel könyv Prof. dr. Edmond Bordeaux Székely óta (1920-as évek)! Gitta Élő ételek könyve inspiráló, eredeti, szemünket és lelkünket egyaránt gyönyörködteti. Olyan...
Tovább
Fülszöveg
Csoporttársnőnket, Zsuzskát, két hónapja nem láttuk. Amikor belépett a terembe, alig ismertem meg. Karcsú volt, a haja fényes, a szeme sugárzott. Kendőzetlenül robbant ki belőlem a kérdés: Hát veled mi történt, hogy ilyen szép vagy? Kedvesen elmosolyodott, és annyit mondott: Egy ideje nyerskoszttal táplálkozom. Érdekel?
Természetesen érdekelt, azt azonban nem gondoltam, hogy én salátán megélnék. Ekkor bukkantam rá Gittára, s az ő csodálatos receptjeire. Teljesen magával ragadott a lelkesedése, de leginkább a blogján található receptek. Mennyi finomság! Ilyet is lehet? A fantázia és a jó ízlés csodálatos találkozása! Azóta sem tudok betelni ezekkel az ízekkel, magával ragadott a kísérletezés öröme. Szeretnénk mindenkivel megosztani ezt az élményt.
a Kiadó (Kajtár-Schneider Krisztina)
Az első igazi, magyar nyersétel könyv Prof. dr. Edmond Bordeaux Székely óta (1920-as évek)! Gitta Élő ételek könyve inspiráló, eredeti, szemünket és lelkünket egyaránt gyönyörködteti. Olyan receptjeit válogatta össze, amelyek hazai alapanyagokból elkészíthetőek, „magyaros jellegűek". Ajánlom e könyvet mindenkinek, a húsevőktől a kezdő nyerskosztosokon át azoknak is, akik tovább szeretnék bővíteni nyersételes kincsestárjukat. Kihagyhatatlan olvasmány mára!
Urbán Vali, életmód tanácsadó, Belső Utazás vezető a Nyers Étel Csodája fordítója és kiadója, www.nyersetel.hu
Az élő - azaz nyers, 43 °C fölé nem hevített - ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú zöldségek és gyümölcsök olyan „energiabombát" jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik.
Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.
Vissza