1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élő ételek könyve

Lúgosítás természetesen

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Bioenergetic Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 188 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-2910-59-8
Megjegyzés: Színes ételfotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Csoporttársnőnket, Zsuzskát, két hónapja nem láttuk. Amikor belépett a terembe, alig ismertem meg. Karcsú volt, a haja fényes, a szeme sugárzott. Kendőzetlenül robbant ki belőlem a kérdés: Hát veled mi történt, hogy ilyen szép vagy? Kedvesen elmosolyodott, és annyit mondott: Egy ideje nyerskoszttal táplálkozom. Érdekel?
Természetesen érdekelt, azt azonban nem gondoltam, hogy én salátán megélnék. Ekkor bukkantam rá Gittára, s az ő csodálatos receptjeire. Teljesen magával ragadott a lelkesedése, de leginkább a blogján található receptek. Mennyi finomság! Ilyet is lehet? A fantázia és a jó ízlés csodálatos találkozása! Azóta sem tudok betelni ezekkel az ízekkel, magával ragadott a kísérletezés öröme. Szeretnénk mindenkivel megosztani ezt az élményt.
a Kiadó (Kajtár-Schneider Krisztina)
Az első igazi, magyar nyersétel könyv Prof. dr. Edmond Bordeaux Székely óta (1920-as évek)! Gitta Élő ételek könyve inspiráló, eredeti, szemünket és lelkünket egyaránt gyönyörködteti. Olyan... Tovább

Fülszöveg

Csoporttársnőnket, Zsuzskát, két hónapja nem láttuk. Amikor belépett a terembe, alig ismertem meg. Karcsú volt, a haja fényes, a szeme sugárzott. Kendőzetlenül robbant ki belőlem a kérdés: Hát veled mi történt, hogy ilyen szép vagy? Kedvesen elmosolyodott, és annyit mondott: Egy ideje nyerskoszttal táplálkozom. Érdekel?
Természetesen érdekelt, azt azonban nem gondoltam, hogy én salátán megélnék. Ekkor bukkantam rá Gittára, s az ő csodálatos receptjeire. Teljesen magával ragadott a lelkesedése, de leginkább a blogján található receptek. Mennyi finomság! Ilyet is lehet? A fantázia és a jó ízlés csodálatos találkozása! Azóta sem tudok betelni ezekkel az ízekkel, magával ragadott a kísérletezés öröme. Szeretnénk mindenkivel megosztani ezt az élményt.
a Kiadó (Kajtár-Schneider Krisztina)
Az első igazi, magyar nyersétel könyv Prof. dr. Edmond Bordeaux Székely óta (1920-as évek)! Gitta Élő ételek könyve inspiráló, eredeti, szemünket és lelkünket egyaránt gyönyörködteti. Olyan receptjeit válogatta össze, amelyek hazai alapanyagokból elkészíthetőek, „magyaros jellegűek". Ajánlom e könyvet mindenkinek, a húsevőktől a kezdő nyerskosztosokon át azoknak is, akik tovább szeretnék bővíteni nyersételes kincsestárjukat. Kihagyhatatlan olvasmány mára!
Urbán Vali, életmód tanácsadó, Belső Utazás vezető a Nyers Étel Csodája fordítója és kiadója, www.nyersetel.hu
Az élő - azaz nyers, 43 °C fölé nem hevített - ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú zöldségek és gyümölcsök olyan „energiabombát" jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik.
Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv. Vissza

Tartalom

Bevezető 7
A saját történetem 9
Enzimek nélkül nincs élet! 12
Lúgosítsunk! 14
Miért jobb a bio? Mit is jelent a szó: bioélelmiszer? 15
A természetes táplálkozás 12 aranyszabálya 16
Nyersétel-irányzatok 18
Miért és hogyan? 22
Átállás 40
Történetek, vélemények 46
A nyerskonyha alapanyagai 48
Élő italok, turmixok, szűrt levek, magtejek 71
Turmixok 72
Zöldség- és gyümölcslevek 82
Magtejek 88
Nyers levesek 93
Zellerszárleves babcsírával 94
Brokkolikrémleves 95
Könnyű gyümölcsleves 96
Zöldségleves 97
Narancsos sütőtökleves 98
Sárgarépa-krémleves 99
Sárgabarack-krémleves 100
Gazpacho 101
Bazsalikomos zöldségleves 102
Sóskakrémleves 103
Krékerek, kenyerek, fasírtok, aszalt zöldségek 105
Zöldséges lenmagos kréker 107
Hajdinaropogós 110
Pizzaalap mandulapépből 111
Sós palacsinta 113
Édes energiaszelet 115
Élő fasírtok, burgerek, kolbászok 117
Aszalt zöldségek 123
Pástétomok, szószok 127
Édes-csípős paprikaszósz 128
Pizzaszósz 129
Kendermag-majonéz 130
Kesudiószósz 131
Medvehagyma-pástétom 132
Hajdinacsíra-krém 133
Avokádókrém: guacamole 134
Diós-zöldséges töltelék 135
Főételek 137
Cukkínitekercs szezámmagos szósszal 138
Pizza 140
Rozmaringos karfiol 141
Marinált zöldségek 142
Töltött paprika 144
Szendvics 146
Rizs fehérrépából 148
Algatekercs 149
Gyömbéres brokkoli 151
Sós palacsintatekercsek 152
Nyers lecsó 153
Cukkínispagetti bolognai mártással 154
Tökfőzelék 156
Paradicsomos karalábé 157
Saláták 159
Vegyes zöldsaláta 160
Madársaláta színes öntettel 161
Almás-diós saláta 162
Céklasaláta 163
Krémes káposztasaláta 164
Narancsos lilakáposzta-saláta 165
Színes avokádósaláta 166
Majonézes medvehagymasaláta 167
Spárgasaláta 168
Édességek, torták 171
Aszalt gyümölcsös golyók
Banános-epres gyümölcspalacsinta vaníliaöntettel 174
Gyümölcsös tortácskák 176
Epres fagyitorta 178
Gyümölcspizza 180
Hajdinakása 182
Sütőtökpuding 183
Gyümölcsrizs 184
Nyers tejcsokoládé tej nélkül 185
Narancsos csokikrém 187

Lénárt Gitta

Lénárt Gitta műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lénárt Gitta könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem