Ajánlás (Harsányi Ildikó) | 5 |
Az elhízás | |
Mikor beszélünk elhízásról? | 13 |
Az elhízás gyakorisága | 16 |
Az elhízás okai, fajtái | 17 |
Az "alma" és "körte" típusú elhízás | 21 |
Az elhízás következményei | 22 |
Koleszterin, Triglycerin, HDL | 24 |
A szívinfarktus | 26 |
Rizikófaktorok | |
A koleszterin és az érelmeszesedés | 31 |
Védőfaktorok az infarktus ellen | 33 |
A szívinfarktus megelőzhető a koleszterinszint csökkentésével | 35 |
150 millió dolláros vizsgálatok | 40 |
Nobel-díj a koleszterin kutatásért | 42 |
Az ideális koleszterinszint | 42 |
A vér magas koleszterinszintjének forrásai | 45 |
Miben van koleszterin? | 45 |
A magas vérzsír diétája | 47 |
Meddig diétázzunk? | 51 |
Egészségvédelmi program | 51 |
Az infarktus egyes kockázati tényezőiről | 52 |
Rizikómérő | 52 |
A magas vérnyomás mint rizikófaktor | 55 |
A normális és magas vérnyomás | 55 |
A magas vérnyomás lehetséges okairól | 56 |
Elhízás és hipertónia | 57 |
A zsírok és a koleszterin hatása | 59 |
Emeli az alkohol is? | 61 |
Több mint gyanús a konyhasó | 62 |
Fontos a kálium | 66 |
A kávé | 69 |
Cukorbetegség és vérnyomás | 70 |
Csökkenthető-e étrenddel a magas vérnyomás? | 71 |
A magas vérnyomás betegség diétája | 73 |
Hipertónia - program | 77 |
A dohányzás, a szívinfarktus és az elhízás | 84 |
Cukorbetegség, infarktus, elhízás | 87 |
A stressz | 89 |
A mozgás, az elhízás és az infarktus | 91 |
Örökölhető-e az infarktus? | 94 |
Fogyókúrák | |
Táplálkozásunk | 99 |
Az egészségesek is tanácsra szorulnak | 103 |
Táplálkozási ajánlások a felnőtt magyar lakosság számára | 104 |
Különböző fogyókúrák | 110 |
A "0" diéta | 113 |
Fogyókúra a Tétényi úti Kórházban | 115 |
Egyoldalú fogyókúra | 119 |
"Zsírdús" fogyókúra | 120 |
"Fehérjedús" fogyókúra | 122 |
"Szénhidrátdús" fogyókúra | 123 |
Egyéb fogyókúrák | 126 |
Hogyan fogyókúrázzunk? | 131 |
Saját hosszú távú fogyókúránk | 131 |
Fogyasztható és nem fogyasztható ételek | 136 |
Étvágy- és testsúlycsökkentő fogyasztóeljárások és szerek | 145 |
A mozgás szerepe a fogyókúrában | 145 |
Sebészi eljárások, műtétek, és zsírleszívás | 152 |
A Lipid-klub | 153 |
Csökkenőben a szívinfarktus? | 156 |
Szénhidrát- és zsírszegény ételreceptek | |
Ajánlás a receptekhez | 183 |
Zöldségfélékből készült saláták | 186 |
Tejtermékekből készült zsíros és szénhidrátszegény készítmények | 211 |
Húsos saláták és húsételek | 220 |
Szójával és korpával készült ételek | 233 |