A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Életutam a makrobiotika

Hogyan lettem makkegészséges a makrobiotikával, és nagyon sok csábító recept

Szerző
Fotózta

Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 204 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-219-671-6
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

"Lenyűgöző könyvet tart kezében az olvasó, Bakács Viktória élettörténete megindító és bátorító. Jómagam 2003-ban találkoztam Vikivel akkor, amikor Magyarországon jártam és Budapesten tanítottam makrobiotikát. Ő, éppen frissen gyógyult a makrobiotika segítségével a rákbetegségéből. Három év elteltével rákbetegből túlélő lett, a makrobiotika előbb elkötelezett tanulója, majd odaadó tanára és gyógyító. Azóta családi barátság erős szálai szövődtek közöttünk és annak a nagyobb családnak vagyunk a tagjai, amely segíti az emberiséget abban, hogy világunk, egészséggel, boldogsággal és békével áthatott legyen. A szeretet és a természetes életmód iránti elkötelezettség vezérli Vikit és csodálatos családját az útjukon. Mostanra ők a makrobiotika szellemiségének ragyogó csillagai és a világ valamennyi családja egészségének és boldogságának egyetemes kincsei."
Carlsbad, 2005. szeptember 30., Kalifornia, USA
Milenka, Mina Dobic nemzetközileg elismert makrobiotikus oktató és tanácsadó, a „... Tovább

Fülszöveg

"Lenyűgöző könyvet tart kezében az olvasó, Bakács Viktória élettörténete megindító és bátorító. Jómagam 2003-ban találkoztam Vikivel akkor, amikor Magyarországon jártam és Budapesten tanítottam makrobiotikát. Ő, éppen frissen gyógyult a makrobiotika segítségével a rákbetegségéből. Három év elteltével rákbetegből túlélő lett, a makrobiotika előbb elkötelezett tanulója, majd odaadó tanára és gyógyító. Azóta családi barátság erős szálai szövődtek közöttünk és annak a nagyobb családnak vagyunk a tagjai, amely segíti az emberiséget abban, hogy világunk, egészséggel, boldogsággal és békével áthatott legyen. A szeretet és a természetes életmód iránti elkötelezettség vezérli Vikit és csodálatos családját az útjukon. Mostanra ők a makrobiotika szellemiségének ragyogó csillagai és a világ valamennyi családja egészségének és boldogságának egyetemes kincsei."
Carlsbad, 2005. szeptember 30., Kalifornia, USA
Milenka, Mina Dobic nemzetközileg elismert makrobiotikus oktató és tanácsadó, a „ Gyönyörű Életem " című könyv írója Vissza

Tartalom

Köszönetnyilvánítás..................................12
Bevezetés ................................................13
Felhívás .................................................14
Gyógyulásom története ....................................15
Makrobiotikus diétám és életmódjavaslatok.....................34
Makrobiotikus történetek és tapasztalatok ......................38
Makrobiotika............................................47
Az Univerzum törvényei.................................51
A relativitás 12 elve ....................................52
YIN és YANG élelmiszerek.................................57
Évszaknak megfelelően főzzünk...........................60
A zöldségek osztályozása YIN és YANG szerint...............61
A gabonák osztályozása YIN és YANG szerint................62
Betegségek osztályozása YIN és YANG szerint ...............62
A rák osztályozása YIN és YANG szerint, keletkezési hely alapján..........................64
Az emberi alkat........................................66
Az étel energiája.......................................67
Miből áll a makrobiotikus táplálkozás? ........................68
A teljes gabonák.......................................70
A barna rizs...........................................71
A hajdina ............................................72
A búza ..............................................73
Az árpa..............................................73
A köles..............................................73
A zab ...............................................74
Levesek és a miso......................................74
Zöldségek és tápértékek .................................75
Bab és babkészítmények.................................76
Shitake gomba.........................................78
Tengeri algák .........................................78
Aramé...............................................79
Hijiki .................................................80
Kombu ..............................................80
Wakame .............................................80
Nori ...............................................81
Dulse ...............................................81
Agar-agar...........................................81
Hal és tenger gyümölcsei.................................81
Magvak és diók........................................82
Gyümölcsök ..........................................83
Erjesztett savanyúságok..................................84
Étkezés közötti falatozás és desszertek ......................84
Tengeri só............................................86
Shoyu...............................................86
Tamari ..............................................87
Miso ...............................................87
Umeboshi szilva.......................................87
Víz, folyadékpótlás.....................................88
Szójatej..............................................89
Rizstej...............................................89
Mi a gond a tejtermék fogyasztással? .......................90
Mi a gond a húsfogyasztással?.............................91
Az 5 elem változásai ......................................92
Makrobiotikus gyógymódok ................................93
Téli gyógymódok ......................................94
Azuki bab tea.......................................94
Szárított daikon tea...................................94
Daikon ülőfürdő.....................................94
Hajdinapakolás......................................94
Daikon ital (2 szám)..................................95
Tavaszi gyógymódok ...................................95
Gyermekláncfű tea...................................95
Ume - sho - bancha..................................95
Krumplipakolás (jobb a zöld színű krumpli)................96
Zöldtea ...........................................96
Nyári gyógymódok.....................................96
Szárított daikon-Shitake gomba tea ......................96
Tofu-klorofill pakolás ................................96
Gomashio.....................................97
Indián nyár gyógymódok................................................97
Ame-kuzu tea......................................................97
Édeskáposzta tea............................................................97
Édeskáposzta pakolás............................ 98
Őszi gyógymódok.............................................................98
Sárgarépa-daikon ital ...............................98
Pörkölt rizs tea........................................98
Lótuszgyökér pakolás.................................98
Meleg só pakolás ....................................99
Receptek ..............................................101
Levesek.............................................101
Miso leves ........................................101
Gazdag zöldség alapleves.............................101
Zöldség alaplé......................................102
Sütőtökleves.......................................103
Zöldséges lencseleves................................103
Árpa-gomba leves...................................104
Szárított zöldborsó krémleves..........................104
Csemege kukorica és póréleves.........................105
Francia hagymaleves mochival.........................105
Azuki bab-kukorica miso leves.........................106
Fejtettbab-leves.....................................106
Köles-édeszöldség leves..............................106
Kimpira leves......................................107
Koi-koku speciális halleves............................107
Pisztrángleves......................................107
Vöröslencse-leves...................................108
Hooto leves........................................108
Minestrone........................................109
Gabonaételek.........................................110
Főtt barna rizs......................................110
Ojiya (lágy barna rizs misoval).........................110
Köles-karfiol püré..................................111
Köles sütőtökkel....................................111
Shitake gombás rizspiláf..............................111
Rizssaláta.........................................112
Sült rizs ..........................................112
Gabona/főtt tészta saláta..............................113
Quinoa saláta színesen ...............................113
Kukoricakása (puliszka) ..............................114
Bulghur saláta umeboshi-petrezselyem dresszinggel.........114
Sushi.............................................115
Rizsgolyó.........................................115
Rizs kayu kenyér ...................................116
Zabpehelykenyér....................................116
„Nem hiszel a szemednek" kukoricakenyér................117
Köles-búzahús pite (pásztor pite).......................117
Fenyőmag rizs palacsinta .............................118
Chapati...........................................118
Gabonaburger......................................119
Tésztából készült ételek.................................119
Lasagna ..........................................119
Főtt tészta (udon, soba vagy teljes őrlésű tészta) alaplé.......120
Főtt tészta alaplé bonito pehellyel ......................121
Főtt tészta alaplében főtt zöldségekkel és tofuval ...........121
Soba tészta sült halgolyókkal ..........................122
Soba tészta zöldséges alaplében ........................123
Soba vagy udon tészta alaplében natto tempurával ..........123
Egyszerű pirított udon vagy soba tészta...................124
Édes savanyú szeitán sült udon tésztával..................124
Teljes őrlésű búzaspagetti zöldségekkel ..................125
Főtt tészta-miso ragu ................................125
Udon tészta téliesen .................................126
Sült makaróni mochival ..............................127
Főtt tészta szezám-petrezselyem zöld-pesto szósszal ........127
Főtt tészta mogyorószósszal ...........................128
Főtt tészta tökmag-petrezselyemzöld dresszinggel ..........128
Pesto főtt tésztához..................................128
Gombaszósz főtt tésztához ............................129
Édes szósz főtt tésztához..............................129
Saját készítésű tésztamassza...........................129
Tempeh-vel készült ételek...............................130
Zöldséges tempeh ragu (4 adag) ........................130
Tempeh póréhagymával ..............................131
Speciális tempeh páclé ...............................131
Tempeh paella .....................................131
Árparagu tempeh-vel ................................132
Színes rakott pite ...................................133
Tofu, tészta és olíva (4 adag) ..........................133
Marinált sült tofu (15-20 szelet) ........................133
Tofu rablópecsenye pálcikán...........................134
Morzsolt tofu .........................................135
Tofu töltött pulyka ..................................135
Savanyú káposzta és tempeh (4 adag)....................137
Ropogós sült tempeh (kolbász alternatíva) ................137
Tempeh-fekete olíva tésztasaláta (6 adag).................138
Búzahús (szeitán) édes-savanyúan.......................138
Párolt szeitán szeletek hagymával.......................139
Töltött káposzta egészségesen..........................139
Kolozsvári rakott káposzta ............................140
Töltött cukkini illetve töltött karalábé....................140
Sült búzahús hagymás-shitake gombás szósszal............141
Zöldségből készült ételek ...............................142
Nishime ..........................................142
Wokban hirtelen sült ételek............................142
Bojtorján szezám dresszinggel .........................143
Zöld tekercsek .....................................143
Hagymavaj........................................144
Sárgarépa zöldje szezámmaggal ........................144
Furofuki daikon ....................................144
Kelbimbó püré .....................................145
Párolt káposzta köménnyel............................145
Tempura..........................................146
Töltött kabocha tök..................................146
Pórétorta..........................................147
Halételek
Párolt hal póréval és daikonnal (4 személyre)..............148
Pácolt tengeri halfilé kisütve (4 személyre)................148
Grillezett tőkehal fűszeres fekete áfonya szósszal (4 adag) .... 149
Roston sült óriás lepényhal citromos mogyoróban...........149
Fehér hal nishime (4-6 adag)...........................150
Buggyantott óriás laposhal pácolt csicsókával (4 adag).......150
Bab- és lencseételek ...................................151
Azuki bab-sütőtök-kombu............................151
Csicseriborsó édes zöldségekkel........................152
Hummusz.........................................152
Sült bab misoval és almapürével........................153
Babszósz (vesebab vagy tarkabab) ......................153
Háromféle babsaláta.................................154
Fejtettbab-saláta....................................154
Lencse bojtorjánnal, kukoricával és sárgarépával ...........155
Lencseburger ......................................155
Sütemények, édességek és egyéb desszertek .................156
Ohagi............................................156
Cous-cous gyümölcstorta.............................156
Makro-Jack .......................................157
Répa és cous-cous muffin.............................157
Mazsola-dió muffin .................................158
Sárgabarack-köles krém..............................158
Keksz............................................159
Barna rizs-napraforgó halavah .........................160
Cappucino szójatej sodó (karamellszósz) .................160
Tofu csokoládé mousse (6 adag)........................161
Tofutejszín........................................161
Nagyon finom pite ..................................162
Tofutejszínhab másképpen ............................163
Speciális palacsinta..................................163
Egyszerű palacsinta..................................163
Gabonakávé puding .................................164
Édes tofu mousse ...................................164
Vaníliaszósz (öntet) .................................164
Kanten...........................................165
Almás vagy meggyes pite.............................165
Tiramisu..........................................166
Tofu túrótorta (12 adag) ..............................167
Répatorta .........................................168
Barna rizs puding...................................169
Görög isteni puding .................................169
Mandula-alma mousse...............................170
Eper mousse tofu mogyorókrémmel .....................170
Magos istenség.....................................171
Azuki bab-gesztenye-mazsola-gabonakávé puding .........171
Indián puding......................................172
Lepény (12 darab)...................................172
Dresszingek..........................................173
Kapros tofu dresszing................................173
Tofutejföl.........................................173
Tofutejföl másképpen................................174
Szezámszósz.......................................174
Besamel mártás.....................................175
Ezer szezám dresszing ...............................175
Bazsalikomos dresszing ..............................175
Tahini-citrom dresszing ..............................176
Citrom dresszing..........................176
Kapros dresszing..........................176
Umeboshi-tökmag dresszing..........................176
Dió-miso dresszing..........................177
Torma-dijoni mustár dresszing..........................177
Tofu dresszing..........................177
Tofu körözött..........................178
Tahini dresszing..........................178
Umeboshi-petrezselyem dresszing..........................178
Miso-citrom szósz..........................178
Tökmag dresszing..........................179
Krémes hagymaszósz..........................179
Erjesztett savanyúságok és préselt saláták..........................180
Egyszerű erjesztett saláta..........................180
Teljes umeboshi szilvával erjesztett savanyúság..........................180
Shitake-hagyma erjesztett savanyúság édes-savanyú változatban..........................180
Kovászolt uborka..........................181
Préselt saláta..........................181
Káposztasaláta..........................182
Kim chee..........................182
Tengeri algák..........................183
Hijiki sült tofu, hagymával és kukoricával..........................183
Hijiki pate..........................183
Hijiki saláta tofu dresszinggel..........................183
Hijiki lótuszgyökérrel és csicsókával..........................184
Arame-mazsola saláta..........................184
Arame szárított tofuval és sárgarépával..........................l185
Arame kimpira módon..........................185
Saláták..........................185
Tofu majonéz..........................185
Waldorf saláta..........................186
Uborkasaláta dulse algával..........................186
Szómagyarázat..........................187
Ajánlott irodalom..........................191

Dr. Bakács Viktória

Dr. Bakács Viktória műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Bakács Viktória könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem