A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
Mihez kezdjen az ember, ha harminchat évesen váratlanul azzal a hírrel szembesül, hogy távollétében kipenderítették megtehetők unalmasnak tartott, ám mégiscsak jói fizető menedzseri állásából? Nyilván gőzerővel új állás után néz, talárt azt sem bánja, ha munkahelye ezúttal kicsit még unalmasabb, fizetése pedig alacsonyabb lesz a korábban megszokottnál.
Csakhogy Kathleen Flinnt nem ilyen fából faragták. Úgy érzi, a kétségbeesés még várhat, ő inkább nekilát, hogy a kapott végkielégítés összegéből végre megvalósítsa élete nagy álmát; megtanuljon főzni. Nem is akárhol: megtakarított dollárjaival a zsebében, csekély francianyelv-tudásával Seattle-ből Párizsba indul, hogy a világhírű Le Cordon Bleu szakácsiskolában sajátítsa el a francia konyha rafinált fortélyait és utolérhetetlenül gazdag ízvilágát.
A diplomáig hosszú és gyötrelmekkel teli út vezet. Hiába a lelkes igyekezet, a séfek csak a tökéletes eredményt méltányolják, Kathleen pedig, miközben minden erejét összeszedve küzdi át...
Tovább
Fülszöveg
Mihez kezdjen az ember, ha harminchat évesen váratlanul azzal a hírrel szembesül, hogy távollétében kipenderítették megtehetők unalmasnak tartott, ám mégiscsak jói fizető menedzseri állásából? Nyilván gőzerővel új állás után néz, talárt azt sem bánja, ha munkahelye ezúttal kicsit még unalmasabb, fizetése pedig alacsonyabb lesz a korábban megszokottnál.
Csakhogy Kathleen Flinnt nem ilyen fából faragták. Úgy érzi, a kétségbeesés még várhat, ő inkább nekilát, hogy a kapott végkielégítés összegéből végre megvalósítsa élete nagy álmát; megtanuljon főzni. Nem is akárhol: megtakarított dollárjaival a zsebében, csekély francianyelv-tudásával Seattle-ből Párizsba indul, hogy a világhírű Le Cordon Bleu szakácsiskolában sajátítsa el a francia konyha rafinált fortélyait és utolérhetetlenül gazdag ízvilágát.
A diplomáig hosszú és gyötrelmekkel teli út vezet. Hiába a lelkes igyekezet, a séfek csak a tökéletes eredményt méltányolják, Kathleen pedig, miközben minden erejét összeszedve küzdi át magát az alapfokú tanfolyamon, időről időre könnyek között teszi fel önmagának a kérdést: Mit keresek én itt? Lehet, hogy ez az egész egy hatalmas tévedés, és igaza van annak a séfnek, aki szerint csak az időmet vesztegetem? Katleen azonban semmiképp sem akar kudarcot vallani az egyetlen olyan dologban, amit világéletében imádott csinálni. A középfokú, majd a felsőfokú tanfolyamon azután mind gyakrabban hangzik fel a dicséret a francia séfek szájából: C'est bien, Míz Flín!
Miközben jóízűen mulatunk az öngyilkos briós, a rettegett hekk, a fedő alatt is nindzsaként küzdő homár vagy éppen a repülő sült kacsa mókás történetein, fejezetről fejezetre megismerkedünk az alaplé alapjaival, a halfilézés technikájával, a mártások készítésénél meghatározó fontosságú arányokkal a tésztagyúrás szabályaival, a zöldségturnírozás rejtelmeivel, megtudjuk, mi az a receháj, és betekintést kapunk a párizsi piacok kínálatába, no meg a francia borok választékába.
Aki a főzéshez is kedvet kap, minden fejezet végén megtalálja a világhírű étterem tanfolyamán elkészített ételek receptjeit, a könyv végén pedig az írónő válogatott receptgyűjteményét. Jó étvágyat!
Vissza
Tartalom
Receptek mutatója
Potage „minestrone" á lafagon de ma mére
„MINESTRONE" LEVES JÓ ANYÁM MÓDJÁRA 47
Fond de cuisine de mon ami Ted
TED BARÁTOM ALAPLÉRECEPTJE 60
Quiche aux oignons d'oret aux tomates roties
ARANYBARNA HAGYMÁS ÉS SÜLT PARADICSOMOS QUICHE 72
Boeuf á la Bourguignonne
VÖRÖSBORBAN SÜTÖTT MARHA 84
Poulet Cordon Bleu
CSIRKE CORDON BLEU 95
Lapin oupoulet á la moutarde
NYÚL VAGY CSIRKE MUSTÁRMÁRTÁSSAL 105
Soufflé au chocolat
CSOKOLÁDÉFELFÚJT 115
Gombo de Paris avec saucisse, les crevettes et le poulet
PÁRIZSI GOMBÓ KOLBÁSSZAL, GARNÉLARÁKKAL ÉS CSIRKÉVEL 128
Canard á l'orange auxfigues
KACSA NARANCSMÁRTÁSSAL ÉS FÜGÉVEL 139
La poélé de Normandie
SERPENYŐBEN SÜLT JÉRCE CALVADOS-MÁRTÁSBAN 156
Diffusion de tomate Provencal
PROVENCE-I PARADICSOMKRÉM 164
Spaghetti Bolognaise de Sharon
SHARON BOLOGNAI SZÓSZA SPAGETTIHOZ 175
Agneau grillé mariné aux olives, haricots aux artichauts, et tomates
OLAJBAN PÁCOLT ROSTON SÜLT BÁRÁNY, FEHÉR BABBAL, ARTICSÓKÁVAL ÉS PARADICSOMMAL 183
Pizza Grillée, sauce tomate aux herbes et á l'ail
ROSTON SÜLT PIZZA FOKHAGYMÁS, FŰSZERES PARADICSOMSZÓSSZAL 194
Coq au vin et thym
BOROS, KAKUKKFÜVES CSIRKE 202
Nasi tumpeng kuning, rendang marhahúsból
SÁRGA RIZS LASSAN FŐTT MARHÁVAL, JÁVAI MÓDRA 211
Galette feuilletée á la ceviche de thon
LEVELESTÉSZTA-LEPÉNY TONHAL CEVICHÉVEL 219
Cassoulet
FEHÉR BABOS RAGU DISZNÓHÚSSAL ÉS ZSÍRJÁBAN ELTETT KACSACOMBBAL 227
Filet de bar au lait de coco et épices douces
TENGERI SÜGÉR KÓKUSZTEJJEL ÉS KELETI FŰSZERES MÁRTÁSSAL 249
Crépes á la banane et au Nutella
BANÁNOS ÉS NUTELLÁS PALACSINTA 259
Rouget farci aux olives et aux tomates, enrobé de prosciutto, citron beurre blanc au citron
VÖRÖS MÁRNA PROVENCE-I PARADICSOMPÜRÉVEL TÖLTVE, PÁRMAI SONKÁBA TEKERVE, CITROMOS FEHÉR VAJMÁRTÁSSAL 270
Soupe á l'oignon gratinée
SAJTTAL GRATINÍROZOTT HAGYMALEVES 283
Potage de poulet aux nouilles, avec d l'ail et des herbes
FOKHAGYMÁS, FŰSZERES CSIRKEHÚSLEVES TÉSZTÁVAL 297
Boeuf en croute champignons avec sauce vin rouge
GOMBAKÉREG ALATT SÜTÖTT MARHASZELET VÖRÖSBORMÁRTÁSSAL 304
Chicorées frisées classique
KLASSZIKUS ENDÍVIASALÁTA 318
Veau en croute avec farce de pommes et céleri, sauce Calvados
TÉSZTÁBAN SÜTÖTT BORJÚ ALMÁVAL ÉS ZELLERREL TÖLTVE, CALVADOS-MÁRTÁSBAN 331
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.