1.062.614

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Háziasszonyok tanácsadója

Szerző
Bukarest
Kiadó: Editura Tehnica
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 287 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Könyvünk gyakorlati tanácsokat tartalmaz a háztartási tevékenységgel kapcsolatban. Útbaigazításokat ad az ésszerű élelmezésre, az élelmiszerek kiválasztására és elkészítésére vonatkozólag, továbbá... Tovább

Előszó

Könyvünk gyakorlati tanácsokat tartalmaz a háztartási tevékenységgel kapcsolatban. Útbaigazításokat ad az ésszerű élelmezésre, az élelmiszerek kiválasztására és elkészítésére vonatkozólag, továbbá recepteket a tápláló és egészséges étrend összeállítására, az egészen egyszerűektől a legnehezebben készíthetőkig. Ismerteti a téli befőzés, a téli tartósítás módját és tanácsokat ad a ruházkodásra és a lakás higiéniájára vonatkozólag.
A könyv a városi és falusi háziasszonyoknak készült és tényleges segítséget nyújt számunkra háztartásuk vezetéséhez. Vissza

Tartalom

Bevezetés 5
Általános tudnivalók a táplálkozásról
A. A táplálkozás szükségessége. A tápanyagok 7
A tápanyagok 8
1. A plasztikai tápanyagok 8
2. Az energiatermelő tápanyagok 9
3. A biokatalitikus tápanyagok 11
4. A szállító élelmiszerek 17
B. Az élelmiszerek 18
1. Az állati eredetű élelmiszerek 19
2. A növényi eredetű élelmiszerek 22
3. Az ásványi eredetű élelmiszerek 26
G. A kalóriák és a tápadag 27
1. A kalóriák 27
2. A tápadag 29
3. A táplálkozás mennyisége és az étkezések időpontja 31
Gyakorlati tanácsok a különféle ételek elkészítésére 34
A. Általános higiéniai tanácsok az élelmiszerekről 34
B. A szárnyas, hal, bárány stb. tisztítása 36
1. A szárnyas tisztítása és húsának beosztása a főzés előtt 37
2. A hal tisztítása 38
3. A bárányhús tisztítása és felosztása 41
4. Hogyan nyúzzuk meg és osztjuk fel a nyulat 42
5. A mészárszéki sertés vagy marhahús 43
C. Az étrendről 44
1. Az étrend összeállításának szempontjai 44
2. Munkaszervezés, főzési előkészületek 46
Konyhaművészet - receptek 49
A. Előételek 49
B. Tojásételek 67
C. Túrós ételek 79
D. Gríz-, liszt-, száraztészta-, kukorica- és rizskészítmények 86
E. Főzelék és zöldségfélék elkészítése 91
F. Mártások 117
G. Halkészítmények 125
H. Szárnyashús készítmények 135
I. Marha-, borjú-, sertéshús készítmények 152
J. Velő, nyelv, máj és vese elkészítése 184
K. Különleges készítmények sertéshúsból 191
L. Bárány és birkahús elkészítése 195
M. Vadhús készítmények 200
N. Tészták és édességek 209
O. Torták és sütemények 222
P. Befőttek, serbetek, gyümölcskocsonyák, gyümölcsízek és kompótok 246
R. Különféle házilag készített italok 258
S. Savanyúságok és téli konzervek 264
A lakás és a ruházat higiéniája 272
A. A lakás higiéniája 272
B. A ruházat higiéniája 277
C. A téli ruhák megőrzése 278
D. A lábbeli tisztítása és karbantartása 279
A konyhai receptek betűrendes tárgymutatója 280

Elena M. Herovanu

Elena M. Herovanu műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Elena M. Herovanu könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem