kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 379 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Kihajtható melléklettel. |
Bevezetés | |
A mintavétel | 5 |
Az élelmiszerek vizsgálata táplálkozástudományi szempontból | 6 |
Az érzékszervi vizsgálatok | 6 |
Az élelmiszerek kalorikus és biológiai értékelése | 9 |
A levegő nedvességtartalma | 9 |
Növényi eredetű élelmiszerek vizsgálatai | |
Hántolt és hántolatlan termékek vizsgálati módszerei | 13 |
Búza vizsgálata | 13 |
Malomipari termékek, lisztek vizsgálata | |
A preparátum vizsgálata | 18 |
Sütő- és tésztaipari termékek vizsgálata | |
Kenyérvizsgálat | 31 |
Sütőipari fehértermékek vizsgálata | 36 |
Vizes zsemle vizsgálata | 36 |
Tejes kifli vizsgálata | 35 |
Vajas kifli vizsgálata | 36 |
Császárzsemle vizsgálata | 37 |
Szárított tésztakészítmények vizsgálata | 39 |
Sütőélesztő vizsgálata | 44 |
Burgonya, zöldségfélék és tartósított növényi készítmények vizsgálata | |
A burgonya vizsgálata | 47 |
Sárgarépa vizsgálata | 51 |
Felesborsó (étkezési célra) vizsgálata | 53 |
Étkezési bab vizsgálata | 55 |
Paradicsomsűrítmények vizsgálata | 58 |
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények vizsgálata | |
Téli alma vizsgálata | 58 |
Cukor vizsgálata | 62 |
Édesipari termékek vizsgálata | |
Kakaópor (cukrozott kakaópor, csokoládépor) vizsgálata | 66 |
Fagylaltok vizsgálata | 69 |
Növényi- és mesterséges zsíradékok vizsgálata | |
Finomított napraforgó étolaj vizsgálata | 76 |
Élvezeti szerek vizsgálata | |
Borvizsgálat | 81 |
Sörvizsgálat | 98 |
Szeszesipari készítmények vizsgálata | 100 |
A kávé vizsgálata | 109 |
A tea vizsgálata | 117 |
Ízesítőszerek vizsgálata | |
Fűszerpaprika-őrlemény vizsgálata | 120 |
Feketebor és fehérbors vizsgálata | 122 |
Állati eredetű élelmiszerek vizsgálata | 189 |
Pácolt, füstölt húsok és töltelékes hentesáruk vizsgálata | 197 |
Ételkonzervek vizsgálata | 208 |
Baromfi, hal és halkészítmények vizsgálata | 212 |
Élő hal és halkészítmény vizsgálata | 216 |
Olajos hal dobozban készítmény vizsgálata | 219 |
Állati zsíradékok vizsgálata | 223 |
Tej, tejszín és tejtermékek vizsgálatai | |
Tejvizsgálat | 231 |
Habtejszín vizsgálata | 250 |
Tejfel vizsgálata | 256 |
Tejtermékek vizsgálata | 258 |
Vaj vizsgálata | 258 |
Étkezési tehéntúró vizsgálata | 264 |
Puhasajtok vizsgálata | 270 |
Krémsajt vagy tejszínsajt érzékszervi vizsgálata | 271 |
Félkemény és kemény sajtok vizsgálata | 275 |
Trappista sajt érzékszervi vizsgálata | 275 |
Tojás és tojáspor vizsgálata | |
A tojás vizsgálata | 260 |
A tojáspor vizsgálata | 290 |
Készételek vizsgálata | 293 |