1.045.446

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszervizsgálati Közlemények 1992/1-4.

A MÉM Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Szolgálat, Élelmiszerellenőrző Intézet és a Megyei (Fővárosi) Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomások Közlönye/XXXVIII. kötet 1-4. füzet

Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. szám:
Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXVII. kötetéről (Molnár Pál) 3
Solm, Jürg: Az élelmiszerkémia fejlődésének irányai 6
Kozma-Kovács Edit - Halász Anna - Hajós Gyöngyi - Sass Ágnes - Boross Ferenc: Liponsav vizsgálata sörélesztőből réteg és kapilláris gázkromatográfiás módszerekkel 18
Tekes Lajosné - Gergely Anna - Milotay Györgyné: Élelmiszerek egyes rost-frakcióinak vizsgálata 27
Nagy Edit: Körvizsgálati adatok újszerű értékelése és annak tanulságai az élelmiszerek legfontosabb paramétereinek meghatározásában 33
Magyar országos és ágazati élelmiszerszabványok jegyzéke 41
Szakmai hírek 78
Hazai lapszemle 78
Külföldi lapszemle 81
1991. évi tartalomjegyzék 84
Rendezvénynaptár 85
2. szám:
Alfred Wiesenberger - Molnár Pál: A Német Gyümölcslégyártók Védegylete (SGF) 89
Aubrecht Erzsébet - Tóth Árpád: A búzaliszt gliadintartalmának vizsgálata ELISA módszerrel 97
Molnár Pál - Tóthné Márkus Marianna - Boross Ferenc: Élelmiszerek érzékszervi vizsgálata és minősítése IV. Érzékszervi bírálók képességvizsgálata 103
Gönczy Árpád: A magyar hatósági élelmiszer-ellenőrzés kialakulása és rövid története I. 113
Komáromy Attiláné - Molnár Pál - Pallóné Kisérdi Imola: A biotermelésre vonatkozó külföldi szabályozások és a hazai alkalmazás lehetőségei 118
A hatósági élelmiszerfelügyelet és -szabályozás külföldön I. Az NSZK élelmiszerellenőrzési intézményrendszere és feladatai (Katona László) 124
Beszámoló az Élelmiszer-Minőségellenőrzés IX. Tudományos Konferenciájáról (Makay Piroska és Fekete Zoltánné) 127
Az Élelmiszer Minőségügyi Információs Centrum (ÉLMINFO) hírei 134
A Codex Alimentarius szabványjegyzéke 140
Az Élelmiszerminősítő Kamara hírei 159
Hazai lapszemle 163
Külföldi lapszemle 166
Megyei (Fővárosi) Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomások címjegyzéke 167
Rendezvénynaptár 169
3. szám:
Salamon Aurél - Katona László: Élelmiszerek minőségalakulása 1991-ben a hatósági minőségellenőrzés megállapításai alapján 173
Langlais, Rolf: Az élelmiszer-adalékok EGK-szabályozásának jelenlegi helyzete 193
Sohár Pálné - Soós Katalin - Gergely Anna: Élelmiszerek ólom- és kadmium-tartalmának meghatározására szervezett hazai körvizsgálat tapasztalatai 201
Sebestyén Róbert - Gólya István - Tarján Sándor: Környezeti minták mérésére szolgáló Y-spektrometriás mérőrendszerek összehasonlító vizsgálata 209
Gönczy Árpád: A magyar hatósági élelmiszerellenőrzés kialakulása és rövid története II. 217
A hatósági élelmiszerfelügyelet és -szabályozás külföldön II. Az Európai Közös Piac és hatásai az élelmiszerfelügyeletre Németországban (Molnár Pál) 226
Az Élelmiszer Minőségügyi Információs Centrum (ÉLMINFO) hírei 228
A magyar élelmiszerjoggal kapcsolatos érvényes előírások jegyzéke 232
Hazai lapszemle 236
Külföldi lapszemle 238
Az Élelmiszerminősítő Kamara hírei 239
Rendezvénynaptár 256
4. szám:
Eleonore Lickl: Korszerű műszeres fémanalitikai eljárások: az AAS és az ICP-AES összehasonlítása 261
Szabó S. András: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában IX. Korszerű eljárások az élelmiszervizsgálatokban 267
Adjahouinou Cyrille - Farkas Józsefné: Diabetikus édesipari termékek szénhidrát összetételének és összes szénhidrát-tartalmának vizsgálata 277
Kerekes László - Bán Szilvia: Direkt potenciometrikus klorid-tartalom meghatározás módszerösszehasonlító vizsgálata 282
Molnár Pál: Az élelmiszeranalitika hazai helyzete és a nemzetközi fejlődés trendje 288
Gönczy Árpád: A magyar hatósági élelmiszerellenőrzés kialakulása és rövid története III. 293
A hatósági élelmiszerfelügyelet és -szabályozás külföldön III. Élelmiszerfelügyelet és a használati eszközök ellenőrzése Hollandiában (Molnár Pál) 300
A KÉKI-Élelmiszer Minőségügyi Információs Centrum hírei 302
Módszerismertető 310
Hazai lapszemle 321
Külföldi lapszemle 323
Az Élelmiszerminősítő Kamara hírei 328
Rendezvénynaptár 336
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem