1.062.060

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszervizsgálati Közlemények 1988-1989.

A MÉM Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Szolgálat, Élelmiszerellenőrző Intézet és a Megyei (Fővárosi) Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomások Közlönye/XXXIV. kötet 1-4. füzet, XXXV. kötet 1-4. füzet

Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1987. évi XXXIII. kötetéről
Részlet:
1987-ben a folyóirat XXXIII. kötete a terveknek megfelelően 4 füzetben összesen 256 oldalon jelent meg. A... Tovább

Előszó

Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1987. évi XXXIII. kötetéről
Részlet:
1987-ben a folyóirat XXXIII. kötete a terveknek megfelelően 4 füzetben összesen 256 oldalon jelent meg. A folyóiratban 14 szakirányú dolgozatot közöltünk le, ami az eredeti publikációk számának évek óta tartó csökkenését folytatta. Tovább növekedett viszont azon anyagok száma, melyek a minőségellenőrzéssel, minőségvizsgálattal foglalkozó szakemberek mindennapos munkájához tájékoztatásul szolgálnak. Ezek közül különösen hasznosnak bizonyult az élelmiszerek fogyaszthatósági határideje és minőségmegőrzési időtartama jegyzékének közzététele. A téma iránt mutatott nagy érdeklődésre való tekintettel leközöltük a hasonlítható csehszlovák termékek eltarthatóságának, illetve felhasználhatóságának idejét valamint jelölési módját is. Az ilyen jellegű szerkesztési változtatások megfelelnek a nemzetközi tendenciának, bár az eredeti dolgozatok számának további csökkenése nem kívánatos. Vissza

Tartalom

1988. 1. füzet
Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXIII. kötetéről (Molnár Pál) 2
Rácz Endre: Az üzemi minőségellenőrzés helyzete az élelmiszeriparban 4
Horváthné Almássy Katalin: Újabb módszer fehérje PAGE ferrogramok ezüst
színezésre 9
Pápa Ágoston - Soós Katalin - Domoki János: Etiléntiourea (ETU) vizsgálata
sörben 15
H. Végh Emőke: Gabonafélék szeléntartalmának meghatározása 23
Hazai lapszemle (Molnár Pál) 31
Sharobeem Samy Fanous - Hídvégi Máté - Lásztity Radomir - Simonné Sarkadi Lívia: Kukoricafehérjék vizsgálata IV. Táplálkozástani minőség. 33
Kádas Lajos - Kiss Ferenc: Citrusfélék vizsgálata III.Szállítmányok létartalmának vizsgálata 44
Beszámoló az Élelmiszer-Minőségellenőrzés VII.Tudományos Konferenciájáról (Molnár Pál - Máté Mihály) 49
Külföldi lapszemle (Molnár Pál) 43, 48, 68
Magyar Élelmiszervizsgálati Módszerek - Módszerlap :Tartósított termékek
konyhasó tartalmának meghatározása 59
Szakmai hírek 61
2. füzet
Molnár Pál: Élelmiszerek minőségalakulása 1987-ben a hatósági élelmiszerminőség-ellenőrzés megállapításai alapján 66
Sebestyén Róbert - Sudár Emilné - Torma Tibor: Tejek fémtartalmának lángspektrometriás meghatározása közvetlen beporlasztással, detergensek
felhasználásával 108
Hazai lapszemle (Molnár Pál) 107
Szakmai hírek 118
3. füzet
Halász Anna: Immuntechnikák alkalmazása élelmiszerek vizsgálatára 130
Vidáné Poroszlay Borbála - Simonffy Zoltán: Arzénmeghatározás állati eredetű élelmiszerekben spektrofotometriás módszerrel 141
Pleskonics Lászlóné: Élelmiszeranalitikai körvizsgálatok IV. Tartósított
termékek C-vitamin-tartalmának meghatározása 149
Nagy István - Dudás Tibor: Kapilláris gázkromatográfiás módszer biológiai
anyagok szeléntartalmának 4,6-dibróm-piazszelenol formában történő
meghatározására 155
Nagyné Gál Edit: Takarmánypremixek szaharintartalmának meghatározása
nagynyomású folyadékkromatográfiával 163
Hazai lapszemle (Molnár Pál) 148, 169
Szabványismertető (Katona Ábrisné) 171
Külföldi lapszemle (Molnár Pál)] 140,176
Szakmai hírek 184
Élelmiszerek fogyaszthatósági határidejének és minőségmegőrzési időtartamának jegyzéke (1. kiegészítés) 188
Magyar Élelmiszervizsgálati Módszerek - Módszerlap 14/1986-1/9 190
4. füzet
Maly Karl: Atomabszorpciós spektroszkópia az élelmiszer-analitikában 194
Rácz Endréné - Csonka Andrea: Sárgarépa nitráttartalmának meghatározása
különböző analitikai módszerekkel 203
Nguyen Hung - Siska Elemér- Adányiné Kisbocskói Nóra - Molnár Pál: Ion
szelektív elektródok alkalmazása az élelmiszer-analitikában I. Gran
transzformáció 212
Örsi Ferenc - Székely Mária: Keményítő meghatározása „CONTIFLO"
automatikus elemzővel 217
Varga Etelka - Virágh István: Zavaró ionok hatásának kiküszöbölése Balatonvíz Sr-90 tartalmának meghatározásánál 225
Szabó S. András - Szasin L. Igor: Aktivációs analízis az élelmiszer-analitikában VI. Aktiválás töltött részecskékkel 228
Beszámoló az 1988. évi Vegyészkonferenciáról (Biacs Péter -Váradi Mária)
Hazai lapszemle (Molnár Pál) 246
Szabványismertető 241
Külföldi lapszemle (Molnár Pál) 202, 217, 224, 233, 240, 247, 256
Élelmiszerek fogyaszthatósági határidejének és minőségmegőrzési időtartamának jegyzéke (2. kiegészítés) 253
Emlékezés Konecsni Istvánra (Molnár Pál) 255

1989. 1. füzet
Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények XXXIV. kötetéről (Molnár Z.
Pál) 2
Bogdán Józsefné - Gasztonyi Kálmán - Harkayné Vinkler Margit - Ivánkovits
Gertrúd: Kis koncentrációjú élelmiszerkomponensek meghatározása
enzimes analitikával I. Élelmiszerek glükóztartalmának meghatározása
glükóz-szelektív elektród-szett alkalmazásával 5
Szabó S. András: Élelmiszerellenőrzés, minőségszabályozás Dániában 13
Gönczy Árpád: Az élelmiszerek minősítésének aktuális kérdései 20
Szabó S. András - Kaj Heydorn - Else Damsgaard: Aktivációs analízis az
élelmiszeranalitikában VII. Vanádiummeghatározás INAA módszerrel
növényi mintákban 25
Élelmiszerek mikrobiológiai irány- és figyelmeztető értékei. Beszámoló
az Élelmiszerreológiai Módszerek témakörben rendezett tudományos
ankétról (Sebők András) 30
Hazai lapszemle
KÁF jelet viselő élelmiszeripari termékek jegyzéke 43
Szakmai hírek 52
Külföldi lapszemle 54
2. füzet
Molnár Pál: Élelmiszeripari termékek minőségalakulása 1988-ban a hatósági minőség-ellenőrzés megállapításai alapján 66
Szakmai hírek 113
127
Külföldi lapszemle 127
3. füzet
Molnár Pál: A hatósági élelmiszerfelügyelet egységesítésének irányelvei
a Közös Piac országaiban 130
Tekes Lajosné - Gergely Anna - Milotay Györgyné - Gál Ödön: TECATOR
Fibertec System I. készülék alkalmazása élelmiszerek rosttartalmának
meghatározására 135
Csapó János - Penke Botond - Csapóné Kiss Zsuzsanna: D- és L-aminosavak elválasztása és meghatározása ioncserés-oszlopkromatográfiával
diasztereomer dipeptid formában I. Az alanil dipcptidek szétválasztása
és meghatározása 140
Al Himdani A. - Merész Péter - Lásztity Radomir: A gyümölcsökben
található pektinbontó enzimek vizsgálatának módszertani kérdései 153
Wittmann János: Tájékoztató módszer nyerskondenzátum és összalkaloid-tartalom meghatározása cigaretták főfüstjében 167
Hazai lapszemle
Szabványismertető 173
Szakmai hírek 178
Külföldi lapszemle 182
4. füzet
Fred Scheuer: Nagynyomású folyadékkromatográfia az élelmiszeranalitikában 194
Csapó János - Penke Botond - Csapóné Kiss Zsuzsanna: D- és L-aminosavak elválasztása és meghatározása ioncserés oszlopkromatográfiával diasztereomer dipeptid formában II. A 2- szulfonsav-alanil dipeptidek szétválasztása és meghatározása 201
Nguyen Hung - Siska Elemér - Adányiné Kisbocskói Nóra - Molnár Pál: Ion szelektív elektródok alkalmazása az élelmiszeranalitikában II. A számítástechnika alkalmazása 209
Élelmiszerek fogyaszthatósági határidejének és minőségmegőrzési időtartamának jegyzéke/3. kiegészítés/ 221
Hazai lapszemle 230
Szabványismertető 231
Szakmai hírek 237
Külföldi lapszemle 238
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem