1.060.342

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszervizsgálati Közlemények 1978-1979. január-december

A MÉM Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Központ és a Fővárosi és Megyei Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézetek Közlönye/XXIV. évf. 1-6. szám, XXV. évf. 1-6. szám

Szerző
Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 416 oldal
Sorozatcím: Élelmiszervizsgálati Közlemények
Kötetszám: 24-25
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két évfolyam egy könyvbe kötve. Mindkét évfolyam teljes. Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaznak. További szerzők a folyóiratban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

XIV. évfolyam
Boripar
Borok cukortartalmának meghatározására szolgáló módszerek összehasonlító vizsgálata
Bakos, A. és Ferenczy, J-né 133
Húsipar
Triptofántartalom meghatározása hús és húskészítményekben.
Rékasiné, Szombati, É., Orlando Presa Caballero, Mihályiné,
Lengyel V. és Körmendy, L. 17
Sütőipar
Káliumszorbát meghatározásasütőipari készítményekben.
Pálosiné, Szánthó V., Petróné, Turza M. és Jakabné, Haraszti M 112
Tejipar
A hőkezelés hatása a tej fehérjéire.
Pham Van Minh, Lindner, K. és Kádas, L 78
A pillanat sterilezett tej fehérjéinek változása tárolás során.
Pham Van Minh és Lindner, K. 146
A tej előkészítése poliakrilamidgél elektroforézises vizsgálatához.
Pham Van Minh és Kádas, L. .
A tej lúgos foszfátáz próbáinak összehasonlítása a színmérés
tükrében. II. 73
Wagner, A., Horváth L., Kiss, T. és Gyefvai, J 47
Sajt fehérjetartalmának spektrofotometriás meghatározása az
ultraibolya tartományban.
Gábor M-né 122
Egyéb
Adatok egyes hazai ehető gombák fehérje tartalmára és radioaktív szennyezettségére.
Magyar ,P 128
A diazinon, a metilparation és a
diklórfosz 4,4'-nitro-benzilpiridines reakciójának vizsgálata.
Tóth, A. és Balogh J-né 188
A magyar lakosság néhány fontosabb nyomelem-ellátottságáról.
Lindner né, Szotyori K. és Gergely, A 179
A patulin előfordulása és hatástalanítása élelmiszerekben II.
Farkas J-né és Schreiner, E-né 35
Amilázok meghatározása ,,Contiflo" automatikus elemzőben.
Salgó, A., Örsi, F.. Sümeghy, Z 173
Aminosav-származékok keletkezése az élelmiszer-fehérjék lúgos kezelése során
Dworschák, E. és Örsi, F 104
Az enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszer-
analitikában I. Az enzimes
analízis elméleti alapjai,
Törley, D. és Vámosné Vigyázó L. 157
Az enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszeranalitikában. II. Állati eredetű élelmiszerek analitikája.
Vámosné, Vigyázó L. és Törley, D 167
Csecsemő- és kisgyermek-táplálékok ólom- és kadmiumtartalma.
Gergely, A., Lindnerné Szotyoriy K. 41
Gravimetriás maceráz aktivitás mérése.
Zetelakiné, Horváth K 85
Klórozott szénhidrogén peszticidmaradványok meghatározási eljárásainak izotópos ellenőrzése II.
Márton Attila, F. Kömíves, T, Draskovics, .és Dutka, F. 193
Mérgező gombafajok kimutatásának kérdései különböző vizsgálati anyagokból.
Lévai, y., Gálffy, Z. Bouquet, D 53
Műszeres módszer maceráz aktivitás mérésére.
Zetelakiné, Horváth, K. 94
Néhány hidegkonyhai készítmény mikrobiológiai minősítése indikátor mikroflórájuk
alapján.
T. Rockenbauer Á., Lombai, Gy. és Szakál S. 27
Org no foszfát peszticidmaradványok meghatározása színezékanyagban gazdag élelmiszerekben.
Kömíves, T., Márton, Attila F.
és Dutka, F 201
Összefüggés a szaharóztartalom
és a foszforilázaktivitás növe-
kedése között gammabesugárzás után
Becker D. P. és Somogyi J. C. 64
Tiokarbamát herbicidek szermaradékmeghatározása növényi
eredetű élelmiszerekben.
Fodorné Csorba, K., Kömives,
T., Marton Attila, F. és Dutka, F 205
Beszámolók
A IV. Breuer - Semsey Napokról.
Szakál, S 210
A hatósági élelmiszerellenőrzés
fejlesztése.
Vajda, Ö. és Ravasz, L. 65
Benedek László tudományos emlékülés Szegeden.
Aczél, A 211
Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1977. évi
XXIII. kötetéről
Kottász J. 15
A Budapesti Fővárosi Állategészségügyi Állomás Élelmiszerhigiéniai Felügyelőségének
50 éves jubileuma.
Kottász J. 212
Gépesíthető és műszeresíthető,
gyors, objektív eljárások kidolgozása élelmiszerek (nyersanyagok, félkész- és késztermékek) minősítésére.
Kismarton, K. 137
Az élelmiszerek minőségének alakulása 1977-ben.
Kismarton, K. 3
Halottaink
Dr. Benedek László emlékezetére.
Konecsni, J. 1

XXV. évfolyam
Dohányipar
Dohányipari termékek mikrobiológiai minőségi jellemzői I.
hazai és import dohánygyártmányok mikrobiológiai jellemzői.
Kántor I). és Perecsényi E. ... 65
Dohányipari termékek mikrobiológiai minőségi jellemzői II.
Cigarettákból identifikált reprezentatív penésztörzsek és
jelentőségük.
Kántor D., Tóth T. és Perecsényi E 75
Gabonaipar
A búza amiláz aktivitásának mérése színezett keményítőszármazékkal.
Párkányné, Gyárfás A. és Vámosné, Vigyázó L. 26
Konzervipar
Főzeléknövények és gyümölcsök
vizsgálata feltételezhetően a
közlekedésből származó ólomterhelésre
Flam A. és Hoffstatter A. 101
Tartósított élelmiszerek összes
sav- és konyhasó tartalmának
meghatározása a közös oldatban.
Papp M. és Kémery T. 35
Sütőipar
Száraztészta koleszterin tartalmának meghatározása a tojástartalom számításhoz.
Canderay Ph. 54
Tejipar
Ömlesztett sajtok szabad és kötött víztartalmának meghatározása.
Örsi F., Rékasi T. és Csák I. 43
Egyéb
Aflatoxin meghatározásának
problémája földi mogyoróban
-analízis tervezési és mintavételi javaslat import ellenőrzésére.
Knuth R. és Schlatter Ch 54
Banán gyümölcs cukortartalmának, víz állapotának és szabad
aminosav tartalmának változása az érés során.
Kádas L. és Lindner K 20
Benzinnel extrahált fehérjetakarmányok benzol és toluolszenynyezettségének vizsgálata.
Nagy E. 81
Diabetikus készítmények szénhidráttartalmának vizsgálata
vékonyréteg kromatográfiás-spektrofotometriás módszerrel.
Tekes L.-né, Farkas J.-né 55
Hozzászólás Magyar Pál „Adatok egyes hazai ehető gombák
fehérje tartalmára és radioaktív szennyezettségére" c. cikkéhez.
Szabó S. A 191
Takarmányok furazolidon és nitrofurazon tartalmának vizsgálata.
Ősz J.-né 85
Termisztoros hőmérő alkalmazása hűtőipari termékek maghőmérsékletének a mérésénél.
Kovács B. 91
Vegyes, beszámolók
Aktivációs analízis az élelmiszeranalitikában 11.
Szabó A., Bogáncs Z. és Mihályi É. 61
Balló Mátyás szabályrendelettervezetének a Codex Alimentárius Hungaricus csírája 75 éves.
Kottász J. 137
Beszámoló az Élelmiszervizsgálati Közlemények 1978. év
XXIV. kötetéről.
Kottász J. 7
Előszó Dénes L. 105
Enzimes analízis helye és perspektívái a korszerű élelmiszeranalitikában III. Növényi eredetű élelmiszerek analitikája.
Vámosné Vigyázó L. és Törley D. 9
Élelmiszerek előállításának élelmezés-egészségügyi szabályzata.
Ivanovits M. 199
Élelmiszeranalitika helyzete és
fejlődési irányai Magyarországon.
Lásztity R. 129
Élelmiszerellenőrző és Vegyvizsgáló Intézetek II. tudományos
konferenciája.
Kacskovics M. 193
Az élelmiszerek minőségének
alakulása 1978-ban és az éleimiszereIIenőrzések tapasztalatal
r Takó fi 1
Élelmiszer minőségellenőrzés fejlesztésének irányai.
Takó É. 109
Élelmiszervizsgálati Közlemények 25 éve
Kottász J- 112
ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete Élelmiszer
Szabványosítási Program Mintavételi és Vizsgálati Módszere
kódexbizottsági ülése.
Kismarton K. 95
Magyar élelmiszerkutatás középtávú és fejlesztési tervjavasjata (OKKFT) az élelmiszeriparban a VI. ötéves tervben.
Vas K. 124
Megyei (fővárosi) élelmiszerellenőrző és vegyvizsgáló intézetek Szervezeti és Működési
Szabályzata.
Gomola Gy. 97
Minőségfejlesztés aktuális feladatai.
Sütő K. 120
Minőségi konferencia Budapesten.
Marosi J. 123
Országos Igazságügyi Szakértő
Értekezlet III.
Kottász J. 200
Új hatáskörök a megyei (fővárosi) élelmiszerellenőrző és
vegyvizsgáló intézeteknél.
Gomola Gy. 99
Halottaink
Lóránt Béla emlékezetére
Pollák Lászlóné 41
dr. Takács János emlékezetére
Szakál S. 203
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem