1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszervizsgálati Közlemények 1955.

Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézete, és a megyei és városi minőségvizsgáló intézetek közlönye/I. kötet 1-4. füzet

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. füzet
Pongrácz Kálmán: Előszó1
Lindner Elek: Olvasóinkhoz2
Eredeti dolgozatok:
Hazslinszky B.: A méz pollenanalitikai vizsgálatának és a pollenspektrumok kiértékelésének kérdéséhez3
Marikovszky Z.: Le-aszám - peroxid-szám: Száhlender-szám19
Kottász J.: Szénsavtartalmú italok szénsavmentesítése centrifugálással24
Műszaki fejlesztés-beszámolók:
Lindner K.: Élelmiszereink vitaminmeghatározásának mai helyzete27
Gyakorlati közlemények:
Új laborítóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében35
Könyv- és lapszemle41
2. füzet
Eredeti dolgozatok:
Sz. Dénes A. és Sz. Pintér M.: Adatok teák ásványanyagtartalmához különös tekintettel a nehézfémekre45
Lindner E.: Számlálóléc, mint a tejvizsgálatok segédeszköze49
Gieleszky V. és Sz. Pintér M.: Borkősav-készítmények, valamint ezek felhasználásával készült italok ólom és egyéb nehézfém szennyezésének gyors polarografiás meghatározása56
Bachler I.: Eljárás száraztészták, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav tartalmának meghatározására61
Angyal Gy. és Fánczy I.: Csipkebogyótea C-vitamin tartalmának vizsgálata67
Műszaki fejlesztés - beszámolók:
Jaschik S.: Az élelmiszerszínezékek kérdésének mai állása72
Lindner E.: Üzemellenőrzési tapasztalatok76
Gyakorlati közlemények:
Kottász J.: Nedvesség-(szárazanyag)-tartalom meghatározás infravörös sugárzókkal81
Gál I.: A papírkromatográfia és jelentősége az élelmiszervizsgálatoknál86
Könyv- és lapszemle60
3-4. füzet
Eredeti dolgozatok - beszámolók:
Jaschik S.: Az élelmiszeranalitika új útjai91
Lindner K.: Előzetes szinkompenzáció alkalmazása színes oldatok titrálásánál100
Kottász J.: Új fagylaltvizsgálati módszerek és készülékek (IV. rész)104
Polonyi P.: Az aerob bacillus-spórák csírázóképességének vizsgálata élelmezésegészségügyi szempontból114
Rajky A.-né és Zukál E.: Keményítő vízfelvételének meghatározására szolgáló módszerek vizsgálata122
Cieleszky V.: Élelmiszereink fontosabb ásványi anyagai, meghatározásuk és biológiai jelentőségük131
Műszaki fejlesztés - gyakorlati közlemények
Rajky A.: A minőségellenőrzés fejlődése és a megyei és városi minőségvizsgáló intézetek szerepe az élelmiszeriparban151
Marikovszky Z.: Új laborítóriumi eszközök és tökéletesítések Budapest Főváros Vegyészeti és Élelmiszervizsgáló Intézetében (II. rész)156
Wanka F.: A denaturált szeszről163
Révay Z.: Hibaforrások szesz-víz elegyek vizsgálatánál166
Könyv- és lapszemle167
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem