kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 411 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kihajtható melléklettel. |
Előszó | 3 |
Dr. Erdős Sándor: Az élelmiszertermelés szerkezeti alakításának problémái | |
Bevezető | 7 |
Élelmiszerfogyasztás fejlődése | |
Az élelmiszerfogyasztás világhelyezete | 13 |
A nyugat-európai tőkés országok élelmiszerfogyasztásának fejlődése a második világháború után | 17 |
A nyugat-európai élelmiszerfogyasztás távlati alakulására vonatkozó elgondolások | 31 |
A Szovjetunió és a népi demokráciák élelmiszerfogyasztásának fejlődése | 43 |
Az élelmiszerfogyasztás fejlődésének főbb általános érvényű jellemzői és típusai | 57 |
Az élelmiszerfogyasztás és termelés élettani összefüggései | |
Az emberi szervezet tápanyagellátása | 63 |
Az élelmiszerfogyasztás és termelés bioenergetikai szerkezeti kölcsönhatásai | 75 |
A bioenergetikai összefüggések élelmiszergazdasági jelentősége | 102 |
Az élelmiszerfogyasztás és termelés egyéb szerkezeti összefüggései | |
Az élelmiszeripar fejlesztésének jelentősége | 107 |
A feldolgozás és elosztás iparszerű egybefonódása | 108 |
A mezőgazdaság beilleszkedése az élelmiszergazdaság iparszerű fejlődésébe | 112 |
A modern élelmiszergazdaság kialakulásának főbb általános érvényű jellemzői | 122 |
Záró következtetések | 125 |
Dr. Bíró Gyula: Állatállományunk összetételének és termelésének élettani vonatkozásai | 137 |
Almási Gábor: A mezőgazdasági üzem és az élelmiszergazdaság | |
Bevezető | 151 |
A mezőgazdasági üzem és az élelmiszergazdaság | 153 |
A mezőgazdasági üzem, mint az élelmiszergazdaság alapvető termelési egysége | 157 |
A mezőgazdasági üzem élelmiszergazdasági kapacitása és ennek bővítése | 167 |
Növénytermesztés és élelmiszertermelés | 167 |
Az állattenyésztés és az élelmiszertermelés | 189 |
A mezőgazdasági üzem élelmiszertermelési hatékonyságának vizsgálata | 215 |
A termelőszövetkezetek élelmiszer árukibocsátó kapacitása | 223 |
Dr. Szabó László: Az élelmiszerfogyasztás fejlődése Magyarországon | |
Bevezető | 233 |
A lakosság élelmiszerfogyasztása a századforduló előtt, a fogyasztási szokások alakulása | 235 |
Az élelmiszerfogyasztás színvonala Magyarországon a két világháború között | 245 |
Az élelmiszerfogyasztás csökkenő tendenciája | 246 |
A szerkezeti változás és a kielégítetlen szükséglet | 248 |
Nemzetközi elmaradottságunk | 251 |
A gazdasági válság hatása az élelmiszerfogyasztásra | 254 |
A fogyasztás differenciálódása | 257 |
A falusi lakosság táplálkozása | 259 |
A munkásosztály élelmiszerfogyasztása | 265 |
Az élelmiszerellátás biztosítása a felszabadulás után, a háború előtti fogyasztási szint helyreállítása | 271 |
Az élelmiszerfogyasztásunk fejlődésének legújabb szakasza | 274 |
Az élelmiszerfogyasztás fejlődésének eddigi főbb tapasztalatai | 310 |
Zala Ferenc: Az élelmiszerfogyasztás fejlődésének távlata és feltételei | |
Bevezetés | 315 |
Az élelmiszerfogyaszás fejlődését befolyásoló tényezők | 319 |
A jövedelemváltozás hatása az élelmiszerfogyasztásra | 319 |
Az élelmiszerárak és árarányok fogyasztást szabályozó szerepe | 341 |
A demográfiai viszonyok kapcsolata az élelmiszerfogyasztásal | 352 |
A lakosság fogyasztási szokásai, az élelmiszerfogyasztás társadalmi csoportok szerint | 360 |
Az élelmiszerek kereskedelmi forgalma és ezek hatása a fogyasztásra | 364 |
Az élelmiszerforgalom struktúrája | 368 |
A vendéglátóipari forgalom struktúrájának alakulása | 371 |
A nők foglalkoztatottságának emelkedése és az élelmiszerfogyasztás | 372 |
A természeti, éghajlati és meteorológiai viszonyok hatása az élelmiszerfogyasztásra | 376 |
Az élelmiszerfogyasztás fejlődésének jövője | 381 |
A társadalmi és a gazdasági fejlődés, az életszínvonal növekedése és az élelmiszerfogyasztás összefüggése | 382 |
Az élelmiszerfogyasztási célkitűzések kijelölésének lehetőségei | 384 |
Élelmiszerfogyasztás várható fejlődése a szocialista országokban | 386 |
Élelmiszerfogyasztási prognózisok a tőkés országokban | 391 |
A hazai élelmiszerfogyasztás várható fejlődése | 397 |
A hazai élelmiszerfogyasztás racionális normája | 398 |
Élelmiszerfogyasztásunk fejlesztésének néhány problémája | 401 |
Az élelmiszerfogyasztási célkitűzések megvalósításának feltételei | 406 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.