kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 235 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvi száma: J 6-447. |
Bevezetés | 3 |
Fehérjék kémiai, biokémiai és fizikai tulajdonságainak vizsgálata | 5 |
Fehérjék általános tulajdonságainak vizsgálata | 5 |
A fehérjék kimutatása | 5 |
Fehérjék és aminosavak egyes jellegzetes csoportjainak meghatározása | 8 |
Fehérjék denaturálhatóságának vizsgálata | 12 |
Fehérjék izoelektromos pontjának meghatározása | 21 |
Fehérjék szétválasztása, az egyes frakciók minőségi és mennyiségi vizsgálata | 23 |
Előkészítő műveletek | 24 |
Fehérjék elválasztása oldatokkal, ill. oldószerekkel | 24 |
Fehérjefrakciók szétválasztása szedimentációval | 38 |
Fehérjék és peptidek elválasztása elektroforézissel | 42 |
Fehérjék elválasztása molekulaszüréssel | 62 |
Fehérjék szerkezetének vizsgálata | 70 |
Ultraventrifugálás vizsgálat. Molekulasuly meghatározás | 70 |
Fehérjék diffuzió állandójának meghatározása | 75 |
N- és C-terminális csoportok meghatározása | 79 |
Fehérjék hidrolizise | 89 |
Aminosavak és peptidek mennyiségi és minőségi vizsgálata | 94 |
Aminosavak papirkromatográfiás elválasztása és mennyiségi meghatározása | 95 |
Aminosavak papirelektroforézise | 103 |
Vékonyrétegkromatográfia aminosavak elválasztására és mennyiségi meghatározására | 105 |
Aminosavak elválasztása ioncserélő oszlopon | 106 |
Peptidek minőségi és mennyiségi meghatározása | 107 |
Szénhidrátok biokémiai, kémiai és fizikai tulajdonságainak vizsgálata | 111 |
Szénhidrátok kinyerése, kimutatása és elválasztása | 111 |
Szénhidrátok kinyerése | 111 |
Szénhidráttartalmu kivonatok tisztitása | 112 |
Szénhidrátok kimutatása | 113 |
Szénhidrátok elválasztása | 114 |
Szénhidrátok szerkezetének vizsgálata | 120 |
Az összetevő monoszaharidok minőségének és mennyiségének megállapítása | 120 |
A monoszaharidok kapcsolódásának vizsgálata | 122 |
Molekulasuly meghatározása | 126 |
Szénhidrátok hőokozta elváltozásainak vizsgálata | 126 |
Maillard reakció | 131 |
Karamellizáció és lugos cukorbomlás | 140 |
Gélképző szénhidrátok reológiai vizsgálata | 140 |
Néhány reológiai alapismeret | 141 |
Reológiai alapegyenletek | 142 |
Gélképző poliszaharidok és reológiai vizsgálatuk | 148 |
Lipidek kémiai, biokémiai és fizikai tulajdonságainak vizsgálata | 148 |
Zsirok és lipoidok néhány általános reakciója | 148 |
Zsirok kimutatása | 148 |
Zsirok általános reakciói | 149 |
Lipoidok kimutatása | 149 |
Lipidek elválasztása | 151 |
Trigliceridek elválasztása és meghatározása | 151 |
Egyes lipoidok elválasztása | 163 |
Zsirsavak elválasztása és meghatározása | 166 |
Zsiradékok romlásának tanulmányozása | 173 |
A zsiradékok romlásának néhány elméleti kérdése | 173 |
Zsiradékok romlásának kimutatása | 176 |
Zsirok konzisztenciájának vizsgálata | 180 |
Höppler mikroplasztométer | 180 |
Zsirok folyásgörbéjének felvétele mikroplasztométerrel | 183 |
Vitaminok kémiai, biokémiai tulajdonságainak vizsgálata | 185 |
Vitaminok hőokozta bomlásának vizsgálata | 185 |
B1-vitaminok hőokozta bomlásának tanulmányozása | 185 |
C-vitamin hőokozta bomlásának vizsgálata | 188 |
Vitaminok változásainak vizsgálata infravörös besugárzás hatására | 194 |
B2-vitamin infravörös besugárzás okozta bomlásának tanulmányozása | 194 |
B6-vitamin infravörös besugárzás okozta bomlásának vizsgálata | 197 |
Vitaminok ultraibolya besugárzás okozta változásainak és tokoferol antioxidáns hatásának vizsgálata | 199 |
ß-karotinnal dusitott antioxidáns (tokoferol) tartalmu margarin változásának vizsgálata ultraibolya besugárzás hatására | 199 |
Egyéb vizsgálatok | 205 |
Élelmiszerek gázcseréje, diffuziós folyamatok müanyag fóliákon | 205 |
Diffuzió müanyagfóliákon | 207 |
Néhány vizsgálati módszer müanyagfóliák áteresztőképességének elbirálására | 208 |
Élelmiszeripari emulziók előállitása és vizsgálata szupercentrifugával | 214 |
Az emulziók és emulzoidok általános jellemzése | 215 |
Az emulziók keletkezésének feltételei | 215 |
Emulziók előállitása | 216 |
Az emulziók állandóságát befolyásoló tényezők | 217 |
Emulgeátorok jellemzése, hatásmechanizmusa, felosztása | 220 |
Az emulzió jellegének, diszperzitásfokának és stabilitásának gyakorlati megállapítása | 221 |
Emulzió készítése és bontása szupercentrifugával | 223 |
Irodalomjegyzék | 230 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.