kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szaktudás Kiadó Ház |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 243 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-8616-67-9 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 21434/I. 89 ábrával illusztrálva. |
Bevezetés | 3 |
Általános ismeretek | 5 |
Táplálkozástudományi alapismeretek | 7 |
A táplálkozás jelentősége | 7 |
Az élelmiszerek alkotórészei | 8 |
A táplálék felvétele és az emésztés folyamatai | 43 |
Az intermedier anyagcsere | 48 |
Élelmezési ismeretek | 52 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 68 |
Mikrobiológiai alapismeretek | 69 |
A mikroorganizmusok jellemzése | 69 |
A mikroorganizmusok életfeltételei | 78 |
A mikroorganizmusok életjelenségei | 84 |
A mikroorganizmusok élettevékenysége | 86 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 96 |
Az élelmiszerek tartósítása | 97 |
Az élelmiszerek változása és romlása | 97 |
Védekezés az élelmiszerek romlása ellen | 102 |
Tartósítás fizikai módszerekkel | 102 |
Tartósítás fizikai-kémiai módszerekkel | 108 |
Tartósítás kémiai módszerekkel | 109 |
Tartósítás biológiai módszerekkel | 111 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 113 |
Növényi eredetű élelmiszerek | 115 |
Malomipari termékek | 117 |
A gabonafélék jellemzése és fajtái | 117 |
A gabonaszem felépítése és kémiai összetétele | 120 |
Az őrlés és az őrlemények | 123 |
A hántolás és a hántolt termékek | 126 |
A pelyhesítés és a pelyhek | 127 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 127 |
Sütőipari termékek | 128 |
Kenyér | 128 |
Sütőipari fehértermékek | 135 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 139 |
Tésztaipari termékek | 140 |
A szárított tészták jellemzése és készítése | 140 |
A szárított tészták minőségét meghatározó tényezők | 142 |
Szárított tésztafajták | 142 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 144 |
Édesítőszerek | 145 |
Természetes édesítőszerek | 146 |
Mesterséges édesítőszerek | 150 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 152 |
Édesipari termékek | 153 |
Cukorkák | 154 |
Kakaó- és csokoládéáruk | 157 |
Nugátok és nugátszerű készítmények | 160 |
Édesipari lisztesáruk | 160 |
Diabetikus édességek | 161 |
Mélyhűtött fagylalt és fagylaltpor | 161 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 163 |
Zöldségfélék és gombák | 164 |
A zöldségfélék jellemzése, kémiai összetétele és táplálkozástani jelentősége | 164 |
A zöldségfélék minőségi követelményei, kezelése, tárolása és tartósítása | 169 |
A zöldségfélék csoportosítása és jellemzése | 172 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 191 |
Gyümölcsök | 192 |
A gyümölcsök jellemzése, kémiai összetétele és táplálkozástani jelentősége | 192 |
A gyümölcsök minőségi követelményei, kezelése, tárolása és tartósítása | 198 |
A gyümölcsök csoportosítása és jellemzése | 200 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 213 |
Növényi eredetű étkezési zsíradékok | 214 |
A növényi eredetű étkezési zsíradékok jellemzése, fajtái és jelentősége élelmezésünkben | 214 |
Az étolaj előállítása és minőségi jellemzői | 215 |
A margarin előállítása és minőségi jellemzői | 217 |
Ellenőrző kérdések, feladatok | 219 |
Értelmező kisszótár | 221 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 239 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.