1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszerismeret és -technológia I.

Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar/Jegyzet

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: HIETE Egészségügyi Főiskolai Kar
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 108 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A tej és a tejtermékek5
A tejről általában5
A tej táplálkozásélettani jelentősége6
A tej összetétele9
A tej fehérjéi9
A tej szénhidrátjai11
A tej lipidjei11
Ásványi anyagok12
Víz12
Vitaminok13
Gázok13
Szinezőanyagok14
Egyéb anyagok14
A tej tulajdonságai14
Fizikai és kémiai tulajdonságok14
A tej kolloidkémiai tulajdonságai15
A tej biológiai tulajdonságai17
A tej mikrobiológiája18
A tej változásai különféle hatásokra20
A tejipar munkája és termékei22
Frissfogyasztású tejféleségek, tejkészítmények, tejszínkészítmények23
Tartós termékek29
Tartósított termékek31
Tejtermékek34
A tojás51
A tojás fogalma51
A tojás táplálkozásélettani jelentősége, emészthetősége51
A tojás részei és kémiai összetétele52
A tojás szerkezete52
A tojás kémiai összetétele53
A tojás fehérjéi54
A tojás lipidjei54
A tojás szénhidrátjai55
A tojás változásai a tárolás alatt55
A tojás tartósítása56
A tojás minőségét meghatározó tényezők57
Tojáskészítmények57
A hús és a húsipari termékek59
A hús táplálkozásélettani jelentősége59
A hús szerkezete60
A hús kémiai összetétele61
A hús fehérjéi62
A hús lipidjei63
Nitrogéntartalmú, nem-fehérje kivonatanyagok (húsbázisok)64
Nitrogénmentes kivonatanyagok64
Vitaminok65
Gázok65
Víz65
A hús érése66
A húsok minősítése, osztályozása67
A hús romlása67
A hús tárolása, tartósítása, pácolás68
A nagy vágóállatok74
Szarvasmarha74
Sertés75
Juh75
A nagy vágóállatok elsődleges feldolgozása76
Egyéb vágóhídi termékek78
Húskészítmények79
Vörösáruk80
Felvágottak81
Pácolt termékek81
Nyers, fermentált készítmények82
Kenősáruk, hurkafélék, sajtok és aszpikos készítmények84
Szalonnafélék85
Húskonzervek86
Húskivonatok, szárított húskészítmények86
Ételkonzervek87
A baromfifélék és a baromfiipari termékek87
Hidegvérű állatok, halak90
Vadhúsok94
Különleges összetételű, illetve különféle diétákban alkalmazható húsok és húsipari készítmények95
Étkezési zsíradékok97
A zsíradékok táplálkozásélettani jelentősége98
Állati eredetű zsíradékok98
Növényi eredetű zsíradékok100
Növényi zsírok és olajok100
Az étolaj102
A keményített zsír104
A margarin105
Irodalomjegyzék107

Dr. Horváthné Dr. Mosonyi Magda

Dr. Horváthné Dr. Mosonyi Magda műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Horváthné Dr. Mosonyi Magda könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem