kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | HIETE Egészségügyi Főiskolai Kar |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 108 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
A tej és a tejtermékek | 5 |
A tejről általában | 5 |
A tej táplálkozásélettani jelentősége | 6 |
A tej összetétele | 9 |
A tej fehérjéi | 9 |
A tej szénhidrátjai | 11 |
A tej lipidjei | 11 |
Ásványi anyagok | 12 |
Víz | 12 |
Vitaminok | 13 |
Gázok | 13 |
Szinezőanyagok | 14 |
Egyéb anyagok | 14 |
A tej tulajdonságai | 14 |
Fizikai és kémiai tulajdonságok | 14 |
A tej kolloidkémiai tulajdonságai | 15 |
A tej biológiai tulajdonságai | 17 |
A tej mikrobiológiája | 18 |
A tej változásai különféle hatásokra | 20 |
A tejipar munkája és termékei | 22 |
Frissfogyasztású tejféleségek, tejkészítmények, tejszínkészítmények | 23 |
Tartós termékek | 29 |
Tartósított termékek | 31 |
Tejtermékek | 34 |
A tojás | 51 |
A tojás fogalma | 51 |
A tojás táplálkozásélettani jelentősége, emészthetősége | 51 |
A tojás részei és kémiai összetétele | 52 |
A tojás szerkezete | 52 |
A tojás kémiai összetétele | 53 |
A tojás fehérjéi | 54 |
A tojás lipidjei | 54 |
A tojás szénhidrátjai | 55 |
A tojás változásai a tárolás alatt | 55 |
A tojás tartósítása | 56 |
A tojás minőségét meghatározó tényezők | 57 |
Tojáskészítmények | 57 |
A hús és a húsipari termékek | 59 |
A hús táplálkozásélettani jelentősége | 59 |
A hús szerkezete | 60 |
A hús kémiai összetétele | 61 |
A hús fehérjéi | 62 |
A hús lipidjei | 63 |
Nitrogéntartalmú, nem-fehérje kivonatanyagok (húsbázisok) | 64 |
Nitrogénmentes kivonatanyagok | 64 |
Vitaminok | 65 |
Gázok | 65 |
Víz | 65 |
A hús érése | 66 |
A húsok minősítése, osztályozása | 67 |
A hús romlása | 67 |
A hús tárolása, tartósítása, pácolás | 68 |
A nagy vágóállatok | 74 |
Szarvasmarha | 74 |
Sertés | 75 |
Juh | 75 |
A nagy vágóállatok elsődleges feldolgozása | 76 |
Egyéb vágóhídi termékek | 78 |
Húskészítmények | 79 |
Vörösáruk | 80 |
Felvágottak | 81 |
Pácolt termékek | 81 |
Nyers, fermentált készítmények | 82 |
Kenősáruk, hurkafélék, sajtok és aszpikos készítmények | 84 |
Szalonnafélék | 85 |
Húskonzervek | 86 |
Húskivonatok, szárított húskészítmények | 86 |
Ételkonzervek | 87 |
A baromfifélék és a baromfiipari termékek | 87 |
Hidegvérű állatok, halak | 90 |
Vadhúsok | 94 |
Különleges összetételű, illetve különféle diétákban alkalmazható húsok és húsipari készítmények | 95 |
Étkezési zsíradékok | 97 |
A zsíradékok táplálkozásélettani jelentősége | 98 |
Állati eredetű zsíradékok | 98 |
Növényi eredetű zsíradékok | 100 |
Növényi zsírok és olajok | 100 |
Az étolaj | 102 |
A keményített zsír | 104 |
A margarin | 105 |
Irodalomjegyzék | 107 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.