1.059.673

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszerismeret

Tej és tejtermékek


Kiadó: Népszava a Szakszervezeti Tanács könyvkiadóvállalata
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 38 oldal
Sorozatcím: Kereskedelmi Szakkönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A tej szerepe az emberi táplálkozásban3
A tej keletkezése6
A tejmirigyek7
A tőgy7
A fejés7
A tejtermelést befolyásoló tényezők8
A tehén fajtája és takarmányozás8
A tehenek igázása10
A klíma befolyása11
A fejés gyakoriságának a befolyása11
Betegségek befolyása11
A tej összetétele12
A tej zsírja13
A tej fehérjéi13
A tejcukor14
A tej enzimjei14
A tejben élő baktériumok14
A tej savfoka15
A tej vitaminjai15
A tej fajsúlya16
A tej szállítása16
A nagyvárosi tejüzemek17
A teljes tej17
Aludtej19
Yoghurt19
Sűrített tej19
A tejpor20
Kakaós tej20
Tejföl21
Tejszín21
Az étkezési tehéntúró22
A sajt és a sajtkészítés módjai23
Hazai és külföldi sajtok összetétele26
A sajtok felosztása27
Minőségi követelmények28
Ömlesztett sajt29
Gomolya29
Juhtúró és kevert-túró30
Körözött túró30
Körített tehéntúró31
Áttört rokfort31
Pogácsasajt31
A sajtok jelzése32
A vaj32
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
Kuponos kedvezmény ezen könyv esetében nem vehető igénybe.