1.063.231

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari technológiák

Szerző
Lektor
Szeged
Kiadó: Szegedi Tudományegyetem Szegedi Élelmiszeripari Főiskolai Kar
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 72 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. AZ ÉLELMISZERGAZDASÁG HELYE, SZEREPE A NÉPÉLELMEZÉSBEN 6
2. BAROMFIIPAR 9
2.1. A baromfi mint nyersanyag 9
2.2. Az elsődleges feldolgozás technológiája 10
2.2.1. Szennyes övezet műveletei 11
2.2.2. A tiszta övezet műveletei 14
3. GABONAIPAR 16
3.1. A gabonafeldolgozó ipar tevékenysége, nyers- és alapanyagai 16
3.2. A gabonafeldolgozó ipar jellemző műveletei 17
3.2.1. Szétválasztás 17
3.2.2. Aprítás 17
3.2.3. Hántolás 18
3.2.4. Csiszolás 18
3.2.5. Keverés 18
3.2.6. Granulálás 19
3.2.7. Silórendszerű tárolás 19
3.3. A gabonafeldolgozó ipar főbb technológiai folyamatai 19
3.3.1. Malomipar 19
3.3.2. Hántolóipar 20
3.3.3. Keveréktakarmánygyártó ipar 20
4. CUKORIPAR 21
4.1. A cukorrépa összetétele és technológiai értéke 21
4.2. A cukorgyártás technológiai műveletei 22
5. NÖVÉNYOLAJIPAR 25
5.1. Növényolajgyártás nyersanyagai 25
5.2. Nyers növényi olajok és takarmánydarák gyártása 26
5.3. Étolaj-gyártás 27
5.4. Margarin előállítás 28
4.5. Mosópor és szappangyártás 29
6. SÜTŐIPAR 32
6.1. A sütőipar tevékenysége, nyersanyagai 32
6.2. A sütőipari gyártás alapvető technológiai szakaszai 32
7. ÉDESIPAR 35
7.1. Cukorkagyártás 35
7.2. Kakaó- és csokoládégyártás 36
8. SÖRIPAR 38
8.1. A söripar nyersanyagai 38
8.2. Malátagyártás 38
8.3. A sörgyártás 40
8.3.1. A sörlé előállítása 40
8.3.2. A sörlé erjesztése és fejtése 41
9. BORGAZDASÁG 43
9.1. A bor alapanyaga 43
9.2. A szőlő feldolgozása 43
9.3. A borkészítés műveletei 45
9.4. Borkülönlegességek, likőrborok 48
9.4.1. Tokaji aszu ("Vinum regum Rex vinorum") 49
9.4.2. Tokaji szamorodni 49
9.4.3. Likőrborok 50
9.5. Szénsavtartalmú borok 50
9.6. A bor palackozása, forgalmazása 51
10. ÜDÍTŐITAL GYÁRTÁSA 52
10.1. Az üdítőital gyártás során felhasznált anyagok 52
10.2. Derített, szűrt gyümölcslé gyártás 53
10.3. Rostos gyümölcslé gyártás 53
11. SZESZIPAR 54
11.1. Finomszeszgyártás 54
11.1.1. A szeszgyártás alapanyagai, kiegészítő tápanyagai és segédanyagai 54
11.1.2. A szeszgyártás előkészítő műveletei 56
11.1.3. Erjesztés 56
11.1.4. A szesz lepárlása és finomítása 58
11.1.5. A szeszgyártás termékei 59
11.2. Élesztőgyártás 60
11.3. Ételecet gyártás 61
11.4. Gyömölcsszesz (pálinkagyártás) 62
11.5. A keményítőgyártás 63
12. DOHÁNYIPAR 66
12.1. A dohányipar nyersanyaga 66
12.2. A dohány fermentálása 67
FELHASZNÁLT IRODALOM 72
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem