kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Környezetgazdálkodási Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 293 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Bevezetés | 7 |
Élelmiszeripari üzemek létesítésének, üzemeltetésének feltételei | 9 |
Üzemek létesítésére és üzemeltetésére vonatkozó környezetvédelmi előírások | 10 |
Az élelmiszer-előállítás és a környezet kölcsönhatása | 13 |
Az élelmiszer-előállítás és a környezet kapcsolata | 18 |
Az élelmiszeriparok szennyvizei | 19 |
A levegő szennyeződése | 20 |
A zaj és rezgések | 21 |
Az élelmiszeripari feldolgozás hulladékai | 21 |
A talaj károsítása | 22 |
Az élelmiszer-előállítás technológiai műveletei | 25 |
Az élelmiszeripari műveletek csoportjai | 25 |
Az élelmiszerek elváltozása | 29 |
Az élelmiszerek fizikai elváltozásai | 29 |
Az élelmiszerek kémiai és biokémiai változásai | 31 |
Az élelmiszerek mikrobiológiai változásai | 32 |
A húsipar gyártástechnológiája | 37 |
A húsipar nyersanyagai | 37 |
A vágóállatok vágóüzemi (elsődleges) feldolgozása | 38 |
Vágóhídi termékek | 43 |
Húsipari melléktermékei, hulladékai | 51 |
Vízszükséglet, keletkező szennyvíz | 57 |
A baromfiipar technológiája | 61 |
A soványbaromfi elsődleges feldolgozása | 62 |
A vízibaromfi feldolgozásának technológiája | 64 |
A baromfiipar melléktermékei, hulladékai | 66 |
A baromfifeldolgozás vízfogyasztása | 68 |
A tejipar technológiája | 71 |
A tejipar nyersanyagai | 71 |
A friss fogyasztási tejtermékek gyártástechnológiája | 73 |
Vajgyártás | 78 |
Sajtgyártás | 82 |
Tartósított termékek | 85 |
A tejipar melléktermékeinek, hulladékainak további hasznosítása | 86 |
A tejipar vízfogyasztása | 89 |
A tartósítóipar technológiája | 93 |
A tartósítóipari nyersanyag | 93 |
Az élelmiszertartósító ipar segéd- és adalékanyagai | 94 |
A tartósítóipar gyártási műveletei | 97 |
Előkészítő műveletek | 98 |
Tartósító műveletek | 105 |
Az élelmiszer-tartósítóipar termékeinek rendszerezése | 116 |
Zöldség- és főzelékkészítmények | 116 |
Zöldségpürék, zöldségkrémek, zöldségivólevek | 121 |
Savanyúságok | 124 |
Gyümölcskészítmények | 128 |
Szárítmányok | 142 |
Húskonzervek | 144 |
Halkészítmények | 148 |
A tartósítóipar melléktermékei, hulladékok | 149 |
A növényolaj-ipar technológiája | 153 |
A növényolaj-ipar nyersanyagai | 153 |
Nyersolajgyártás | 154 |
Margaringyártás | 157 |
Egyéb mesterségek ételzsírok | 159 |
A növényolaj-gyártás során keletkezett melléktermékek és hulladékok | 159 |
Vízgazdálkodás | 162 |
A söripar technológiája | 165 |
A sörgyártás anyagai | 165 |
A sörgyártás technológiája | 165 |
A sörlégyártás technológiája | 171 |
A sörgyártás során keletkezett melléktermékek és hulladékok | 175 |
A sörlégyártás vízgazdálkodása | 177 |
A boripar technológiája | 181 |
A boripar nyersanyagai | 181 |
A borkészítés technológiája | 182 |
Pezsgő | 183 |
A borgyártás melléktermékei | 194 |
A szeszipar technológiája | 197 |
A szeszipar nyersanyagai | 197 |
A szeszgyártás segédanyagai | 198 |
Élesztőgyártás | 202 |
Takarmányélesztő gyártása | 204 |
Az ecetgyártás | 205 |
Az ecetgyártás nyers- és segédanyagai | 206 |
Szeszes italok pálinkák | 209 |
Likőrök és hidegúti pálinkák | 209 |
A szeszipar melléktermékei és hulladékai | 210 |
A cukorgyártás technológiája | 213 |
A cukorgyártás nyersanyaga | 213 |
A cukorgyártás technológiai műveletei | 215 |
A cukorgyártás vízigénye | 226 |
Veszélyes hulladékok | 228 |
Az édesipar gyártástechnológiája | 231 |
Az édesipar anyagai | 231 |
A cukorgyártás | 232 |
Csokoládégyártás | 237 |
Pörkölt kávé gyártása | 241 |
A gabonafeldolgozó-ipar technológiája | 245 |
A malomipar nyersanyagai | 245 |
Malomipari technológia | 245 |
A gabonaipar melléktermékei, hulladékai | 253 |
A sütőipar technológiája | 255 |
A sütőipar anyagai | 255 |
Kenyérgyártás | 258 |
Péksütemények | 264 |
Tartós sütemények gyártása | 264 |
A sütőipar melléktermékei, hulladékai | 266 |
A száraztésztagyártás technológiája | 269 |
A száraztészta gyártásának anyagai | 269 |
Biogazdálkodás - bioélelmiszerek | 273 |
Bioélelmiszerek | 274 |
A csomagolás anyagai és eszközei | 277 |
Csomagolóanyagok, csomagolóeszközök | 279 |
Az élelmiszeripari csomagolás és a környezet | 287 |
Függelék | 291 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.