I. kötet | |
Élelmiszerek növényi eredetű nyersanyagai és termékei | 6 |
Gabonafélék | 6 |
Búza (Triticum aestivum L. és T. durum Desf.) | 6 |
Rozs (Secale cereale L.) | 23 |
Tirtikále (Triticosecale Wittm.) | 26 |
Árpa (Hordeum vulgare L.) | 27 |
Zab (Avena sativa L.) | 37 |
Rizs (Oryza sativa L.) | 41 |
Indián rizs, vagy vad rizs (Zizania palustris = aquatica L.) | 45 |
Köles (Panicum miliaceum L.) | 46 |
Cirok (Sorghum vulgare) | 47 |
Kukorica (Zea mays L.) | 47 |
Pseudocereáliák | 56 |
Pillangós virágú szálas takarmánynövények | 60 |
Lucerna (Medicago sativa L.) | 60 |
Vörös here (Trifolium pratense L.) | 65 |
Hüvelyesek | 69 |
A hüvelyesek általános jellemzése, élelmiszeripari feldolgozási területeik, élelmezési jelentőségük | 69 |
Olajnövények | 89 |
Az olajnövények jelentősége | 89 |
Napraforgó (Helianthus annuus L.) | 89 |
Káposztarepce (Brassica napus oleifera L.) | 93 |
Mák (Papaver somniferum L.) | 95 |
Gumós és gyökérnövények | 97 |
Gumós és gyökérnövények jelentősége | 97 |
Burgonya (Solanum tuberosum L.) | 97 |
Cukorrépa (Beta vulgaris var. saccharifera Alef.) | 101 |
Zöldségnövények | 107 |
A zöldségnövények jelentősége, csoportosítása | 107 |
Paradicsom (Lycopersicum esculentum Mill.) | 108 |
Paprika (Capsicum annuuum L.) | 113 |
Uborka (Cucumis sativus L.) | 120 |
Fejes káposzta (Brassica oleracea L. convar. capitata provar. capitata DUCH.) | 126 |
Vöröshagyma (Allium cepa L. prov. cepa) | 128 |
Gyümölcsfélék | 133 |
A gyümölcsfélék jelentősége és csoportosításuk | 133 |
Alma (Malus domestica Bork h.) | 133 |
Körte (Pyrus communis L.) | 136 |
Birs (Cydonia oblonga Mill.) | 138 |
Cseresznye (Prumus avium L.) | 138 |
Meggy (Prunus vulgaris L.) | 141 |
Kajszibarack (Armeniaca vulgaris Lam.) | 143 |
Őszibarack (Persica vulgaris L.) | 145 |
Szilva (Prunus domestica L.) | 147 |
Szamóca (Fragaria ananassa Duch.) | 149 |
Málna (Rubus ideaus L.) | 151 |
Déligyümölcsök | 156 |
Friss déligyümölcsök | 156 |
Szárított déligyümölcsök | 157 |
Szőlő | 159 |
A szőlő fejlődés története, jelentősége | 159 |
A szőlő rendszere, származása | 159 |
A szőlő alaktana, fajtái | 160 |
Éghajlat- és talajigénye | 161 |
Beltartalmi anyagai, ipari feldolgozása és felhasználási területei | 162 |
Szeszesitalipari készítmények és jellemzésük | 172 |
Alkoholmentes italok | 177 |
Koffeintartalmú élvezeti szerek, kávé és a tea | 180 |
Kávé (Coffea arabica) | 180 |
Tea (Thea assamica) | 185 |
Fűszerek | 188 |
Termések | 189 |
Magvak | 191 |
Levelek | 191 |
Héjrészek | 192 |
Gyökerek | 192 |
Virágok és virágrészek | 193 |
Irodalom | 195 |
II. kötet | |
Előszó | 3 |
Élelmiszerek állati eredetű nyersanyagai | 5 |
Élelmiszeripari nyersanyagot szolgáltató állatok értékmérő tulajdonságai | 5 |
Gazdasági tenyészcél | 5 |
A biológiai tenyészcél | 5 |
Gazdasági állatok értékmérő tulajdonságai | 6 |
Gazdasági állatok rendszerezése, alapfogalmak | 10 |
Gazdasági állatok rendszerezési kategóriái | 11 |
Genetikai alapfogalmak | 13 |
Egyéb alapfogalmak | 13 |
Gazdasági állatok | 15 |
Szarvasmarha | 15 |
A sertés | 60 |
A juh | 96 |
A kecske | 118 |
A baromfi | 124 |
A galamb | 170 |
Vadhúsok | 189 |
Ajánlott, és felhasznált irodalom | 195 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.