A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari nyersanyag- és áruismeret I-II.

I.: Élelmiszerek növényi eredetű nyersanyagai/II.: Élelmiszerek állati eredetű nyersanyagai/Főiskolai jegyzet

Szerző
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 397 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-482-612-1

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. kötet
Élelmiszerek növényi eredetű nyersanyagai és termékei6
Gabonafélék6
Búza (Triticum aestivum L. és T. durum Desf.)6
Rozs (Secale cereale L.)23
Tirtikále (Triticosecale Wittm.)26
Árpa (Hordeum vulgare L.)27
Zab (Avena sativa L.)37
Rizs (Oryza sativa L.)41
Indián rizs, vagy vad rizs (Zizania palustris = aquatica L.)45
Köles (Panicum miliaceum L.)46
Cirok (Sorghum vulgare)47
Kukorica (Zea mays L.)47
Pseudocereáliák56
Pillangós virágú szálas takarmánynövények60
Lucerna (Medicago sativa L.)60
Vörös here (Trifolium pratense L.)65
Hüvelyesek69
A hüvelyesek általános jellemzése, élelmiszeripari feldolgozási területeik, élelmezési jelentőségük69
Olajnövények89
Az olajnövények jelentősége89
Napraforgó (Helianthus annuus L.)89
Káposztarepce (Brassica napus oleifera L.)93
Mák (Papaver somniferum L.)95
Gumós és gyökérnövények97
Gumós és gyökérnövények jelentősége97
Burgonya (Solanum tuberosum L.)97
Cukorrépa (Beta vulgaris var. saccharifera Alef.)101
Zöldségnövények107
A zöldségnövények jelentősége, csoportosítása107
Paradicsom (Lycopersicum esculentum Mill.)108
Paprika (Capsicum annuuum L.)113
Uborka (Cucumis sativus L.)120
Fejes káposzta (Brassica oleracea L. convar. capitata provar. capitata DUCH.)126
Vöröshagyma (Allium cepa L. prov. cepa)128
Gyümölcsfélék133
A gyümölcsfélék jelentősége és csoportosításuk133
Alma (Malus domestica Bork h.)133
Körte (Pyrus communis L.)136
Birs (Cydonia oblonga Mill.)138
Cseresznye (Prumus avium L.)138
Meggy (Prunus vulgaris L.)141
Kajszibarack (Armeniaca vulgaris Lam.)143
Őszibarack (Persica vulgaris L.)145
Szilva (Prunus domestica L.)147
Szamóca (Fragaria ananassa Duch.)149
Málna (Rubus ideaus L.)151
Déligyümölcsök156
Friss déligyümölcsök156
Szárított déligyümölcsök157
Szőlő159
A szőlő fejlődés története, jelentősége159
A szőlő rendszere, származása159
A szőlő alaktana, fajtái160
Éghajlat- és talajigénye161
Beltartalmi anyagai, ipari feldolgozása és felhasználási területei162
Szeszesitalipari készítmények és jellemzésük172
Alkoholmentes italok177
Koffeintartalmú élvezeti szerek, kávé és a tea180
Kávé (Coffea arabica)180
Tea (Thea assamica)185
Fűszerek188
Termések189
Magvak191
Levelek191
Héjrészek192
Gyökerek192
Virágok és virágrészek193
Irodalom195
II. kötet
Előszó3
Élelmiszerek állati eredetű nyersanyagai5
Élelmiszeripari nyersanyagot szolgáltató állatok értékmérő tulajdonságai5
Gazdasági tenyészcél5
A biológiai tenyészcél5
Gazdasági állatok értékmérő tulajdonságai6
Gazdasági állatok rendszerezése, alapfogalmak10
Gazdasági állatok rendszerezési kategóriái11
Genetikai alapfogalmak13
Egyéb alapfogalmak13
Gazdasági állatok15
Szarvasmarha15
A sertés60
A juh96
A kecske118
A baromfi124
A galamb170
Vadhúsok189
Ajánlott, és felhasznált irodalom195

Dr. Tanács Lajos

Dr. Tanács Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Tanács Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem