kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari Főiskola |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 215 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illiusztrált. |
Bevezetés | 3 |
Az anyagátadási műveletek osztályozása | 4 |
A szétválasztási módszerek megválasztása | 5 |
Kivitelezési módozatok | 5 |
A méretezés adatai | 8 |
Fázisegyensúlyok | 9 |
A fázistörvény alkalmazása különböző rendszerekre | 11 |
Egy komponensű rendszerek | 11 |
Két komponensű rendszerek | 12 |
Diffúzió gázokban, folyadékokban | 15 |
Molekuláris diffúzió | 15 |
Molekuláris diffúzió gázokban | 16 |
Gázok diffúziós állandója | 22 |
Molekuláris diffúzió folyadékokban | 24 |
Folyadékok diffúziós állandója | 28 |
Analógia lamináris áramlás esetén impulzus-, hő- és anyagátadás között | 35 |
Diffúzió turbulens áramlásban | 40 |
Anyagátadási együtthatók | 40 |
Analógiák turbulens áramlás esetén impulzus-, hő- és anyagátadásban | 45 |
Diffúzió szilárd anyagokban | 55 |
Kapilláris diffúzió | 62 |
Anyagátbocsátás | 64 |
Diffúzió a fázisok között | 65 |
Filmelmélet | 65 |
Anyagátadási együtthatók | 68 |
Nedvesítési /kondicionáló/ műveletek | 71 |
Gőznyomásgörbe | 71 |
Entalpia | 75 |
Gőz - gáz-elegyek | 78 |
Telített gőz - gáz-elegyek | 78 |
Telítetlen gőz - gáz-elegyek | 78 |
Vízhűtés | 85 |
Hűtőtornyok | 85 |
Természetes cirkulációjú tornyok | 85 |
Kényszer huzatú tornyok | 86 |
A vízhűtéssel kapcsolatos legfontosabb összefüggések | 86 |
A nomgram használata | 90 |
Szárítás | 91 |
Egyensúly | 92 |
Hiszterézis | 92 |
Anyag-, víz- és hőmérleg | 93 |
Anyagmérleg | 94 |
Vízmérleg | 95 |
Hőmérleg | 95 |
Az i-x-diagram | 100 |
Szárítási műveletek | 109 |
Szakszos szárítás | 109 |
Folyamatos üzemű szárítás | 116 |
Szárítók hatásfokának meghatározása | 126 |
A korszerű szárítástechnológia művelettanának elméleti vonatkoztatásai | 128 |
Infravörös szárítás | 130 |
Melegedés - határhőfok | 133 |
Szárítás szublimációval | 135 |
Habszövet - szárítás | 140 |
Élelmiszerszárítmányok közös légtérben való tárolása | 141 |
Gázok abszorpciója | 144 |
Gázok egyensúlyi oldhatósága folyadékokban | 144 |
Anyagmérleg | 148 |
Hőmérleg | 150 |
Az abszorpciós műveletek készülékei az élelmiszeriparban | 153 |
Lepárlás | 158 |
Gőz- folyadék - egyensúlyok | 160 |
Ideális elegyek fázisegyensúlya | 164 |
Nem ideális elegyek fázisegyensúlya | 165 |
Pozitív eltérés az ideálistól | 165 |
Negatív eltérés az ideálistól | 166 |
Azeotrop elegyek | 166 |
Vízgőz-desztilláció | 168 |
Anyagmérleg | 170 |
Egy fokozatú műveletek | 172 |
Több fokozatú műveletek | 173 |
Szeszgyártás az élelmiszeriparban | 178 |
Folyadék - folyadék-extrakció | 181 |
Alkalmazási területe az élelmiszeriparon belül | 181 |
A művelettel kapcsolatos egyszerű számítások | 183 |
Gibbs-féle fázistörvény | 185 |
Háromkomponensű rendszerek heterogén egyensúlyai | 185 |
Az extrakció készülékei | 186 |
Az adszorpció művelete | 188 |
Egyensúlyok | 189 |
Az adszorpciós műveletek kivitelezése | 192 |
Kromatigráfia | 193 |
Az adszorpciós oszlop működési elve | 194 |
Oldószerek és adszorbensek helyes megválasztása | 195 |
Az adszorbensekkel szemben támasztott követelmények | 196 |
A kromatográfia alkalmazása az élelmiszeripari műveletekben | 197 |
Ioncsere | 198 |
Kilugzás | 200 |
A kilugzás berendezései | 202 |
Fermetációs műveletek | 205 |
Irodalomjegyzék | 210 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.