kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 202 oldal |
Sorozatcím: | Felsőfokú Élelmiszeripari Technikumi jegyzet |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvi száma: 49 586. 80 ábrával illusztrálva. 340 példányban jelent meg. |
Bevezetés | 3 |
Az anyagátadási műveletek osztályozása | 4 |
A szétválasztási módszerek megválasztása | 5 |
Kivitelezési módozatok | 5 |
A méretezés adatai | 8 |
Fázisegyensúlyok | 9 |
A fázistörvény alkalmazása különböző rendszerekre | 10 |
Egykomponensű rendszerek | 10 |
Kétkomponensű rendszerek | 12 |
Molekuláris diffuzió gázokban, folyadékokban | 16 |
Molekuláris diffuzió gázokban | 17 |
Gázok diffuziós állandója | 22 |
Molekuláris diffuzió folyadékokban | 30 |
Folyadékok diffuziós állandója | 33 |
Analógia lamináris áramlás esetén impulzus-, hő- és anyagátadás között | 47 |
Diffuzió turbulens áramlásban | 50 |
Anyagátadási együtthatók | 50 |
Analógiák turbulens áramlás esetén impulzus-, hő- és anyagátadásban | 55 |
Diffúzió szilárd anyagokban | 60 |
Kapilláris diffuzió | 64 |
Anyagátbocsátás | 65 |
Diffúzió a fázisok között | 67 |
Filmelmélet | 67 |
Anyagátbocsátási együtthatók | 69 |
Nedvesítési (kondicionáló) műveletek | 72 |
Gőznyomásgörbe | 72 |
Entalpia | 76 |
Gőz-gáz elegyek | 79 |
Telített gőz-gáz elegyek | 79 |
Telítetlen gőz-gáz elegyek | 79 |
Vízhűtés | 84 |
A hűtőtorony méretezése | 85 |
Szárítás | 92 |
Egyensuly | 92 |
Hiszterézia | 93 |
A szárítási műveletek számításai | 95 |
i-x diagram | 100 |
Szárítási műveletek | 107 |
Szakaszos szárítás | 107 |
A szakaszos szárítás sebességgörbéje | 108 |
A szárítás ideje | 110 |
A nedvességvándorlás elmélete | 111 |
Folyamatos üzemű szárítás | 112 |
Szárító típusok | 113 |
Infravörös szárítás | 122 |
Melegedés - határhőfok | 125 |
Szárítás szublimációval | 129 |
Optimális viszonyok megválasztása | 132 |
Habszövet szárítás | 134 |
Élelmiszer habok | 136 |
Minőség és csomagolás | 136 |
Élelmiszerszállítmányok közös légterében történő tárolása | 138 |
Gázok abszorpciója | 141 |
Gázok egyensúlyi oldhatósága folyadékokban | 141 |
Anyagmérleg | 144 |
Hőmérleg | 146 |
Állandósult állapotú folyamatok | 149 |
Az abszorpciós műveletek készülékei az élelmiszeriparban | 151 |
Lepárlás | 157 |
Gőz-folyadék egyensúlyok | 158 |
Ideális elegyek fázisegyensúlya | 162 |
Pozitív eltérés az ideálistól | 165 |
Negatív eltérés az ideálistól | 165 |
Azeotrop elegyek | 165 |
Vízgőzdesztilláció | 166 |
Anyagmérleg | 167 |
Egyfokozatú műveletek | 168 |
Többfokozatú műveletek | 169 |
Folyadék-extrakció | 170 |
Háromkomponensű rendszerek heterogén egyensúlyai | 176 |
Az extrakció készülékei | 177 |
Az adszorpció művelete | 178 |
Egyensúlyok | 179 |
Az adszorpciós műveletek kivitelezése | 182 |
Ioncsere | 183 |
Kilúgzás | 187 |
A kilúgzás berendezései | 190 |
Fermentációs műveletek | 193 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.