1.059.673

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari munkavédelmi kézikönyv

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Táncsics Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 386 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
Élelmiszeripari üzemek létesítésének legfontosabb előírásai5
Ipari üzemek tervezése5
A létesítésre vonatkozó alaprendeletek5
Élelmiszeripari üzemek létesítése9
A létesítmény helyének kijelölése9
A belső terület kialakítása10
Egyes létesítmények sajátságos előírásai21
Szociális és egészségügyi létesítmények32
Környezeti feltételek38
Szellőztetés38
Hőmérséklet, munkahelyi klíma52
Világítás55
Színdinamika61
Zajelhárítás64
Kazánok és nyomástartó berendezések biztonságtechnikája71
Általános előírások71
Alapfogalmak71
Légköri nyomás72
Túlnyomás72
Abszolút nyomás73
Vákuum73
Víz és vízgőz74
Nyomástartó berendezések szerkezeti kialakítása77
Nyomáspróbák79
A nyomástartó berendezések biztonsági szerelvényei80
Nyomáshatároló szerelvények81
Hőmérséklet-határoló szerelvények90
Biztonságjelző szerelvények91
Feszmérők, manométerek91
Riasztóberendezések96
Tisztítást és ellenőrzést szolgáló szerkezetek97
Nyomástartó berendezések üzemi szerelvényei100
A Kazánbiztonsági szabályzat hatálya alá tartozó berendezések 104
Kazánok105
Nyomástartó edények biztonsági szabályzatának hatálya alá tartozó berendezések115
Autoklávok116
Duplikátorok118
Bepárlók119
Hőcserélők121
Légtartályok121
Hűtőberendezések122
A hűtőberendezések általános biztonsági előírásai122
Kompresszoros hűtőgépek működése123
A kompresszoros hűtőberendezés szerkezeti részei125
A leggyakrabban használt hűtőközegek jellemzői133
Hűtőgépek felállítása, üzemeltetése135
Hatósági felügyelet alá nem tartozó berendezések140
Acetiléngáz-fejlesztők140
Gázpalackok141
Feldolgozóüzemi gépek és berendezések biztonságtechnikája144
Általános kialakítási és üzemeltetési előírások144
A gépek és berendezések műszaki ellenőrzése149
Feldolgozógépek és - berendezések üzemeltetési feltételei150
Keverőgépek150
Centrifugák, szeparátorok153
Aprítógépek156
Mosógépek, mosóberendezések, tisztítógépek160
Osztályozógépek162
Zúzó-, passzírozógépek163
Présgépek, sajtológépek163
Szűrőgépek165
Kábítóberendezések167
Perzselőberendezések171
Kopasztó- és bőrfejtő gépek173
Töltő-, palackozógépek176
Csomagológépek178
Dagasztó-, formázó- és gyúrógépek179
Közlőművek182
Tartályok, bunkerek és egyéb tárolók184
Hámozógépek, fejtőgépek186
Kéziszerszámok (kézigépek)187
Hőtechnikai gépek és berendezések üzemeltetési feltételei188
Kemencék188
Szárítók191
Porlasztók, porítók192
Füstölők195
Pörkölők196
Forrázók196
Sterilezők, pasztőrözők198
Tüzelőberendezések199
Az anyagmozgatás biztonságtechnikája204
Kézi anyagmozgatás204
Egyéni anyagmozgatás205
Csoportos anyagmozgatás206
Kézi segédeszközökkel végzett anyagmozgatás206
Talicskák206
Kézikocsik207
Kéziemelők207
Kézicsörlők208
Csigasorok209
Emelőrudak210
Görgők211
Áthidaló lemezek211
Korcsolyák211
Hevederek212
Emelő- és kötőelemek, kötelek212
Kenderkötelek212
Láncok, sodronykötelek212
Gépi anyagmozgatás214
Szállítószalagok214
Magaspályás szállítás217
Görgősorok220
Szállítócsiga221
Targoncák222
Kötött és szabad pályás emelőgépek227
Rakodógépek, géplapátok229
Felvonók231
Csúszdák233
Pneumatikus szállítóberendezések233
Vasúti szállítás235
Szállítás gépjárművel239
Az anyagtárolás biztonságtechnikája242
Darabos áruk tárolása243
Ömlesztett anyagok tárolása244
Folyékony anyagok tárolása245
Maró folyadékok245
Tűz- és robbanásveszélyes folyadékok246
Az elektromosság biztonságtechnikája250
Érintésvédelem250
Védőföldelés250
Védőhálózat253
Nullázás253
Védőkapcsolás254
Törpefeszültség254
Kettős szigetelés255
Az érintésvédelem módjának megválasztása255
Elektromos berendezések védettsége256
Villamos berendezések szerelése, javítása, karbantartása256
Legfőbb teendők áramütéses baleset esetén257
Az élelmiszeripar technológiai folyamatainak biztonsági követelményei265
A kezelési és karbantartási utasítások265
Technológiai utasítások267
Munkavédelmi és szociális intézkedési és fejlesztési tervek269
A munkavédelmi terv és a vállalat egyéb terveinek kapcsolata269
A munkavédelmi terv tartalma270
A tervek időtartama279
A munkavédelmi feladatok elvégzésére számításba vehető erőforrások271
A tervek teljesítésének ellenőrzése272
Irányelvek a vállalati munkavédelmi intézkedési terv elkészítéséhez273
Az élelmiszeripar IV. ötéves tervének munkavédelmi irányelvei276
A megelőző intézkedések általános irányelvei277
Az ÁBEÓ előírásainak megvalósítására vonatkozó irányelvek279
Az élelmiszeripar sajátos ágazati irányelvei280
A vállalatok munkavédelmi szabályzatainak kiegészítése286
Függelék291
A Magyar szabványok jegyzéke291
A dolgozók egészségének és testi épségének védelmével kapcsolatos rendelkezések310
A kártérítésre vonatkozó rendelkezések332
A nők és a fiatalkorúak foglalkoztatásával, egészségük, testi épségük védelmével kapcsolatos rendelkezések349
Az üzemi és közúti közlekedés szabályai356
Táblázatok268
Rövidítések jegyzéke379
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmiszeripari munkavédelmi kézikönyv Élelmiszeripari munkavédelmi kézikönyv Élelmiszeripari munkavédelmi kézikönyv

A gerinc elszíneződött.

Állapot:
1.840 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba