1.062.395

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari munkavédelem és higiénia

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 191 oldal
Sorozatcím: Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-230-207-9
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Alapfogalmak6
A munkavédelem felosztása7
A higiénia felosztása7
Összefoglaló kérdések9
Munkavédelem
Munkaélettan13
Az izommunka13
A szervezet anyag- és energiaforgalma15
A szervezet alkalmazkodása a fizikai munkához16
A fizikai munkaképesség határa21
A munkaképesség megtartása és fokozása23
A munkaszervezés élettani szempontjai25
A futószalagmunka szervezésének élettani szempontjai34
Összefoglaló kérdések35
Balesetek37
A balesetek okai és megoszlása37
Balesetelhárítás40
Műszaki balesetelhárítás41
Az anyagtárolás és anyagmozgatás biztonságtechnikája44
A kéziszerszámok biztonságtechnikája49
Gépek és berendezések biztonságtechnikája49
Az elektromosság biztonságtechnikája53
Tűz- és robbanásveszély (Olvasmány)59
Tűzvédelem59
Lélektani balesetelhárítás62
Összefoglaló kérdések63
Foglalkozási ártalmak és betegségek65
Fizikai ártalmak65
Porártalmak77
Vegyi ártalmak77
Összefoglaló kérdések88
Elsősegélynyújtás88
Az élet és halál jelei90
Élesztési eljárások91
Sebellátás95
Vérzéscsillapítás96
Sérülések ellátása98
Segélynyújtás áramütés esetén100
Segélynyújtás mérgezés esetén100
Összefoglaló kérdések101
Higiénia
Általános járványtani ismeretek105
Egészség és betegség106
Az egészséges életmód106
A fertőzés, a fertőző betegségek108
A fertőzés forrása110
A fertőzés terjedése111
A fertőző betegségek és járványok megelőzése, elfojtása115
Összefoglaló kérdések117
Élelmiszeripari biológiai ártalmak119
Mikrobák által okozott károsodások120
Férgek és ízeltlábúak károsító hatása127
A rágcsálók károsító hatása131
Összefoglaló kérdések135
Élelmiszerek előállítása és forgalomba hozatala136
Az üzem tisztasága136
Személyi higiénia140
Az élelmiszer-termelés higiéniája144
Az élelmiszer-forgalom higiéniája148
Élelmiszer-vizsgálat (Olvasmány)153
Összefoglaló kérdések155
Az üzem egészségügye156
Az üzem telepítése és elrendezése156
A műhelyek nagysága, belső kiképzése158
A műhelyek világítása160
A műhelyek klímája165
Az üzem vízellátása172
Szennyvízkezelés, csatornázás174
Szociális és egészségügyi létesítmények174
Összefoglaló kérdések179
A munkavédelmi és higiénia jogi kérdései
A legfontosabb rendelkezések és jogszabályok183
Munkavédelmi rendelkezések183
Higiénás rendelkezések185
A munkavédelem és higiénia társadalmi és hatóság ellenőrzése187

Dr. Agócs Imre

Dr. Agócs Imre műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Agócs Imre könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem