kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 191 oldal |
Sorozatcím: | Élelmiszeripari szakmunkáskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-230-207-9 |
Alapfogalmak | 6 |
A munkavédelem felosztása | 7 |
A higiénia felosztása | 7 |
Összefoglaló kérdések | 9 |
Munkavédelem | |
Munkaélettan | 13 |
Az izommunka | 13 |
A szervezet anyag- és energiaforgalma | 15 |
A szervezet alkalmazkodása a fizikai munkához | 16 |
A fizikai munkaképesség határa | 21 |
A munkaképesség megtartása és fokozása | 23 |
A munkaszervezés élettani szempontjai | 25 |
A futószalagmunka szervezésének élettani szempontjai | 34 |
Összefoglaló kérdések | 35 |
Balesetek | 37 |
A balesetek okai és megoszlása | 37 |
Balesetelhárítás | 40 |
Műszaki balesetelhárítás | 41 |
Az anyagtárolás és anyagmozgatás biztonságtechnikája | 44 |
A kéziszerszámok biztonságtechnikája | 49 |
Gépek és berendezések biztonságtechnikája | 49 |
Az elektromosság biztonságtechnikája | 53 |
Tűz- és robbanásveszély (Olvasmány) | 59 |
Tűzvédelem | 59 |
Lélektani balesetelhárítás | 62 |
Összefoglaló kérdések | 63 |
Foglalkozási ártalmak és betegségek | 65 |
Fizikai ártalmak | 65 |
Porártalmak | 77 |
Vegyi ártalmak | 77 |
Összefoglaló kérdések | 88 |
Elsősegélynyújtás | 88 |
Az élet és halál jelei | 90 |
Élesztési eljárások | 91 |
Sebellátás | 95 |
Vérzéscsillapítás | 96 |
Sérülések ellátása | 98 |
Segélynyújtás áramütés esetén | 100 |
Segélynyújtás mérgezés esetén | 100 |
Összefoglaló kérdések | 101 |
Higiénia | |
Általános járványtani ismeretek | 105 |
Egészség és betegség | 106 |
Az egészséges életmód | 106 |
A fertőzés, a fertőző betegségek | 108 |
A fertőzés forrása | 110 |
A fertőzés terjedése | 111 |
A fertőző betegségek és járványok megelőzése, elfojtása | 115 |
Összefoglaló kérdések | 117 |
Élelmiszeripari biológiai ártalmak | 119 |
Mikrobák által okozott károsodások | 120 |
Férgek és ízeltlábúak károsító hatása | 127 |
A rágcsálók károsító hatása | 131 |
Összefoglaló kérdések | 135 |
Élelmiszerek előállítása és forgalomba hozatala | 136 |
Az üzem tisztasága | 136 |
Személyi higiénia | 140 |
Az élelmiszer-termelés higiéniája | 144 |
Az élelmiszer-forgalom higiéniája | 148 |
Élelmiszer-vizsgálat (Olvasmány) | 153 |
Összefoglaló kérdések | 155 |
Az üzem egészségügye | 156 |
Az üzem telepítése és elrendezése | 156 |
A műhelyek nagysága, belső kiképzése | 158 |
A műhelyek világítása | 160 |
A műhelyek klímája | 165 |
Az üzem vízellátása | 172 |
Szennyvízkezelés, csatornázás | 174 |
Szociális és egészségügyi létesítmények | 174 |
Összefoglaló kérdések | 179 |
A munkavédelmi és higiénia jogi kérdései | |
A legfontosabb rendelkezések és jogszabályok | 183 |
Munkavédelmi rendelkezések | 183 |
Higiénás rendelkezések | 185 |
A munkavédelem és higiénia társadalmi és hatóság ellenőrzése | 187 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.