kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Élelmiszeripari Főiskola |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 107 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 20 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 300 példányban. |
Mikroorganizmusok a húsiparban | |
Az állategészségügy és húshigiénia kapcsolata | 1 |
A vágóállatok fertőzései és húshigiéniai értékelése | 3 |
Vágóállatok baktériumok okozta megbetegedései | 3 |
Vágóállatok fontosabb vírusos megbetegedései | 14 |
Véglények okozta fertőzések | 18 |
Vágóállatok parazitás megbetegedései | 19 |
Húsok, húskészítmények mikroorganizmusai | 24 |
A hús mikroflórája | 25 |
A sózás, pácolás és füstölés hatása | 29 |
A töltelékes árúk mikroorganizmusai | 32 |
A szalámi mikroflórája | 35 |
A műanyagcsomagolás hatása a mikroflórára | 37 |
Segédanyagok, adalékanyagok mikrobiológiája | 40 |
A hús, a zsigerek és a zsírszövet rendellenességei és elváltozásai | 42 |
Húsok és húskészítmények mikróbás eredetű elváltozásai | 42 |
Rovarok okozta szennyeződés és károsodás | 47 |
A hús és húskészítmények elbírálása mikrobiológiai vizsgálatok alapján | 48 |
Mikroorganizmusok a baromfiiparban | |
A baromfifélék vágóhidi állatorvosi vizsgálata | 55 |
A baromfi fertőző és parazitás megbetegedései | 56 |
A házinyúl betegségei | 61 |
A tojás mikrobiológiája | 61 |
A baromfihús mikroflórája és mikróbás eredetű elváltozásai | 65 |
A vadhús higiéniája | 67 |
A tejben előforduló mikroorganizmusok és tevékenységük | |
A tej mikroflórája | 69 |
A tej mikróbás eredetű elváltozásai | 72 |
A tejkonzervek és a tejpor mikroflórája | 74 |
A cukrozatlan sűrített tej | 74 |
A cukrozott sűrített tej | 75 |
Tejpor | 75 |
Savanyú tejtermékek mikroorganizmusai | 76 |
Tejföl | 76 |
Joghurt | 77 |
Kefír | 77 |
Acidofilusz tej | 77 |
A tejszín és a vaj mikroorganizmusai | 78 |
A túró mikroflórája | 79 |
A sajtok mikroorganizmusai | 80 |
A tejiparban használatos szintenyészetek mikrobiológiája | 82 |
Mikroorganizmusok az állati eredetű termékek hőkezeléses tartósításában | |
Konzervek minősége és a higiénia | 86 |
A hőkezelés szempontjából fontosabb mikroorganizmusok és azok hőtűrése | 87 |
Különböző készítmények és nyersanyagok mikroorganizmusai | 98 |
Sűrítmények, porok | 98 |
Tasakolt levesek, leveskockák | 98 |
Húskonzervek | 98 |
Készételek | 99 |
A fűszerek és egyéb adalékok mikroflórája | 99 |
A halak mikroflórája | 100 |
Konzervek romlása és romlásának okai | 103 |
Romlások okainak felderítése | 107 |
Irodalomjegyzék |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.