kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Phare Program |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 101 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával. |
Hazai mezőgazdasági termelés jellemzése | 5 |
Növénytermesztés | 5 |
Zöldség- és gyümölcstermesztés | 5 |
Gabonatermesztés | 5 |
Álattenyésztés | 6 |
Szarvasmarha ágazat | 7 |
Juhágazat | 8 |
Sertéságazat | 8 |
Baromfiágazat | 9 |
A növényi eredetű nyersanyagtermesztés helyzete | 10 |
Tartósítóipari tevékenység jellemzése | 10 |
A konzervipari zöldségfélék jellemzői | 11 |
Nyersanyagbiztosítás | 11 |
Előfeldolgozás | 13 |
A zöldségfélék jellemzése tartósítóipari szempontból | 15 |
Hüvelyesek | 15 |
Kobakosok | 18 |
Burgonyafélék | 19 |
Hagymafélék | 21 |
Gyökérfélék és gumós zöldségnövények | 22 |
Kukorica | 23 |
Káposztafélék | 24 |
Évelő- és leveszöldségek | 24 |
Gombák | 25 |
Gyümölcsfélék jellemzői | 26 |
Nyersanyagbiztosítás | 26 |
Betakarítás | 28 |
A gyümölcsfélék jellemzése tartósítóipari szempontból | 29 |
Bogyós gyümölcsök | 29 |
Csonthéjas gyümölcsök | 31 |
Almás termésűek | 34 |
Egyéb gyümölcsfélék | 35 |
Bioélelmiszer-termelés | 36 |
A biotermelés feltételei | 36 |
A biogazdálkodás által támasztott követelmények | 37 |
Az állati eredetű nyersanyagok termelése | 40 |
Nagy és kis vágóállatok jellemzése | 40 |
A fajokkal és fajtákkal kapcsolatos fontosabb feldolgozóipari igények | 43 |
Nagy vágóállatok | 43 |
Vágóbaromfi | 47 |
A vágóállatok fajtaismerete | 48 |
Szarvasmarha fajták | 48 |
Sertésfajták | 50 |
Juhfajták | 52 |
Baromfifajok és fajták | 53 |
Az élelmiszerfogyasztás változásának hatása a feldolgozásra | 55 |
Az élelmiszeripar adatlék- és segédanyagai | 60 |
Az adalék- és segédanyagok felhasználásának szabályozása | 60 |
Ételkomponensek | 63 |
Kötőanyagok | 63 |
Keményítő | 66 |
Tejpor | 67 |
Zsiradékok | 67 |
Természetes édesítőszerek és konyhasó | 69 |
Fűszerek | 70 |
Természetes anyagok | 71 |
Aromakészítmények | 77 |
Egyéb élelmiszer-adalékanyagok | 78 |
Mesterséges édesítőszerek | 78 |
Élelmiszer-színezékek | 79 |
Antioxidánsok | 80 |
Tartósítószerek | 81 |
Állományjavító- és módosító anyagok | 83 |
Hőközléses és vízelvonásos technológiai műveletek | 86 |
Hőközléssel végezhető gyártástechnológiai műveletek | 86 |
Előmelegítés | 86 |
Hőkezelés (sterilezés, pasztőrözés) | 87 |
Dielektromos melegítés és aszeptikus technika | 91 |
Hőelvonással végezhető gyártástechnológiai műveletek | 92 |
Vízelvonással végezhető gyártástechnológiai műveletek | 96 |
Membránszeparációs műveletek | 98 |
Felhasznált irodalom | 100 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.