A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabály

I-XIV. fejezet

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Táncsics Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 404 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 10 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Gabonafeldolgozó ipar
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 50/1968. (MÉM. É. 26.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabályok egyes fejezeteinek kiadásáról5
Általános előírások a gabonaiparban
Vegyes rendelkezések7
Gépek, berendezések7
Serleges felvonók9
Szállítócsigák, láncos szállítók10
Közlőműhajtás (szíjak kezelése)10
Kamrák, tartályok, garatok11
Zsákolt és ömlesztett gabonaipari termékek rakodása és tárolása13
Malomüzemek14
Koptatás, tisztítás14
Őrlés15
Zsákolás16
Takarmánykeverő üzemek18
Tisztítás18
Darálás, aprítás18
Keverés20
Préselés20
Hántolóüzemek21
Morzsoló- és szárítóüzemek22
Zsákraktárak22
Üres zsákok kezelése22
Egészségvédő előírások23
Tárgymutató27
Tejipar
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 50/1968. (MÉM. É. 26.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabályok egyes fejezeteinek kiadásáról31
Általános előírások33
Munkakörökre és üzemekre33
Gépek, berendezések35
Gőznyomás alatti berendezések és szerelvényeik38
Kannák kezelése38
Mérgek kezelése és tárolása39
Tejcsarnokok, méylhűtőállomások, tejüzemek39
Tejátvétel39
Fölözés39
Palackok kezelése39
Pasztőrözés40
Tejfel-, joghurt-, kakaógyártás40
Főzőüstök40
Vajgyártás41
Juh- és tehéntúrógyártás41
Tej- és kávéporgyártás42
Sajtgyártás42
Egészségvédő előírások43
Tárgymutató45
Édesipar
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 50/1968. (MÉM. É. 26.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabályok egyes fejezeteinek kiadásáról53
Általános előírások az édesiparban55
Munkakörökre és üzemekre55
Védőeszközök, védőruházat56
Vegyes rendelkezések57
Gépek, berendezések58
Cukorkagyártás60
Nyomás alatti berendezések, biztonsági szerelvények60
Kettős falú főzőüstök61
Szállítóedényzet61
Előkészítés és gyártás62
Kakaóbab-, csokoládé-, desszert-, bonbon- és figuragyártás63
Lisztesáru-, keksz-, teasütemény-, ostyagyártás65
Édesipari porárugyártás66
Kávé-, kávészergyártás66
Pörkölés66
Cikória előkészítése és feldolgozása68
Egészségvédő előírások69
Tárgymutató71
Dohányipar
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 50/1968. (MÉM. É. 26.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabályok egyes fejezeteinek kiadásáról77
Általános előírások a dohányiparban79
Vegyes rendelkezések79
Gépek, berendezések81
Beváltóüzemek és szárítótelepek83
Szárítópajták83
Bálafelvonó83
Bálasajtoló85
Bálaszállítás86
Fermentálóüzemek86
Dohánygyárak87
Dohányvágás előtti munkálatok87
Dohányvágó gépek89
Silók90
Cigarettakészítés és -szállítás90
Cigarettacsomagolás91
Selejtbontás91
Szivargyártás91
Egészségvédő előírások92
Tárgymutató94
Baromfiipar
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 50/1968. (MÉM. É. 26.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabályok egyes fejezeteinek kiadásáról101
Általános előírások a baromfiiparban103
Vegyes rendelkezések103
Munkaköri előírások105
Anyagmozgatás, anyagtárolás106
Gépek, berendezések107
Üzemi higiénia108
Felvásárlási munkák. Ketrecek és tojásosládák kezelése, mozgatása109
Baromfi feldolgozása110
Vágás előtti munkák110
Vágás, kopasztás111
Egyéb feldolgozó gépek112
Tollfeldolgozás113
Baromfi-tömbhús, füstölt libamell gyártása114
Tojásfeldolgozás és -tárolás előírásai115
Egészségvédő előírások117
Tárgymutató119
Sütőipar
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 50/1968. (MÉM. É. 26.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabályok egyes fejezeteinek kiadásáról127
Általános előírások129
Munkakörökre és üzemekre129
Gépekre, berendezésekre, készülékekre, szerszámokra131
Anyagmozgatás134
Nyomás alatti berendezések és szerelvényeik135
Liszt tárolása és előkészítése135
Tárolás silóban135
Szitálás136
Zsákporolás136
Tésztakészítés137
Dagasztás137
Kenyértészta alakítása138
Fehértermék alakítása138
Sütés139
Általános előírások kemencékre139
Magyar kemencék139
Gőzkemencék141
Szerelt kemencék144
Kiegészítő tevékenység145
Anyagtárolás145
Egészségvédő előírások145
Tárgymutató147
Állatforgalom és húsipar
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 24/1969. (MÉM. É. 17.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabályok egyes fejezeteinek kiadásáról159
Általános előírások161
Munkakörökre és munkahelyekre161
Gépekre, berendezésekre és kéziszerszámokra162
Magaspályás szállításra164
Vegyes rendelkezések164
Élőállat-átvétel165
Szarvasmarha, ló165
Sertés, juh, borjú168
Vágás169
Szarvasmarha, ló169
Sertés, juh, borjú171
Kényszervágás173
Feldolgozás175
Húsfeldolgozás175
Olvasztás178
Steril vérüzem179
Bélfeldolgozás179
Egészségvédő előírások180
Tárgymutató182
Konzervipar
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 24/1969. (MÉM. É. 17.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabályok egyes fejezeteinek kiadásáról189
Általános rendelkezések191
Munkakörökre és munkahelyekre191
Gépekre, berendezésekre, edényzetekre és kéziszerszámokra193
Vegyszeres kezelések196
Konzervipari anyagmozgatás és tárolás197
Tartályok197
Vegyes rendelkezések198
Halkonzerv gyártása199
Paprikagyártás200
Fűzés, légszárítás200
Fonallehúzás, magdörzsölés201
Szeletelés, szárítás201
Polírozás, kefélés, féltermék-hajtás202
Paprikaőrlés, -keverés203
Paprika gépi csomagolása203
Levespor gyártása204
Egészségvédő előírások204
Tárgymutató206
Söripar
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 24/1969. (MÉM. É. 17.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabályok egyes fejezeteinek kiadásáról215
Általános rendelkezések217
Munkakörökre és munkahelyekre217
Gépekre, berendezésekre és kézieszközökre218
Söripari anyagmozgatsára és tárolásra219
Vegyes rendelkezések221
Malátagyártás222
Főzőház224
Erjesztő- és ászokpince225
Hűtőbárka, fogadóállomás225
Erjesztőpincei és ászokpincei munkák226
Élesztőszárító227
Sörkiszerelés227
Hordómosó227
Hordófejtő229
Palackkezelés229
Palackfejtő230
Egészségvédő előírások231
Tárgymutató233
Cukoripar
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 11/1970. (MÉM. É. 9.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabály Cukoripar című fejezetének kiadásáról243
Cukoripar245
Általános előírások245
A cukorgyártás munkálatai247
Répavágó állomás250
Mészégetés, mészoltó állomás251
Léállomás253
Létisztítás256
Bepárlóállomás261
Cukorfőző állomás261
Cukorpép kezelése262
Cukoroldat készítése263
Centrifuga-állomás264
Cukorkezelés265
Kockacukorgyártás265
Szeletszárítás266
Víz- és szennyvízállomás267
Egészségvédő előírások267
Tárgymutató270
Növényolaj- és mosószeripar
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 24/1969. (MÉM. É. 17.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabályok egyes fejezeteinek kiadásáról277
Növényolajipari általános előírások279
Vegyes rendelkezések279
Gépek, berendezések281
Technológiai folyamatok282
Olajos mag anyagelőkészítése és feldolgozása282
Oldószeres extrahálás283
Olajfinomítás, -palackozás284
Hidrogéngyártsá, keményítés285
Margarin, étel- és takarmányzsír gyártása286
Zsírsav- és szappangyártás287
Mosópor, mosópaszta287
Metaszilikát, vízüveg, pirofoszfát gyártása288
Gyertyaüzem289
Egészségvédő előírások289
Tárgymutató292
Boripar
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 11/1970. (MÉM. É. 9.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabály Boripar című fejezetének kiadásáról303
Általános előírások305
Szőlő feldolgozása306
Pincészeti munkák309
Mustgázveszély309
Ászokhordó310
Kénezés310
Derítés312
Avinálás312
Palackozás313
Tárolás, rakodás, szállítás313
Egészségvédő előírások315
Tárgymutató317
Szeszipar
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 11/1970. (MÉM. É. 9.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabály Szeszipar című fejezetének kiadásáról325
Előírások munkakörökre és üzemekre327
Gépek és berendezések331
Szesz- és élesztőgyártás334
Melaszfejtés és -tárolás334
Szeszfőzés és -finomítás335
Szeszraktározás335
Hamuzsírgyártás337
Élesztőgyártás337
Keményítőgyártás338
Burgonyareszelő gép338
Egészségvédő előírások339
Szénsavval telített italok gyártása
A mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszter 11/1970. (MÉM. É. 9.) MÉM számú utasítása az Élelmiszeripari balesetelhárító és egészségvédő óvórendszabály Szénsavval telített italok gyártása című fejezetének kiadásáról343
Szénsavval telített italok gyártása345
Előírások munkakörökre és munkahelyekre345
Gépek, berendezések és kézieszközök347
Szénsavval telített ásványvíz, üdítőital gyártása, előállítása348
Szikvízgyártás350
Szállítás, tárolás352
Egészségügyi előírások353
Tárgymutató355
Függelékek363
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem