1.060.361

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeripari alapismeretek és konyhatechnológiai gyakorlatok

Tanárképző főiskolák/Kézirat/Háztartási ismeretek és gyakorlatok

Szerző
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 123 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Tankönyvi szám: J11-592. Megjelent 270 példányban 18 fekete-fehér ábrával.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Az új tárgy és az új résztárgy bevezetésével a mezőgazdasági ismeretek és gyakorlatok szakos tanárképzés egyik mulasztását szeretné pótolni, ugyanis az eddigi tantervünk az... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Az új tárgy és az új résztárgy bevezetésével a mezőgazdasági ismeretek és gyakorlatok szakos tanárképzés egyik mulasztását szeretné pótolni, ugyanis az eddigi tantervünk az élelmiszergazdaság kérdéseit nem tartalmazta. A mezőgazdaságtani tudomány felöleli az élelmiszergazdaság területét is és ezzel a kérdéssel is foglalkoznunk kell. Vissza

Tartalom

Bevezetés3
Élelmiszerkémiai alapismeretek5
Az élelmiszeripar fogalma, feladata, fontosabb ágai5
Élelmiszerkémia6
Szénhidrátok6
Zsírok8
Fehérjék9
Víz12
Ásványi sók13
Vitaminok14
Enzimek, vagy fermentumok17
Hormonok18
Az élelmiszerek feldolgozása, tartósítása20
A tartósításról általában20
Az élelmiszerek üzemi - és konyhai feldolgozása21
Az élelmiszerek tartósítása24
Az élelmiszerek (nyersanyagok) romlásos jelenségei30
Élelmiszeripari nyersanyagok-, áru- és gyártásismeret33
Az élelmiszer és a mezőgazdaság kapcsolata33
Hazánk főbb élelmiszeripari nyersanyagtermesztési tájai33
Kenyérgabona termesztés tájai34
Ipari növények termesztési tájai35
Gyök-gumós növények termesztési tájai35
Zöldség- és gyümölcsfélék termesztési tájai36
Olajos- és élvezeti növények termesztési tájai37
A magyar élelmiszeripar települése37
Az élelmiszeripar ágai és nyersanyagai40
Növényi anyagokat feldolgozó iparágak és nyersanyagok40
Állati eredetű anyagokat feldolgozó iparágak és nyersanyagok70
Vegyes eredetű (növényi és állati) anyagokat feldolgozó iparágak, illetve nyersanyagok80
Az élelmiszeripar csomagolóanyagai89
A cellulózalapanyagú csomagolóanyagok89
A fémből készült csomagolóanyagok90
Üvegből készült csomagolóeszközök90
Műanyagból készült csomagolóeszközök90
Összetett csomagolóanyagok90
Ehető csomagolóanyagok91
Eldobó csomagolás91
Táplálkozástani alapismeretek és konyhatechnológiai gyakorlatok92
Táplálkozástani alapismeretek92
Az élelmezéstudomány kialakulása92
Hogyan táplálkozzunk helyesen?93
A gyakorlókonyha (tankonyha) berendezése és felszerelése96
A foglalkozás szervezése, az étrend összeállítása98
Konyhatechnológiai gyakorlatok104
Levesek104
Levesbetétek106
Előételek107
Főzelékek107
Mártások (szószok)108
Köretek (körítések)109
Húsételek110
Halételek111
Tésztafélék112
Hidegtálak114
Befőttek, konzervek115
Kompótok116
Gyümölcslevek, üdítőitalok116
Függelék119
Felhasznált irodalom119
Tartalomjegyzék121

Dr. Lengyel Ádám

Dr. Lengyel Ádám műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Lengyel Ádám könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem