kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Központi Statisztikai Hivatal |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 506 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 28 cm x 20 cm |
ISBN: | 963-340-153-4 |
Általános rész | |
Összefoglaló adatok | |
Egész élelmiszeripar | |
Az élelmiszeripar jelentősége az iparban és a népgazdaságban | 14 |
A termelés, a létszám és a termelékenység indexe | 14 |
Fontosabb adatok tulajdonformák szerinti megoszlása | 14 |
Állami élelmiszeripar | |
Az élelmiszeripar fontosabb adatai | 15 |
Ipartelepek fontosabb adatai | 15 |
Az élelmiszeripar jelentősége az iparban | 15 |
Fontosabb adatok ipari főcsoportok szerint | 16 |
Az ipari szervezetek száma | 17 |
Szövetkezeti élelmiszeripar | |
A szövetkezeti ipar fontosabb adatai | 18 |
A termelési költségek alakulása költségnemenként | 18 |
A szövetkezeti ipar fontosabb adatai | 18 |
A termelési költségek alakulása költségnemenként | 18 |
A szövetkezeti ipar fontosabb adatai ágazati részletezésben | 19 |
Magán élelmiszeripar | |
A magánkisiparosok és alkalmazottaik száma szakmák szerint | 21 |
Élelmiszeripari iparjogosítványok száma | 1 |
Az önálló élelmiszeripari magánkisiparosok száma, nemek szerinti megoszlása | 22 |
Az önálló élelmiszeripari magánkisiparosok száma megyei részletezésben | 22 |
A munkaviszony megtartása mellett iparjogosítvánnyal rendelkező magánkisiparosok száma | 22 |
Területi elhelyezkedés | |
Az élelmiszeripar néhány fontosabb adata az egyes államigazgatási egységeken belül | 24 |
Az élelemiszeripar néhány fontosabb adata területi részletezésben | 26 |
Az élelmiszeripari néhány fontosabb adata iparágak, ezen belül államigazgatási egységek szerint | 28 |
Ágazati szerkezet, gyártási ágak | |
Az élelmiszeripar ágazati szerkezete | 35 |
Az élelmiszeripar főbb mutatói gyártási áganként | 38 |
Az élelmiszeripar gyártási ágankénti megoszlása a fontosabb mutatók szerint | 58 |
A tevékenység alapján rendezett gyártási ágak fontosabb mutatói | 62 |
A tevékenység alapján rendezett gyártási ágak iparágak szerinti megoszlása a fontosabb mutatók szerint | 74 |
Az élelmiszeripar főbb mutatói a vállalati besorolás és a tevékenység alapján rendezett gyártási ágak szerint | 80 |
Ipartelepi koncentráció | |
Az ipartelepek számának megoszlása a foglalkoztatottak számának nagyságcsoportjai szerint | 86 |
A hajtóerő-teljesítőképesség megoszlása a foglalkoztatottak számának nagyságcsoportjai szerint | 87 |
Az ipartelepek számának megoszlása a hajtóerő nagyságcsoportjai szerint | 88 |
A hajtóerő-teljesítőképesség megoszlása a hajtóerő nagyságcsoportok szerint | 89 |
Termelés | |
A termelés indexe | 93 |
A termelés indexe évenként változó bázison | 95 |
A termelés növekedésének üteme és a növekedés tényezőinek alakulása | 98 |
A termelés növekedéséből a termelékenység növekedésével elért hányad | 98 |
Az összes (bruttó) termelés iparágak és tevékenységek szerinti megoszlása | 99 |
Az élelmiszeripari iparágak kész és félkésztermék értékesítésének saját és idegen ágazatokba tartozó termékcsoportok szerinti megoszlása | 100 |
A termékek termelése | |
A fontosabb termékek termelése | 106 |
A termékek korszerűsége, minősége és csomagolása | |
Új gyártmányok termelése | 113 |
A licenc alapján gyártott termékek aránya | 114 |
A licenc vásárlások összes költségeinek alakulása az élelmiszeriparban | 114 |
A licencek fontosabb adatai az élelmiszeriparban | 114 |
Az élelmiszeripari termékek minőségének alakulása | 115 |
A fogyasztói csomagolású élelmiszerek termelése és aránya az összes termelés százalékában | 123 |
A fontosabb élelmiszeripari termékek fogyasztói csomagolásban történő belkereskedelmi átadásának aránya | 124 |
A fontosabb élelmiszeripari termékek mennyiségének csomagolási egységek szerinti megoszlása | 125 |
A csomagolószerek felhasználása anyagfajták szerint | 126 |
A fontosabb élelmiszeripari termékek csomagolásának gépesítése | 128 |
Értékesítés | |
Az értékesítés alakulása főbb értékesítési irányonként | 134 |
Az összes értékesítés megoszlása fontosabb értékesítési irányonként | 137 |
A fontosabb termékek értékesítésének megoszlása a jelentősebb értékesítési irányok szerint | 139 |
Az élelmiszeripar iparágainak ágazati kapcsolatai | 142 |
Árak, árindexek | |
A forgalmi adó nélküli termelői árak indexe | 146 |
A főbb értékesítési irányokra jellemző forgalmi adó nélküli árszintváltozási árindex | 147 |
A forgalmi adóval együttes értékesítési árindex értékesítési irányok szerint | 151 |
Az iparágak anyagfelhasználásának árindexe | 154 |
A fontosabb élelmiszerek kiskereskedelmi (fogyasztói) átlagára | 155 |
A fontosabb élelmiszeripari alapanyagok állami termelői (felvásárlási) átlagárai | 156 |
Anyagfelhasználás | |
Energiahordozók felhasználása mennyiségben és fűtőértékben | 158 |
Energiahordozók felhasználása iparáganként mennyiségben és fűtőértékben | 159 |
Vásárolt anyagok és félkésztermékek felhasználása | 164 |
Az élelmiszeripar iparágainak ágazati kapcsolatai | 172 |
Munkaügy | |
Teljeskörű munkaügyi adatok | |
Foglalkoztatottak és munkások száma | 176 |
Alkalmazottak és műszaki alkalmazottak száma | 177 |
Adminisztratív és kisegítő alkalmazottak száma | 178 |
Nem ipari alkalmazottak és szakmunkás tanulók száma | 179 |
Nyugdíjasok száma | 180 |
A felvásárlási (termeltetési ) tevékenységen foglalkoztatottak száma és aránya | 180 |
A foglalkoztatottak indexe évenként változó bázison | 181 |
Részmunkaidőben foglalkoztatottak átlagos állományi létszámának megoszlása III. negyedévben | 184 |
A munkások és alkalmazottak számának állománycsoportok és nemek szerinti megoszlása szeptember 30-án | 187 |
Munkások számának megoszlása munkaidőrendszer szerinti szeptember 30-án | 190 |
A teljes munkadidőben foglalkozatott munkavállalók állományi létszámának megoszlása a munkarend szerint szeptember 30-án | 193 |
A munkások létszámának szakképzettség és nemek szerinti megoszlása szeptember 30-án | 199 |
Az élelmiszeripari szakmákban szakmunkásvizsgát tett szakmunkástanulók száma | 202 |
Az élelmiszeripari szakmában foglalkoztatott ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a végzett tevékenységnek a termelő folyamatban elfoglalt helye, valamint szakmák szerint | 202 |
Az élelmiszeripari szakmában foglalkoztatott ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a munkakörülmények jellege szerint | 203 |
A munkások teljesített munkanapjainak átlagos hossza | 204 |
A munkások teljesített munkanapjainak száma | 205 |
A munkások teljesített munkanapjainak megoszlása | 206 |
A munkások fizetett szabadságnapjai | 207 |
A munkások teljesített munkaóráinak száma | 208 |
A munkások teljesített munkaóráinak száma és megoszlása bérrendszerek szerint | 210 |
Munkaerő-forgalom | 212 |
A munkajog állományból törölt munkavállalók számának okok szerinti megoszlása, III. negyedév | 213 |
Munkajogi állományba felvett munkavállalók számának megoszlása a munkábalépést közvetlenül megelőző főfoglalkozás (elfoglaltság) szerint, III. negyedév | 216 |
A foglalkoztatottak, munkások és műszaki alkalmazottak munkabére | 221 |
Az adminisztratív, kisegítő és nem ipari alkalmazottak munkabére | 222 |
A szakmunkástanulók és állományon kívüliek munkabére | 223 |
Átlagos havi bér állománycsoportonként | 224 |
A foglalkoztatottak számának megoszlása szeptember havi keresetük nagyságcsoportjai szerint | 228 |
A munkások számának megoszlása a szeptember havi keresetük nagyságcsoportjai szerint | 229 |
A műszaki alkalmazottak számának megoszlása a szeptember havi keresetük nagyságcsoportjai szerint | 230 |
Az adminisztratív alkalmazottak számának megoszlása a szeptember havi keresetük nagyságcsoportjai szerint | 231 |
A foglalkoztatott nők számának megoszlása a szeptember havi keresetük nagyságcsoportjai szerint | 231 |
A munkásnők számának megoszlása a szeptember havi keresetük nagyságcsoportjai szerint | 233 |
Fontosabb szakmákban dolgozók szeptember havi létszáma az élelmiszeriparban | 234 |
Fontosabb szakmákban dolgozók órabére az élelmiszeriparban | 235 |
Fontosabb szakmákban dolgozók átlagkeresete az élelmiszeriparban | 237 |
A részesedési alap felhasználása | 237 |
Az egy főre jutó részesedési alap felhasználása | 239 |
Reprezentatív munkaügyi adatok | |
A munkások és alkalmazottak átlagos életkora és korösszetétele | 242 |
A fontosabb munkakörökben foglalkoztatott munkások átlagos életkora és korösszetétele | 242 |
A szakképzett munkások átlagos életkora és korösszetétele | 242 |
A munkások létszámmegoszlása iskolai végzettség szerint | 243 |
Az alkalmazottak létszámmegoszlása az iskolai végzettség szerint | 243 |
Az alkalmazottak létszámmegoszlása munkaterületük jellege szerint | 243 |
Az alkalmazottak létszámmegoszlása hatáskörük szerint | 244 |
A munkások megoszlása az élelmiszeriparban 1973. január 1. óra történt munkahelyváltozásaik száma szerint | 244 |
A fontosabb munkakörökben foglalkoztatott munkások létszámmegoszlása az élelmiszeriparban 1973. január 1. óta történt munkahelyváltozásaik száma szerint | 244 |
Az alkalmazottak létszámmegoszlása az élelmiszeriparban 1973. január 1. óta történt munkahelyváltozásaik száma szerint | 244 |
Az élelmiszeriparban foglalkoztatott munkások és alkalmazottak munkahely és lakóhely szerinti létszámarányai | 245 |
A munkások létszámának megoszlása a III. negyedévben teljesített túlórák számának nagyságcsoportjai szerint | 245 |
A munkások létszámának megoszlása műszakbeosztásuk szerint | 245 |
A szak-, betanított- és segédmunkások átlagos havi keresete és havi átlagbére | 245 |
Órabéres munkások alapórabére szakképzettségük szerint | 246 |
Havidíjas munkások alapórabére szakképzettségük szerint | 246 |
Órabéres munkások alapórabére a munkakörülmények szerint | 246 |
Órabéres munkások alapórabére tevékenységi terület szerint | 246 |
Órabéres munkások alapórabére a munka gépesítettsége szerint | 247 |
A béralakulás és a munkahelyváltoztatás összefüggése | 248 |
A munkások tényleges órabére foglalkozási minőségek és nemek szerint | 248 |
A szakképzett munkások tényleges órabére tevékenységi területek szerint | 248 |
Szakképzett munkások tényleges órabére a munka gépesítettsége szerint | 249 |
A munkáslétszám megoszlása a kapott évközi részesedés nagyságcsoportjai szerint | 249 |
A munkások létszámának megoszlása havi átlagkeresetük nagyságcsoportjai szerint | 249 |
Az alkalmazottak alapbére iskolai végzettségük szerint | 250 |
Az alkalmazottak alapbére munkaterületek szerint | 250 |
A FEOR csoportosításnak megfelelő fontosabb munkaügyi adatok | |
A FEOR csoportosításnak megfelelő fontosabb adatok | 252 |
Állóeszközállomány | |
Az állóeszközállomány bruttó értéke állóeszközcsoportonként | 254 |
Az összes állóeszközállomány nettó értéke | 257 |
A gépek, berendezések és felszerelések nettó értéke | 258 |
Az állóeszközök nettó és bruttó értékének aránya | 258 |
Új állóeszköz beszerzés (létesítés) értékének aránya az összes állóeszközállomány bruttó értékében | 259 |
Új gépek, berendezések, felszerelések bruttó értékének aránya | 259 |
A nullára leírt állóeszközök bruttó értéke és aránya | 260 |
Beruházás | |
A teljesített összes beruházás | 264 |
A teljesített építési beruházások | 264 |
A teljesített gépi beruházások | 264 |
Az üzembehelyezett összes beruházás | 265 |
Az üzembehelyezett építési beruházások | 265 |
Az üzembehelyezett gépi beruházások | 265 |
A befejezetlen összes beruházás állománya az év végén | 266 |
A befejezetlen építési beruházás állománya az év végén | 266 |
A befejezetlen gépi beruházás állománya az év végén | 266 |
A teljesített gépi beruházásokból az import gépek értéke és aránya országcsoportonként | 267 |
Fontosabb üzembehelyezett beruházások | 269 |
Gépek és gépi berendezések állománya, automatizáltsága, kapacitásának kihasználása | |
Gőzkazánok száma, fűtőfelülete és teljesítőképessége | 272 |
Tápvízmelegítők száma és fűtőfelülete | 273 |
Gőztúlhevítők száma és fűtőfelülete | 274 |
A felszerelt erőgépek száma és teljesítőképessége | 275 |
A felszerelt villamosmotorok száma és teljesítőképessége | 276 |
Fontosabb technológiai gépek és berendezések állománya | 277 |
Fontosabb technológiai gépek és berendezések száma a gyártás éve szerint | 280 |
A gépek és berendezések bruttó értékének megoszlása az automatizáltság mértéke szerint | 284 |
A fontosabb gépek, gépcsoportok bruttó értékének megoszlása az automatizáltság mértéke szerint | 286 |
A kapacitás-megfigyelésbe bevont gépek aránya | 288 |
Fontosabb alapüzemi gépek, berendezések üzemóráinak alakulása | 289 |
A kapacitás-megfigyelésbe bevont gépek aránya | 295 |
Fontosabb gépek, berendezések termelési kapacitásának kihasználása | 296 |
A műszakegyüttható és a munkarendszer kihasználás mutatói | 298 |
Az energia felhasználása és a technikai felszereltség mutatói | 300 |
Az ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a termelőfolyamatban végzett tevékenységük szerint, a minisztériumi iparban | 302 |
Az ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a munka gépesítettsége szerint a minisztériumi iparban | 303 |
Az alaptevékenységet végző ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a munka gépesítettsége szerint a minisztériumi iparban | 304 |
A kisegítő tevékenységet végző ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a munka gépesítettsége szerint a minisztériumi iparban | 305 |
Az ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a végzett munka szakképzettségi igénye, a munkakörülmények jellege szerint a minisztériumi iparban | 306 |
Az ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a munka gépesítettsége szerint a minisztériumi iparban | 307 |
Az élelmiszeripari szakmákban foglalkoztatott ipari munkások dolgozó létszámának megoszlása a végzett tevékenység gépesítettségi foka szerint | 311 |
A munkások gépi munkahelyeinek száma | 311 |
Kutatás | |
Az élelmiszeripar kutatási bázisa | 314 |
Műszaki fejlesztési alap képzés és felhasználás | 314 |
Hatékonyság, pénzügyi adatok | |
Az egy foglalkoztatottra jutó termelés indexe | 316 |
Az egy munkásra jutó termelés indexe | 317 |
Az egy munkásra jutó termelés indexe | 318 |
Az egy teljesített munkaórára jutó termelés indexe | 318 |
A termelékenység növekedési üteme | 319 |
Az összes állóeszközállomány bruttó értékére jutó termelés indexe | 320 |
A gépek-, berendezések és felszerelések bruttó értékére jutó termelés indexe | 321 |
Az összes állóeszközállomány egy foglalkoztatottra jutó bruttó értékének indexe | 322 |
A gépek-, berendezések- és felszerelések egy foglalkoztatottra jutó bruttó értékének indexe | 323 |
A jövedelmezőség alakulása | 324 |
Az értékesítés önköltsége, az árbevétel, a forgalmi adó, az árkiegészítés és vállalati eredmény | 326 |
A nyereségből képzett vállalati alapok | 328 |
A létrehozott tisztajövedelem | 330 |
Az erőforrások "normatív" hozamának 100 Ft-jára jutó társadalmi tisztajövedelem | 330 |
Az állóeszközök és fejlesztési alap, a bérek és részesedési alap aránya | 331 |
A termelési költségek megoszlása költségnemenként | 332 |
Az év végi készletek állománya | 334 |
A költségvetési támogatások megoszlása | 336 |
A költségvetési támogatások és a nyereség aránya | 338 |
A költségvetési elvonások megoszlása | 340 |
A költségvetési elvonások és a nyereség aránya | 342 |
A mérlegen kívüli ráfordítási és tartalommutatók 1972. évben (Az ágazati kapcsolatok mérlegének "B" változata alapján) | 344 |
Az élelmiszeripari ágazatok szakmai adatai | |
Húsipar | |
Fontosabb adatok | 346 |
Néhány fontosabb adat Budapest-vidék részletezésében | 346 |
A húsiparban levágott vágóállatok száma és súlya | 346 |
A húsiparban levágott vágómarhák minőségi megoszlása | 347 |
A húsiparban levágott vágómarhák ivar szerinti megoszlása | 347 |
A vágósertésből kitermelt termékek és a vágási veszteség | 348 |
A vágósertésből kitermelt termékek és a vágási veszteség | 349 |
A sertészsiradék olvasztási adatai | 349 |
A korszerű gyártási eljárások aránya a zsírolvasztásban és a szalámigyártásban | 349 |
A korszerű gyártási eljárások aránya az állatok vágásában, hasításában és a bőr fejtésében | 350 |
A belkereskedelemnek tőkehúsként átadott csontos nyershús megoszlása állatfajtánként | 351 |
A belkereskedelemnek átadott fontosabb termékek mennyisége Budapest-vidék részlezetésében | 351 |
A belkereskedelemnek átadott fontosabb termékek mennyisége megyei részletezésben | 352 |
A fontosabb termékek (munkafolyamatok) egységére fordított munkaórák száma | 353 |
Baromfi- és tojásfeldolgozó ipar | |
Fontosabb adatok | 356 |
A baromfiiparban levágott baromfi mennyisége fajtánként | 356 |
A vágott baromfi termelés minősége szerinti megoszlása | 356 |
A feldolgozott tojás minősége szerinti megoszlása | 357 |
A vágott baromfi termelés megoszlása fajtánként és a kidolgozás módja szerint | 357 |
A fontosabb termékek egységére fordított munkaórák száma | 358 |
A belkereskedelemnek átadott fontosabb termékek mennyisége megyei részletezésben | 359 |
Tejipar | |
Fontosabb adatok | 363 |
Tejgyűjtő csarnokok és tejfeldolgozó ipartelepek száma területi részletezésben | 363 |
A tejüzemekben szállított tej mennyiségének megoszlása a szállítás módja szerint | 363 |
Alapanyagmérleg | 364 |
A budapesti tejüzemekbe 100 km-nél nagyobb távolságból szállított tej mennyisége és aránya | 368 |
A tejeskanna mosás gépesítése | 368 |
A belföldre értékesített fontosabb termékek mennyisége megyei részletezésben | 368 |
Tartósítóipar | |
Fontosabb adatok | 372 |
Termékszerkezet (mennyiség alapján számítva) | 372 |
A gyümölcskonzervek termelésének megoszlása fontosabb gyümölcsfajták szerint | 372 |
Főzelékkonzerv termelése | 373 |
Gyorsfagyasztott termékek termelése | 373 |
Fontosabb termékek értékesítésének megoszlása minőség szerint | 374 |
Paradicsom és zöldborsókonzerv gyártás nyersanyag kihozatala | 375 |
A korszerű technológia alkalmazásával végzett termelési munkafolyamatok aránya | 376 |
A tárolótér nagysága, az év folyamán megmozgatott hűtőházi árumennyiség | 376 |
Malomipar | |
Fontosabb adatok | 378 |
A működő malmok száma és őrlési kapacitása | 378 |
Malmok száma a napi őrlési kapacitás nagyságcsoportjai szerint | 378 |
A működő malmok számának megoszlása kapacitásuk nagysága szerint, területi részletezésben | 379 |
Termelt termékek mennyisége | 380 |
A búza, rozs, liszt termelése és külkereskedelmi forgalma | 380 |
A malomiparban felhasznált termények mennyisége | 380 |
A malomiparban csomagolt liszt és rozs mennyisége és aránya | 380 |
A búzaőrlemények minősége | 381 |
Alapanyagok minősége | 381 |
Gabonaőrlemény kihozatal, őrléshez felhasznált villamosenergia | 381 |
Sütő- és tésztaipar | |
Fontosabb adatok | 384 |
Fontosabb gépek (berendezések) állománya | 384 |
Sütőkemencék száma és megoszlása | 385 |
Cukoripar | |
Fontosabb adatok | 388 |
A cukorgyárak számának, termelésének és feldolgozási kapacitásának megoszlása a kapacitás nagyságcsoportjai szerint | 388 |
A termelt és feldolgozott cukorrépa mennyisége földrajzi elhelyezkedés szerint | 388 |
A cukorrépa átvevőhelyek száma, a beérkezett cukorrépa megoszlása a szállítás módja szerint | 388 |
A feldolgozási idényben foglalkoztatott munkások száma és teljesített munkaórái | 389 |
A cukorgyártás fajlagos munkaóra ráfordítása | 389 |
A cukorrépa kirakás gépesítésének és a feldolgozás módjának aránya | 389 |
A feldolgozási idény tartama, a feldolgozott cukorrépa napi átlagos mennyisége és cukortartalma, a cukorkihozatal és cukorveszteség | 389 |
Édesipar | |
Fontosabb adatok | 392 |
A termeléshez felhasznált kakaóbab és cukor mennyisége | 392 |
A termékek megoszlása főbb termékcsoportok szerint | 392 |
Az édesipar kiscsomagolású pörköltkeverék termelése fajtánként | 392 |
Növényolajipar | |
Fontosabb adatok | 394 |
Olajos magvak felhasználása feldolgozás módja szerint | 394 |
Margarin termelés minőség szerinti megoszlása | 394 |
Mosó- és ázatatószerek termelésének alakulása | 394 |
Szesz- és keményítőipar | |
Fontosabb adatok | 396 |
Üdítőital termelés alapanyag szerinti megoszlása | 396 |
Fontosabb termékek gyártásának fajlagos anyagfelhasználása | 397 |
Fontosabb termékek egységére fordított munkaórák száma | 397 |
Boripar | |
Fontosabb adatok | 400 |
A boriparban feldolgozott bor mennyisége és aránya | 400 |
A termelt bor mennyisége és Malligand fok szerint megoszlása | 400 |
A felvásárolt alapanyagok mennyisége és megoszlása | 401 |
A bor termelése és külkereskedelmi forgalma | 401 |
Söripar | |
Fontosabb adatok | 404 |
A sör termelése és külkereskedelmi forgalma | 404 |
A termelt sör mennyisége és megoszlása cukormérő (Balling) fok szerint | 404 |
A fejlett sör mennyisége és átlagos ászokolási ideje | 405 |
A fontosabb termékek (munkafolyamatok) egységére fordított munkaórák száma | 405 |
Ásványvíz-, szikvíz- és üdítőital gyártása | |
Fontosabb adatok | 408 |
A főbb termékek termelésének megoszlása | 408 |
Az üdítőital termelés megoszlása a felhasznált alapanyag szerint | 408 |
Dohányipar | |
Fontosabb adatok | 410 |
Az ipartelepek száma üzemáganként | 410 |
A fermentált dohánytermelés megoszlása kiképzési módok szerint | 410 |
A fontosabb termékek termelése | 410 |
A legelterjedtebb cigarettafajták termelése és aránya | 411 |
A feldolgozott belföldi és külföldi fermentált dohányok mennyisége és aránya | 411 |
A dohányfeldolgozási munkafolyamatok korszerűsítésének alakulása | 411 |
Korszerű technológia alkalmazásával előállított cigaretta mennyisége és aránya | 412 |
A fontosabb termékek (munkafolyamatok) egységére fordított munkaórák száma | 412 |
Az élelmiszeriparhoz kapcsolódó ágazatok adatai | |
Iparon kívüli népgazdasági ágak élelmiszeripari tevékenysége | |
Az iparon kívüli népgazdasági ágak élelmiszeripari tevékenységet is folytató üzemeinek fontosabb adatai | 414 |
Mezőgazdasági üzemek élelmiszeripari tevékenységet végző üzemeinek néhány adata megyei bontásban | 414 |
Az iparon kívüli népgazdasági ágakban termelt élelmiszeripari termékek | 415 |
A mezőgazdaság élelmiszeripari tevékenységet is végző üzemeinek fontosabb adatai tevékenységi körök szerint | 417 |
A mezőgazdaságban gyártott jelentősebb élelmiszeripari termékek értékesítési adatai | 417 |
Mezőgazdaság és felvásárlás | |
A fontosabb élelmiszeripari alapanyagot szolgáltató szántóföldi növények vetésterülete, termésátlaga | 420 |
A fontosabb élelmiszeripari alapanyagot szolgáltató zöldségfélék vetésterülete, termésátlaga és termés mennyisége | 421 |
Gyümölcstermelés gyümölcsnemek szerint | 421 |
Szőlőtermelés fontosabb adatai | 422 |
Az állatállomány alakulása | 422 |
A baromfiállomány alakulása | 422 |
Az állati eredetű termékek termelése és átlagos hozamuk | 422 |
A mezőgazdasági termékek felvásárlásának volumene és megoszlása termékcsoportonként | 423 |
A fontosabb élelmiszeripari alapanyagot szolgáltató mezőgazdasági termékek felvásárlása | 424 |
Belkereskedelem - fogyasztás | |
A fontosabb élelmiszeripari termékek kiskereskedelmi forgalma | 426 |
A kiskereskedelem eladási forgalma élelmiszerekből és élvezeti cikkekből területi részletezésben | 427 |
Egy lakosra jutó fogyasztás fontosabb élelmiszeripari termékekből | 428 |
A lakosság 1 főre jutó napi tápanyag fogyasztása | 429 |
Háztartások élelmezési kiadásai | 429 |
A háztartások termékenkénti élelmezési kiadásai | 430 |
Külkereskedelem | |
A fontosabb élelmiszeripari termékek kivitele | 434 |
A fontosabb élelmiszeripari termékek kivitele országok szerint | 435 |
Élelmiszeripari termékek kivitele árucsoportok és országok szerint | 437 |
A fontosabb élelmiszeripari termékek behozatala | 438 |
Élelmiszeripari termékek behozatala árucsoportok és országcsoportok szerint | 439 |
Nemzetközi adatok | |
Termelés, munkaügy, beruházás | |
Az élelmiszeripari termelés indexe | 442 |
Az élelmiszeripari foglalkoztatottság alakulása | 443 |
A KGST országok élelmiszeriparában foglalkoztatottak aránya | 444 |
Az élelmiszeriparban ledolgozott heti munkaórák | 444 |
Az élelmiszeripari átlagbérek | 445 |
Az egy foglalkoztatottra jutó élelmiszeripari termelés indexe a KGST országokban (szocialista ipar) | 446 |
Az élelmiszeripari beruházások indexe a KGST országokban | 446 |
A KGST országok élelmiszeripari beruházásainak aránya az ipar összes beruházásában | 446 |
Termékek | |
Hústermelés | 448 |
Baromfihús termelés | 449 |
Vajtermelés | 450 |
Sajttermelés | 451 |
Tehéntej termelés | 452 |
Tojástermelés (tyúktojás) | 453 |
Liszttermelés | 454 |
Cukortermelés (nyerscukorra átszámítva) | 455 |
Margarintermelés | 456 |
Bortermelés | 457 |
Sörtermelés | 458 |
Cigaretta termelés | 459 |
A KGST országok részesedése a fontosabb élelmiszeripari termékek termelésében | 460 |
Egy lakosra jutó termelés | |
A fontosabb élelmiszeripari termékek egy lakosra jutó termelése | 464 |
Élelmiszeripari alapanyagok | |
A fontosabb növények termésátlaga és termésmennyisége | 466 |
Gyümölcs termelés | 469 |
Zöldség termelés | 471 |
Szőlőtermelés | 471 |
Állatállomány | 472 |
Baromfiállomány | 473 |
Élelmiszerfogyasztás | |
Egy lakosra jutó fogyasztás a fontosabb élelmiszerekből a KGST országokban | 476 |
Az élelmiszerek fogyasztói árának indexe | 477 |
Termékek és alapanyagok külkereskedelmi forgalma | |
Egyes élelmiszeripari termékek külkereskedelmi forgalma | 480 |
Egyes élelmiszeripari alapanyagok külkereskedelmi forgalma | 483 |
Függelék | |
Módszertani megjegyzések | 486 |
Az ipar iparcsoportjai | 488 |
Az élelmiszeripar ágazati rendszere | 488 |
A magyar élelmiszeripar ágazati rendszere a KGST ágazati rendszere szerinti csoportosításban | 491 |
A magyar élelmiszeripar ágazati rendszere az ENSZ ágazati rendszere (ISIC) szerinti csoportosításban | 491 |
Az élelmiszeripar gyártási ágai | 492 |
Az élelmiszeriparba tartozó minisztériumi és tanácsi iparba sorolt vállalatok, kutatóintézetek, trösztök és szövetkezetek névjegyzéke 1975. december 31-i állapot szerint | 497 |
Szervezeti változások az élelmiszeriparban 1971-1975. években | 503 |
Egyes fogalmak magyarázata | 505 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.