1.053.584

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszerfeldolgozóipari munkavédelmi ismeretek

Oktatási segédlet munkavédelmi képzésekhez - 1999. október 27.

Szerző
Grafikus

Kiadó: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 28 oldal
Sorozatcím: Kamarai tájékoztató füzetek
Kötetszám: 4
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az élelmiszeripari munkavégzéshez különböző anyagokat, egyszerű és bonyolult szerszámokat, gépeket, berendezéseket, energiahordozókat használnak, és technológiai, termelési folyamatokat... Tovább

Előszó

Az élelmiszeripari munkavégzéshez különböző anyagokat, egyszerű és bonyolult szerszámokat, gépeket, berendezéseket, energiahordozókat használnak, és technológiai, termelési folyamatokat alkalmaznak.
Az élelmiszeripari tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek alapvető feladata a biztonságos, higiénikus munkafeltételek megteremtése, a munkavállalóknak pedig az előírások, a technológiai utasítások, a magatartási szabályok megtartása, az egyéni védőfelszerelések használata.
A szakszerűtlen munkavégzés és a szakmai tudás hiánya, a nem megfelelő technológia alkalmazása, a hanyag vagy felelőtlen munkahelyi magatartás káros hatást gyakorolhat az emberi szervezetre, balesetet, megbetegedést okozhat, az élelmiszerben szennyezést idézhet elő.
Az oktatási segédlet az elmondottak megismeréséhez és a munkavégzés folyamatában való tudatos alkalmazásához kíván segítséget nyújtani az élelmiszeripari szakmunkástanulók, szakmunkás képzést folytató iskolák és gyakorlati képzést folytató vállalkozások számára. Vissza

Tartalom

Bevezetés3
Alkalmazás személyi feltételei3
Higiéniai követelmények4
Védőfelszerelés /védőruha/4
Kézmosás4
Szociális és egészségügyi létesítmények5
Élelmiszer feldolgozó helyiségekre vonatkozó higiéniai előírások6
Oldalfalak7
Mennyezet7
Padozat7
Nyílászárók7
Világítás7
Szellőzés8
Élelmiszer feldolgozó gépek, berendezések, eszközök és munkahelyek takarításának előírásai8
Élelmiszerfeldolgozás technológiai folyamatainak biztonsági követelményei9
Technológiai utasítások9
Kezelési és karbantartási utasítások9
Technológiából eredő veszélyek9
Energiahordozók veszélyessége10
Tűz- és robbanásveszély10
Az anyagtárolás és anyagmozgatás veszélyei11
Anyagtárolás11
Anyagmozgatás12
Kéziszerszámok használatának veszélyei (késsel, bárddal végzett munkák)14
Késsel végzett műveletek, kés használata15
Élelmiszeripari gépek, berendezések veszélyei15
A feldolgozó-üzemi gépek és berendezések általános üzemeltetési előírásai15
Aprító- és zúzógépek16
Keverőgépek18
Dagasztó-, gyúró- és formázógépek19
Mosó és tisztítógépek20
Présgépek, sajtológépek21
Autoklávok, duplikátorok21
Centrifugák, szeparátorok21
Kábítóberendezések22
Perzselő berendezések24
Kopasztógépek25
Töltő- és palackozógépek25
Csomagológépek26
Közlőművek26
Tartályok, bunkerek és egyéb tárolók27

Bán Péter

Bán Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Bán Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem