1.062.618

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszerek tartósítása II.

Kézirat

Szerző
Budapest
Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 302 oldal
Sorozatcím: Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa
Kötetszám: 40
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: 280 példányban kiadott kötet. Kézirat. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi száma: J 6-188.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Tartósitás hőelvonással5
A hőelvonásos tartósitás elméleti alapjai6
A mikroorganizmusok viselkedése kis hőmérsékleteken6
A növényi és állati szövetek viselkedése kis hőmérsékleteken10
A hőelvonás elmélete14
A hőelvonásos tartósitás technológiája45
A levegő kondicionálása45
Élelmiszerek hütése48
Élelmiszerek gyorsfagyasztása, a gyorsfagyasztás technológiája53
Gyorsfagyasztási eljárások és gépi berendezések55
Néhány gyorsfagyasztott élelmiszer gyártása75
Gyorsfagyasztott élelmiszerek tárolása és szállitása78
Gyorsfagyasztott élelmiszerek változása a tárolás alatt, gyorsfagyasztott élelmiszerek táplálkozástani értéke81
Gyorsfagyasztott élelmiszerek felengedtetése89
Tartósitás vizelvonással95
A vizelvonásos tartósitás jelentősége95
A vizelvonásos tartósitás alapelvei96
A viz kötése az élelmiszerekben96
Egyensulyi relativ páratartalom, hidratura101
A szorpciós izoterma102
A mikroorganizmusok szabad-viz igénye, kritikus páratartalom, ill. - nedvességtartalom103
A viztelenitett élelmiszerek reverzbilitásának kérdése105
A vizelvonásos tartósitás módszerei és berendezései106
Besürités106
Száritás, dehidratálás149
Cukrozás198
A száritás és a cukrozás, ill. sózás kombinálása200
A vizelvonásos tartósitás kilátásai217
Vegyszeres élelmiszertartósitás219
A vegyszeres tartósitás korszerü fogalma221
Az antimikrobás anyagok hatásmechanizmusa224
Gének és génszerkezetek225
Sejthártyák226
Enzimek229
A hatásmechanizmusban megfigyelhető sorrend237
A hatásmechaniizmus ismeretének jelentősége a tartósitásban237
A vegyszeres antimikrobás tartósitás kinetikája242
Pusztulási és tulélési görbék242
A koncentráció befolyása247
A pH-érték befolyása248
A hőmérséklet hatása249
Oldott anyagok hatása251
Ellenszerek használata252
A hatásosság összehasonlitása253
A bakteriosztázis kinetikája255
Ellenállóképesség (rezisztencia)257
Élelmiszeripari tartósitásra felhasználható antimikrobás szerek261
Elvi megfontolások261
Természetes eredetü antimikrobás anyagok263
Antibiotikumok264
Fitoncidok271
ritkán, titokban használt és nem ajánlott antimikrobás szerek276
Bevonásos tartósitás280
Antioxidánsok283
Egyes fizikai tulajdonságokat befolyásoló adalékok286
Utószó294
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem