kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 302 oldal |
Sorozatcím: | Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa |
Kötetszám: | 40 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 280 példányban kiadott kötet. Kézirat. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi száma: J 6-188. |
Tartósitás hőelvonással | 5 |
A hőelvonásos tartósitás elméleti alapjai | 6 |
A mikroorganizmusok viselkedése kis hőmérsékleteken | 6 |
A növényi és állati szövetek viselkedése kis hőmérsékleteken | 10 |
A hőelvonás elmélete | 14 |
A hőelvonásos tartósitás technológiája | 45 |
A levegő kondicionálása | 45 |
Élelmiszerek hütése | 48 |
Élelmiszerek gyorsfagyasztása, a gyorsfagyasztás technológiája | 53 |
Gyorsfagyasztási eljárások és gépi berendezések | 55 |
Néhány gyorsfagyasztott élelmiszer gyártása | 75 |
Gyorsfagyasztott élelmiszerek tárolása és szállitása | 78 |
Gyorsfagyasztott élelmiszerek változása a tárolás alatt, gyorsfagyasztott élelmiszerek táplálkozástani értéke | 81 |
Gyorsfagyasztott élelmiszerek felengedtetése | 89 |
Tartósitás vizelvonással | 95 |
A vizelvonásos tartósitás jelentősége | 95 |
A vizelvonásos tartósitás alapelvei | 96 |
A viz kötése az élelmiszerekben | 96 |
Egyensulyi relativ páratartalom, hidratura | 101 |
A szorpciós izoterma | 102 |
A mikroorganizmusok szabad-viz igénye, kritikus páratartalom, ill. - nedvességtartalom | 103 |
A viztelenitett élelmiszerek reverzbilitásának kérdése | 105 |
A vizelvonásos tartósitás módszerei és berendezései | 106 |
Besürités | 106 |
Száritás, dehidratálás | 149 |
Cukrozás | 198 |
A száritás és a cukrozás, ill. sózás kombinálása | 200 |
A vizelvonásos tartósitás kilátásai | 217 |
Vegyszeres élelmiszertartósitás | 219 |
A vegyszeres tartósitás korszerü fogalma | 221 |
Az antimikrobás anyagok hatásmechanizmusa | 224 |
Gének és génszerkezetek | 225 |
Sejthártyák | 226 |
Enzimek | 229 |
A hatásmechanizmusban megfigyelhető sorrend | 237 |
A hatásmechaniizmus ismeretének jelentősége a tartósitásban | 237 |
A vegyszeres antimikrobás tartósitás kinetikája | 242 |
Pusztulási és tulélési görbék | 242 |
A koncentráció befolyása | 247 |
A pH-érték befolyása | 248 |
A hőmérséklet hatása | 249 |
Oldott anyagok hatása | 251 |
Ellenszerek használata | 252 |
A hatásosság összehasonlitása | 253 |
A bakteriosztázis kinetikája | 255 |
Ellenállóképesség (rezisztencia) | 257 |
Élelmiszeripari tartósitásra felhasználható antimikrobás szerek | 261 |
Elvi megfontolások | 261 |
Természetes eredetü antimikrobás anyagok | 263 |
Antibiotikumok | 264 |
Fitoncidok | 271 |
ritkán, titokban használt és nem ajánlott antimikrobás szerek | 276 |
Bevonásos tartósitás | 280 |
Antioxidánsok | 283 |
Egyes fizikai tulajdonságokat befolyásoló adalékok | 286 |
Utószó | 294 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.