Bevezetés | 5 |
A vendéglátóipari raktározás elemei | 9 |
A vendéglátóipari tárolásról általában | 13 |
A fejlődés irányai a vendéglátóiparban | 17 |
A vendéglátóipari raktárak fajtái | 19 |
Tárolási feladatok - szervezetek | 20 |
Vendéglátóipari értékesítéshez kapcsolódó kéziraktárak | 21 |
Egyéb raktárak | 21 |
Vendéglátóipari raktárfajták | 21 |
Központi raktárak | 21 |
Üzleti - üzemi raktárak | 23 |
Szállodai raktározás | 42 |
Vendéglátóipari raktárak eszközei, felszerelései | 43 |
Árukezelés módja | 43 |
Tárolóeszközök | 49 |
Árumozgató gépek, eszközök | 55 |
Biztonsági és egyéb előírások | 58 |
Balesetelhárítás, munkavédelem | 58 |
Tűzvédelem | 60 |
Egészségügyi követelmények | 60 |
A raktározás közbeni károsodásokról általában | 61 |
A károsodás jellege | 61 |
A környezeti hatások | 62 |
A levegő hatása (hőmérséklet, nedvességtartalom, szennyeződés) | 63 |
Illathatások, készletek egymásra hatása | 68 |
Káros fényhatások | 70 |
Korrózió | 72 |
Raktári kártevők | 72 |
Emberi (szubjektív) behatások | 74 |
Élelmiszerek viselkedése tárolás közben | 75 |
Gyorsan romló áruk | 77 |
Húsok | 77 |
Húsipari készítmények elváltozásai | 81 |
Tej és tejtermékek elváltozásai | 81 |
Tojás viselkedése tárolás közben | 83 |
Egyes tárolási eljárások (hűtés-fagyasztás) közben bekövetkező elváltozások | 84 |
Hűtőlánc, hűtve szállítás | 92 |
Korlátozott ideig eltartható élelmiszerek tárolása | 92 |
Életjelenségeket mutató áruk | 93 |
Életjelenségeket már alig mutató áruk | 97 |
Tartósított áruk (konzervek) | 104 |
Fizikai módszerekkel végzett tartósítás | 105 |
Vegyszeres tartósítás | 106 |
Mikrobiológiai tartósítás | 106 |
A különböző tartósított áruk (konzervek) tárolása | 107 |
Tartósított áruk általános tárolási előírásai | 110 |
Az élelmiszerek abiotikus elváltozásai | 111 |
Élelmiszerek kezelése, tárolása, eltarthatósága | 113 |
Érvényben levő rendelkezések | 113 |
Eltarthatósági idő, a tárolás javasolt módja, a romlás jelei | 115 |
Tej és tejtermékek | 115 |
Húsok és húsipari termékek | 120 |
Vadak, halak, baromfifélék | 126 |
Tartósított termékek | 132 |
Tésztakészítmények | 144 |
Sütőipari termékek | 145 |
Édesipari (gyári) áruk | 148 |
Cukrászáruk | 156 |
Fagylaltfélék, parfék | 160 |
Hidegkonyhai termékek | 163 |
Kávé, kávékonzervek, kávépótlók, tea | 164 |
Fűszerek | 165 |
Sör, bor, pezsgő, egyéb italok | 166 |
Dohányáruk | 168 |
Egyéb élelmiszerek | 169 |
Járulékos anyagok | 172 |
Tisztító- és fertőtlenítőszerek | 174 |
Élelmiszerek átvétele és az átvétel módszerei | 175 |
Adminisztratív eljárás | 176 |
Minőségi átvétel | 177 |
A minőségvizsgáló intézetekről | 186 |
Élelmiszerszabványok jegyzéke | 189 |
Felhasznált szakirodalom | 211 |