kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 171 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-231-366-6 |
A rétegkromatográfia elméleti és gyakorlati alapjai | 5 |
Bevezetés a kromatográfiás módszerekbe | 7 |
A kromatográfiás módszerek és csoportosításuk | 7 |
A rétegkromatográfia rövid története | 12 |
A rétegkromatográfia jelene és jövője: az alkalmazás és fejlődés perspektívái | 13 |
A rétegek alapanyaga és elkészítése | 16 |
A rétegek alapanyagai | 16 |
A rétegek elkészítése | 20 |
Kész réteglapok | 23 |
A kromatogram előkészítése és kifejlesztése | 26 |
A minta felvitele | 26 |
Az oldószerelegyek kiválasztása | 26 |
A kromatogramok kifejlesztése | 28 |
A kromatogramok értékelése | 32 |
Minőségi értékelés: az anyagok rétegkromatográfiás azonosítása | 32 |
Az Rf-értékek reprodukálhatósága és korrekciója | 34 |
Mennyiségi értékelés | 36 |
Az egyes íz-, illat- és aromaanyagok rétegkromatográfiás meghatározása | 41 |
Illóolajok | 43 |
Az illóolajok kinyerése és feldolgozása | 43 |
Az illóolaj-alkotó vegyületek kromatográfiája | 44 |
Terpén-szénhidrogének kromatográfiája | 45 |
Terpénalkoholok kromatográfiája | 47 |
Terpénészterek kromatográfiája | 50 |
Terpénoxidok és -peroxidok kromatográfiája | 50 |
Karbonilvegyületek kromatográfiája | 52 |
A kumarinok kromatográfiája | 59 |
Az illóolajok kromatográfiája | 60 |
Az illóolajok kimutatása | 68 |
Kéntartalmú aromaanyagok | 73 |
A kéntartalmú aromaanyagok kinyerése és feldolgozása | 73 |
A kéntartalmú aromaanyagok kromatográfiája | 75 |
A kéntartalmú aromaanyagok kimutatása | 79 |
Édes ízű anyagok | 83 |
A cukrok kinyerése és feldolgozása | 84 |
A természetes édesanyagok kromatográfiája | 84 |
A természetes édesanyagok kimutatása | 97 |
Savanyú ízű anyagok | 104 |
Rövid láncú monokarbonsavak rétegkromatográfiája | 104 |
Alifás dikarbonsavak, oxi- és ketosavak rétegkromatográfiája | 107 |
A karbonsavak kimutatása | 107 |
Keserű ízű anyagok | 116 |
Flavonoid keserűsanyagok | 116 |
Terpenoid keserűanyagok | 123 |
A komló floroglucin típusú keserűanyagai | 126 |
Az alkaloidok mint keserű ízt adó anyagok | 126 |
Csípős ízű anyagok | 130 |
A paprika csípős anyagai | 130 |
A bors és a gyömbér csípős anyagai | 135 |
Cseranyagok | 138 |
A cseranyagok kinyerése és feldolgozása | 139 |
A cseranyagok kromatográfiája | 141 |
A cseranyagok kimutatása | 150 |
Természetes színezékek | 155 |
A karotinoidok | 155 |
A klorofillok | 161 |
Az antocianonok | 163 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.