1.060.471

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszerek íz-, illat- és aromaanyagainak vizsgálata rétegkromatográfiával

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 171 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-231-366-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A rétegkromatográfia elméleti és gyakorlati alapjai5
Bevezetés a kromatográfiás módszerekbe7
A kromatográfiás módszerek és csoportosításuk7
A rétegkromatográfia rövid története12
A rétegkromatográfia jelene és jövője: az alkalmazás és fejlődés perspektívái13
A rétegek alapanyaga és elkészítése16
A rétegek alapanyagai16
A rétegek elkészítése20
Kész réteglapok23
A kromatogram előkészítése és kifejlesztése26
A minta felvitele26
Az oldószerelegyek kiválasztása26
A kromatogramok kifejlesztése28
A kromatogramok értékelése32
Minőségi értékelés: az anyagok rétegkromatográfiás azonosítása32
Az Rf-értékek reprodukálhatósága és korrekciója34
Mennyiségi értékelés36
Az egyes íz-, illat- és aromaanyagok rétegkromatográfiás meghatározása41
Illóolajok43
Az illóolajok kinyerése és feldolgozása43
Az illóolaj-alkotó vegyületek kromatográfiája44
Terpén-szénhidrogének kromatográfiája45
Terpénalkoholok kromatográfiája47
Terpénészterek kromatográfiája50
Terpénoxidok és -peroxidok kromatográfiája50
Karbonilvegyületek kromatográfiája52
A kumarinok kromatográfiája59
Az illóolajok kromatográfiája60
Az illóolajok kimutatása68
Kéntartalmú aromaanyagok73
A kéntartalmú aromaanyagok kinyerése és feldolgozása73
A kéntartalmú aromaanyagok kromatográfiája75
A kéntartalmú aromaanyagok kimutatása79
Édes ízű anyagok83
A cukrok kinyerése és feldolgozása84
A természetes édesanyagok kromatográfiája84
A természetes édesanyagok kimutatása97
Savanyú ízű anyagok104
Rövid láncú monokarbonsavak rétegkromatográfiája104
Alifás dikarbonsavak, oxi- és ketosavak rétegkromatográfiája107
A karbonsavak kimutatása107
Keserű ízű anyagok116
Flavonoid keserűsanyagok116
Terpenoid keserűanyagok123
A komló floroglucin típusú keserűanyagai126
Az alkaloidok mint keserű ízt adó anyagok126
Csípős ízű anyagok130
A paprika csípős anyagai130
A bors és a gyömbér csípős anyagai135
Cseranyagok138
A cseranyagok kinyerése és feldolgozása139
A cseranyagok kromatográfiája141
A cseranyagok kimutatása150
Természetes színezékek155
A karotinoidok155
A klorofillok161
Az antocianonok163
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem