kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 276 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 18 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal. Megjelent 1000 példányban. Tankönyvi száma: 30396. |
Bevezetés | 7 |
Nyersanyagismeret | 15 |
Növényi nyersanyagok | 15 |
Zöldségek | 15 |
Gyümölcsök | 42 |
Állati nyersanyagok | 70 |
Nagy vágóállatok húsa | 71 |
Vágási melléktermékek | 77 |
Baromfik | 79 |
Vadon élő állatok húsa | 81 |
Hidegvérű állatok húsa | 82 |
Segédanyagok | 82 |
Előkészítés gyorsfagyasztásra | 86 |
A nyersanyag beszállítása és tárolása | 86 |
Beszállítás | 86 |
Tárolás | 88 |
Előkészítő műveletek | 89 |
Mosás | 90 |
Válogatás | 92 |
Osztályozás | 94 |
Előfőzés | 97 |
Hűtés | 105 |
Üzemen belüli anyagmozgatás | 106 |
A nyersanyagok előkészítése gyorsfagyasztásra | 110 |
Zöldségek | 110 |
Gyümölcsök | 127 |
Gyümölcskrémek | 136 |
Gyümölcslevek | 138 |
Folyékony gyümölcslé | 138 |
Sűrített gyümölcslé | 139 |
Félkész és készételek | 141 |
Csomagolás | 147 |
Fogyasztói csomagolás | 147 |
Gyűjtő, illetve nagyfogyasztói csomagolás | 161 |
Gyorsfagyasztás | 163 |
Élelmiszerek tartósítása kis hőmérsékleten | 163 |
A fagyás folyamata | 167 |
A víz kifagyása az élelmiszerből | 168 |
A kifagyó víz hatása az állati és növényi sejtekre | 171 |
A jégkiristály képződésének módja és hatása | 174 |
A fagyasztás hatása a mikroorganizmusokra | 181 |
Az élelmiszerek fagyasztásának hűtőtechnikai alapjai | 185 |
A fagyasztáskor elvonandó hő mennyisége | 192 |
A fagyasztás időtartama | 192 |
A kifagyasztás időtartama | 193 |
Az előhűtés és utánhűtés időtartama | 194 |
A fagyasztási sebesség | 195 |
A fagyasztási súlyveszteség | 197 |
A fagyasztási eljárások és berendezések | 199 |
Élelmiszerek fagyasztása párolgó hűtőközegben | 203 |
Élelmiszerek fagyasztása hűtést közvetítő közegek felhasználásával | 208 |
Az előszárítás utáni gyorsfagyasztás | 222 |
Tárolás | 226 |
A gyorsfagyasztott élelmiszerek változásai tárolás alatt | 229 |
Fizikai változások | 229 |
Kémiai és enzimus változások | 230 |
Egyes gyorsfagyasztott élelmiszerek tárolás alatti változásai | 231 |
A változó tárolási hőmérséklet hatása | 241 |
A gyorsfagyasztott élelmiszerek tárolási hőmérsékletének és az adott hőmérsékleten való tárolási időtartamának ellenőrzése | 242 |
Tárolhatósági időtartamok | 244 |
A gyorsfagyasztott élelmiszerek raktározása | 244 |
Szállítás | 249 |
Szigetelt szállítóeszközök és berendezések | 250 |
Gépi hűtésű hűtő gépkocsik | 256 |
Hűtővagonok | 257 |
Kereskedelmi forgalomba hozatal | 263 |
A gyorsfagyasztott élelmiszerek felengedtetése, elkészítése és fogyasztása | 267 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.